Reklama

Reklama

VOD (1)

Tim (Domhnall Gleeson) je naprosto obyčejný nesmělý jednadvacetiletý Brit, který má starostlivou matku, potrhlou sestru, úžasného otce (Bill Nighy) a žádnou holku. To se má brzy změnit, jelikož Tim právě dozrál do věku, kdy mu tatínek prozradí rodové tajemství. Všichni mužští členové tohoto rodu totiž mohou tak trochu cestovat v čase. „Tak trochu" v tomto případě znamená, že se můžou vracet jen do minulosti, k událostem, které oni sami prožili. Stačí zajít do nějakého tmavého koutu, zavřít oči, sevřít pěsti a jste tam, kde jste si přáli být. Tim se okamžitě rozhodne využít téhle dovednosti k tomu nejdůležitějšímu, co člověk jeho věku potřebuje. Tedy k holce, pokud možno hezké, chytré, hodné a lačné po sexu. Ta Timova se jmenuje Mary (Rachel McAdams) a jejich vztah je dokonalý, protože všechny nedokonalosti Tim pokaždé napraví. Ovšem ani s takovou schopností nemůžete život obehrávat donekonečna, zvlášť když je to prevít, který vám připravuje jedno nelehké dilema za druhým. S každým návratem totiž přijdete o všechno, co jste do té doby prožili. A to někdy hodně mrzí. (CinemArt)

(více)

Recenze (1 314)

pepo 

všechny recenze uživatele

Kráľ romantických komédií Richard Curtis sa po vydarenom, ale nie príliš úspešnom Boat that Rocked vrátil k žánru, ktorý mu ide najlepšie. Aj keď v trochu inej podobe. Nejde tu primárne o romantiku, ale štúdiu života muža a jeho vzťahu s rodinou, hlavne s otcom v skvelom podaní Billa Nighyho. Chytľavý Sci-fi námet je iba pozlátkou k rozvíjaniu situácií, ktoré dokážu chytiť za srdce tak silno, že takmer nikomu nebude vadiť, že celá nadprirodzená linka nemá vôbec funkčné pravidlá. Na logiku sa tu nehrá a ak by mal niekto námietky, spoľahlivo ho umlčí úsmev Rachel McAdams. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Třetí Curtisův režisérský kousek mě zase tolik neohromil jako minulé dva, kterým jsem udělil 5 hvězdiček. Nápad je poměrně výživný a v hodně chvílích má na svědomí i nějakou tu úsměvnou situaci. Velmi potěší Tom Hollander v roli "lidumila". Upřímně a bez mučení přiznávám že bych si místo Rachel vybral spíše Margot. Ke konci se u mě dostavily mokré oči. Člověk si často ani nestihne uvědomit jak své rodiče ve skutečnosti nikdy nepřestává milovat a jak mu jednou po nich bude smutno. 70% ()

Arbiter 

všechny recenze uživatele

Divák nutně musí zanedbat hodně proměnných, aby si film užil, ale s trochou snahy to jde. V About Time se totiž dost tluče sporadická vyzrálá zodpovědnost s všudypřítomnou dětinskou naivitou a pateticky ulepenými prsty. Námět měl mnohem větší potenciál. Já bych rozhodně dělal větší čuňačiny. Nebo alespoň nějaké. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Zpočátku to působilo zajímavě oním sci-fi zpestřením a taky mile romanticky, nicméně v druhé polovině to spadlo z mého pohledu do takových nudnějších vod. Čekal jsem trochu zapeklitější romantickou story a ono to bylo spíše rodinné (přeplácanější) drama, které se navíc odehrávalo v dlouhém časovém horizontu, což moc nemusím. Navíc mi to ke konci přišlo poměrně zdlouhavé, až moc sentimentální a zdálo se mi, že tvůrci už ani pořádně neví co a jak s tím cestování v čase. Neříkám, že to bylo špatné a jak je vidět, film má i spoustu obdivovatelů, což samozřejmě chápu, nicméně u mě je to tak, že když už romantickou komedii/drama, tak v trochu jiném ražení. 70% ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Celkem obyčejný příběh servírován poměrně neobvyklým, byť ne novátorským, způsobem. V mnohém mi snímek připomínal Lásku nebeskou, možná to však bylo jen Billym Nighy. :) Scény dotváří příjemná hudba, k dojmu napomáhá také decentní humor a již zmíněný příběh. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Americká "verze" je o mnoho lepší co do propracovanosti, nicméně tady hodnotím sympatičnost postav a spád, který příběh jistě má. Kterak si můžete "vylepšit i pokazit" život, když se umíte vracet do minulosti a měnit ji... :-) ()

chezush 

všechny recenze uživatele

Matně si vybavuji, kdy naposledy jsem viděla tak milý film se sympatickým hereckým obsazením. Domhnall Gleeson mi neuvěřitelně sedl a chemie mezi ústřední dvojicí bez debat fungovala. Bohužel i přes všechny klady mi v tom chybělo něco, co by mě natolik zaujalo a okouzlilo, abych tomu mohla dát plný počet. To ale nemění nic na tom, že tenhle příběh o lásce, rodině, životě, minulosti a současnosti by neměl urazit snad ani toho, kdo romantické filmy nevyhledává. ()

CrypzzXD 

všechny recenze uživatele

Všímal jsem si harmonie, kterou se Richard Curtis pokoušel přenést na diváka v podobě milé a příjemné romantiky plné odlehčeného britského humoru. Britský humor mi ale nikdy neseděl, milá romantika se už v úvodních minutách mění na příliš přeslazenou blbůstku a tvůrcům něco jako smysl nad časovými smyčkami a přiměřená stopáž asi také nic neříká. Jediné co je v tomto filmu hodné zmínky je ústřední sympatický pár (veskrze Rachel McAdams mi udělala radost, od nynějška je ofina neskutečně sexy :-)) a Bill Nighy, jehož poťouchlý otec je boží! Nighyho nemám příliš v lásce, ale tentokrát jsem si tohoto chlapíka skutečně užil. Milé plus. 4/10 Edit (10.8.2018) Beru zpět, je to perfektní romance :-) 8/10 ()

Hunt 

všechny recenze uživatele

fajn obsazení, atmosféra, první polovina filmu velice milá se spoustou dobrých vtipů, nadměrná stopaz filmu však ubližuje,vyznění se tříští a nemá dostatečný tah k finále, čímž trochu nudí. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Perfektné. Už podla traileru to vyzeralo zaujímavo, no nakoniec som dostal viac ako som čakal. Richard Curtis natočil príjemný romantický film s prvkom drámy, zo štipkou humoru a s perfektným príbehom, ktorému nechýbajú perfektný herci, britské prostredie, emócie, a ktorý vás dokáže nie len strhnúť a zaujať, ale aj zamyslieť. 90% - 5* ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Jsem si vědom toho, že na světě existuje mnoho a mnoho formálně kvalitnějších a pro vývoj celého média také důležitějších filmů, ale já na ně zvysoka kašlu - About Time je příběh o vnímání a prožívání okolního světa, který dává křídla a energii zítra zase vstát a užívat si každé (ne)obyčejné minuty. Vyprávění, které mě na dvě hodiny zcela pohltilo a ukázalo mi nové rozměry, kterých mohou nabýt pocity spojené se slovy jako láska, štěstí nebo přátelství. Umělecké dílo s nejkrásnějším a nejkrásněji převedeným poselstvím ... Gleeson je ten nejsympatičtější filmový romantik, Rachel je nejúžasnější a nejnádhernější romantikův sen a Richard Curtis je člověk, kterého nepopsatelně obdivuji a uznávám. Jeden z filmů, který mi pravou lásku dokáže nahradit. ___ Objektivně bych tomu mohl vytknout pár logických nesrovnalostí a absenci nosného konfliktu v druhé polovině, avšak subjektivně se jedná snad o můj nejoblíbenější a pocitově nejvlivnější filmový zážitek společně se Shawshankem - a tyhle emoce a dojmy upřednostňuji všemi deseti... ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Venku nám pomaličku přituhuje, děvčata přišívají sukýnkám spodní patra, zato v kinech teď nastává hřejivý lásky čas; to Curtisův zve ku smíchu hlas. Lidi lidi, kdyby bylo na tom našem popleteném světě všechno stejně tak příjemné, jako tyhle dvě hodinky v Atlasu, do večera bych se roztekl slastí. Pokud mě do včerejška zajímalo, jestli je možné zamilovat se do filmu, tak dneska mě zajímá, jak ten film pozvat na večeři. Z toho vyplývá, že šťourat se v tomhle gejzíru krásy hnidopišským prstem je stejný nesmysl, jako si po nejskvělejším rande v životě stěžovat na to, že mohlo být lepší počasí. Rachel a Domhnall jsou tak sympatičtí lidi, že bych nejradši chodil s oběma najednou (i když Domík by na noc musel k tatínkovi), v povaze, pohledech a úsměvech Mary jsem pak naprosto jasně viděl střípky všech holek, které mi kdy buď samy vkročily do života anebo těch, jejichž vstup jsem si tak trošku umínil. To ve mně samozřejmě vyvolalo úvahy, jak bych naložil s tou kouzelnou schopností já sám. Nepřišel jsem na nic konkrétního, jen mám takové tušení, že by se výrazně zvedl počet katastrof. Zůstaňme tedy raději u "prožij každý den tak, jako by byl tvůj poslední." Že je to klišé říkají jen ti, kteří to neumí. ()

KlárkaS 

všechny recenze uživatele

Film o lásce, který není zas tak o zamilování dvou lidí, jako spíš celkově o lásce rodinné, navíc to má od všeho trochu: je to romantické, dramatické, feel-good, dojemné a jako bonus to má ještě cestování v čase. Finále je sice slzopudné, ale takovým příjemně nečekaným způsobem, plus Domhnall Gleeson s Billem Nighym jsou spolu prostě parádní. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Velmi milý film odehrávající se hlavně ze začátku v nádherném Cornwallu. Po náročném dni jsem si chtěl dát oddychovku a tak jsem sáhl po této britské romantické komedii.... Abych řekl pravdu, moc jsem se nesmál. Abych pravdu řekl, konec mne dojal tak silně, jak už dlouho nic a na fajnšmekra válečným filmů se kterým neotřese skoro nic mne to opravdu překvapilo...Vlastně mne rozesmálo jen to první vlezení do skříně po faux pas s Charlotou, která chtěla namazat krémem na opalování ... Než humoru tam bylo rozhodně více té romantiky a počáteční snahy hlavního hrdiny nabrnknout si konečně nějakou holku byly roztomilé. Pak už to více méně jelo v předvídatelných kolejích a lezení do skříní přestalo být vtipné. Přesto mne film dostal. Paradoxně to nebylo díky vztahu mezi ústřední dvojicí Tima a Mary (mimochodem dle mého názoru to Tim těžce prokoučoval s blonďatou modrookou Charlotou), ale díky krásnému vztahu Tima s otcem. Cival tu píše o neexistijícím dokonalém vztahu s otcem... Já takový měl. Bohužel táta odešel příliš brzy a bez rozloučení. Záviděl jsem hrdinovi šanci skočit si za taťkou v čase zpět, popovídat si, zahrát si pinčes, poslechnout předčítanou kapitolu z knihy... Stačila by mi i ta poslední procházka na rozloučenou... Po skončení filmu jsem měl vemi velké nutkání zalézt si někam do temna, sevřít pěsti a přenést se zpět... Bohužel, tohle fungovalo jen ve filmu. Užívejte času s nejbližšími --- už zítra tu nemusí být ! * * * * ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Nebudem riešiť time travel logiku, lebo a) pravdaže je to blud, no b) toto nie je hard sci-fi. Jedno čo je škoda, je, že cestovanie je dosť povrchne využité. Kľúčový problém je ale kostra filmu. Filmy Richarda Curtisa mali vždy atypické tempo, no About Time je úplne rozháraný a pôsobí skôr ako prvý rukopis scenára, predtým než ho Curtis nechal uležať a doladil ho. Prvá hodina nemá žiaden konflikt, nič ku čomu by spela a k čomu vedie nejaká cesta rovnejšia ako priamka. Skutočný príbeh začína až po hodine a to už minutáž bije na poplach a Curtis musí osekávať mnohé motívy a dejové línie, ktoré ani nestihol poriadne vybudovať (napr. najlepšia postava filmu: Kit Kat). Veľká škoda. Richard Curtis sa zjavne v Love Actually autorsky na dlhú dobu vyčerpal. ()

Niles 

všechny recenze uživatele

Moje romantické ja zaplesalo. Krásny film, ktorý sa vo všetkých smeroch trafil presne do môjho vkusu. Humor, láska, smútok, myšlienka a musím spomenúť aj hereckú zostavu, ktorá nemohla byť lepšia. Som rád, že sa také príjemné filmy, ktoré pohladia na duši ešte stále točia. ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Nečekaně nudný přeslazený vyděračský doják, který není vůbec vtipný, jak by člověk od Curtise očekával (maximálně občas usměvné, ale to je mi málo) a hlavně není ani dojemný a zamilovaný, jen se o to s maximálním nasazením a s vydatnou pomocí extrémně sladkobolného soundtracku vehementně snaží...Samozřejmě je hloupost hledat ve zdejším cestování v čase logiku, ale taky by to nemuselo být úplně vygumované a pravidla "flexibilní" čistě podle momentálních potřeb scénáře. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Nekompromisný citový vydierač, milovaný i nenávidený, extravagantný mainstreamový zucker-macher a hrozivo neoblomný optimistický idealista Richard Curtis je späť. Teda, nie žeby sa medzitým nevenoval poctivej produkcii sladkovodných britských komediálnych počinov - aspoň scenáristicky. V About Time sa však vracia na režijnej stolici, kde mu to ostatne vždy seklo najviac. A opäť z plátna srší klišé na všetky strany, rozprskáva sa po stenách a Curtis maľuje ako virtuóz nádhernosti dokonalý svet a dokonalý život nepriznaného bratranca Rona Weasleyho a synáčika Brendana Gleesona, Domhnalla (čo je toto, panebože, za meno?!), ktorému jedného dňa otecko Billy "don't buy drugs" Nighy len tak mimochodom prezradí, že môže cestovať v čase - a odštartuje tým melodramatické Mikulášovy patálie za sprievodu Radio One Top playlistu a neistých pohľadov Rachel McAdams, ktoré sa v okamihu zmenia v potulky životom plným lásky, šťastia a nehy. Pľuvanec do tváre autenticity v kinematografii, z ktorému by jednému došlo zle - ale je to Curtis, a tak mu to bezvýhradne žerieme. Kde do čerta sa váľa verbálkův odpádek? 85% ()

Související novinky

PF 2014

PF 2014

01.01.2014

Zima dlouhá, léto krátké, Vánoce bez sněhu a v sedmi stupních. Ale uznejme, že na výborné filmy byl rok 2013 štědrý. Rivalové, Gravitace, Star Trek: Do temnoty, V zajetí démonů, Zmizení, druzí Thor a… (více)

Nej filmy roku 2013 dle ČSFD.cz

Nej filmy roku 2013 dle ČSFD.cz

29.12.2013

Seznam nejlepších filmů roku 2013 dle ČSFD.cz si můžete nechat zobrazit ve specifičtějším výběru Žebříčků, a to i zvlášť pro jednotlivé žánry. V celkovém žebříčku divácké líbivosti vedou s úžasnými… (více)

Láska nadčasová se Zooey Deschanel

Láska nadčasová se Zooey Deschanel

01.04.2012

Richard Curtis, tvůrce nejlepšího romantického filmu všech dob (na protesty ve vzkazníku nereaguji ;)), si od režírování odpočinul scenáristickou prací na Válečném koni a epizodě Vincent and the… (více)

Reklama

Reklama