Reklama

Reklama

Jurský svět

  • USA Jurassic World (více)
Trailer 1

Před dvaadvaceti lety tragicky skončil sen excentrického milionáře Johna Hammonda, který chtěl na odlehlém ostrově z dinosauří DNA vypěstovat Jurský park s živými exponáty. Od té doby se ale mnohé změnilo, park jede na plné obrátky, ročně jím projdou milióny nadšených návštěvníků, kteří s očima navrch hlavy sledují v akci desítky „vyhynulých" živočichů. Jenže vedení parku stále hledá nové způsoby, jak tuto jedinečnou atrakci ještě víc zatraktivnit. A v tu chvíli přijdou komplikace. Vědecké experimenty s novými druhy mohutně podporuje strohá manažerka parku Claire Dearing (Bryce Dallas Howard), která ve zvířatech vidí především čísla. Na rozdíl od ní v nich biolog Owen Grady (Chris Pratt ze Strážců galaxie) vidí hlavně nebezpečí, zvlášť ve tvorech, které nestvořila příroda, ale laboratoř. Události mu dají za pravdu, když se jeden z takových mazlíčků doslova urve ze řetězu a začne si vylepšovat jídelníček zaměstnanci parku a posléze také návštěvníky, mezi nimiž jsou také dva synovci Claire, kteří za tetou přijeli na prázdniny. Teď už nejde o vyšší tržby ani o udržení prestiže. Cílem všech začalo být holé přežití. (CinemArt)

(více)

Recenze (1 849)

Teachman 

všechny recenze uživatele

Námět a zápletka: 5/10 ... Vizuální stránka: 7/10 ... Soundtrack: 6/10 ... Didaktický potenciál: 4/10 ... Celkový dojem: 8/10. ()

Karbos 

všechny recenze uživatele

Prej 74% :D nemám rád hloupé filmy, tenhle je opravdu hodně hloupý. Scenaristi si z lidí očividně chtěli udělat dobrý den, ne každej je ale splachovací. Aneb když si chvalně vypěstuješ dinosaura jak stodolu tak, aby si ho pak nemohl najít ve vlastní kleci a ten mohl prorazit obří železobetonové vrata jak víčko od jogurtu protože se předtím schoval do křoví aby ho nikdo neviděl. To je jen začátek celé absurdní show:))) ()

Mangano 

všechny recenze uživatele

Velký návrat ke kvalitám prvního dílu. Ačkoli to postrádá Spielbergův tah na branku a dějově to není tak poutavé a malebné jako jednička, zvysoka to po všech stránkách převyšuje druhý a třetí díl. Po celou stopáž mě sice odpuzovaly herecké výkony pánů Robinsona a Pratta, ale zato jejich testosteronové kouzlo tu fungovalo skvěle. Závěrečný souboj Indomina rexe s tyrannosaurem rexem z jedničky, velociraptorem Blue a mosasaurem byl velmi působivý. No a Michael Giacchino a jeho skromný tribute Johnu Williamsovi se také poslouchal moc hezky. Dost dobrý. ()

kaliakra 

všechny recenze uživatele

Iste, v IMAXE je to skvelá zábava bez hluchých miest, ale tento film je tak trochu ako jeho hlavný hrdina: v génoch má okrem Jurského parku aj Godzillu, Indiana Jonesa, vojnové filmy, videohry a fúru kadečoho iného. Mutant, ktorý musí byť väčší a zubatejší, aby zaujal znudené publikum. Uznávam, darí sa mu to. Ale všetkých, ktorí mu dávajú plný počet hviezdičiek, by som sa rád opýtal, čo prináša nového, prelomového, revolučného? ()

Tuard 

všechny recenze uživatele

Perfektos! Po nudné dvojce, trojce se nám dostavil Jurský svět. Netušil jsem do čeho jdu, trailery napovídaly hodně, ale ne až tak moc. Po shlédnutí jsem byl ohromen, prostě perfektní! Konec naprosto boží. Myslel jsem, že to bude daleko horší, ale to ani náhodou. Milé překvapení se z tohoto filmu vyklubalo. Snad na to půjdu ještě jednou. Film si zaslouží jedině 5*. ()

tomik107 

všechny recenze uživatele

80%. "Dinousauři už nikoho neohromí". Ano i ne. Samozřejmě už nic nevyvolá takovou vlnu nadšení nad dinosaury jako první jurský park, ale jako pocta legendě, a i něco navíc se jurský svět prezentuje více než dobře. Známá hudba, známe prostředí, vzpomínky na první jurský park, to všechno do sebe zapadá. Chris Pratt jako Indiana Jones v Jurském světě funguje(Těším se jak bude fungovat Indy v Indiana Jonesovi :) ), dokonce i ta zrzavá plačka je občas k sežrání :D A nakonec všichni "staří známí" ještěři...doslova všichni plus jeden navíc - supercharizmatický badass :) Když tohle všechno zabalíte do vizuálně dokonalé slupky, tak už jen tajně doufáte, že někde u Kostariky už položili základní kámen. ()

Kubiko 

všechny recenze uživatele

Na Jurském parku jsem vyrostl. Jednička vyšla než jsem se narodil, takže když jsem získal s věkem zájem, bylo vše připraveno a vlastně už byla dvojka i trojka. Proto jsem se na Jurský svět ohromně těšil. Po shlédnutí traileru jsem se děsil tří věcí. Zaprvé, hlášky do něj vybrané byly na úrovni Megažraloka vs. obří chobotnice. Zadruhé, dinosauři se opět záhadně dorostli třikrát větších rozměrů, než dokazuje věda. Ta třetí věc vlastně nepřišla kvůli traileru. Zkrátka jsem měl strach, že tvůrci budou nahazovat nostalgické návnady a ždímat ze sentimentu co se dá ve stylu Sněženek a machrů po 25 letech. Ó jak milě jsem byl překvapen. Do traileru byly skutečně vybrány nejstupidnější hlášky, zbytek filmu už byl velmi snesitelný. Tvůrci neváhali si sami ze sebe dělat srandu. Debaty o jménu mutantního hybrida, návštěvníci, kteří chtějí co nejvíce zubů apod. Scénář byl jednoduchý, ale ne bolavě, takže paráda. Nebezpečí smíchu z přerostlých potvor opět zažehnáno. Tvůrci to udělali chytře, když uvědomili diváka, že monstra v parku vlastně nejsou dinosauři. Jsou to potvory vytvořené na základech dinosauří DNA konkrétních druhů, ale detailům se nechává volný prostor. Proč mosasaura nezvětšit zkřížením s plejtvákem? Není to řečeno, ale divák se podobnou úvahou může uklidnit. S nostalgickými narážkami je zacházeno velmi velmi opatrně, s tím roste jejich síla. Sto palců nahoru za zařazení původního soundtracku, příjezd do parku mi vehnal slzu do oka, naštěstí jsem měl 3D brýle a slečny okolo nic nepoznaly. Zacházení s 3D opět potěšilo. Film na něm v žádném případě nestaví, jen další rozměr šikovně využívá. Opravdu velká pochvala, nejedná se jen o důstojné a seriózní pokračování série, ale o výborně funkční samostatnou jednotku. Nebýt jednička takovým kultem, strčí ji Svět do kapsy. Výborné herecké obsazení, málo známe tváře, které v rámci akčního blockbusteru v podstatě hráli koncert. Omar Sy vyvolá úsměv, jen se objeví na plátně. Jasné 4* :)) ()

Hannina 

všechny recenze uživatele

Od tohoto volného pokračování Jurského parku jsem toho příliš neočekávala. O to více jsem byla pozitivně překvapená svižným a poměrně nápaditým dějem, kterému sekundovalo dokonalé grafické zpracování dinosaurů. Dále bych ráda ocenila odkazy na první Jurský park, kterých se ve filmu vyskytuje nemálo. Mezi největší pozitiva tohoto filmu ale bezpochyby patří široká paleta postav. Všechny jsou velice osobité, každá je ideální pro jinou skupinu lidí - každý si svého favorita najde, ať už osmahlého Chrise Pratta, stylovou Bryce Dallas, nebo nosatého obrýleného a parku oddaného Jaka Johnsona. Dominantní myšlenka vztahů mezi dinosaury vede sice k velice překvapivé, až nepravděpodobné pointě, ale přesto je film unikát, při kterém se opět setkáváme s legendou, která se zrodila už v roce 1993. ()

Malcolm337 

všechny recenze uživatele

Skvělý film jedouci v rychlem tempu nadupaný parádními nápady, akcí, nádherným parkem, top soundtrackem a samozřejmě vyplněn trochou té nostalgie. Jurrasic World se povedl na jedničku samozřejmě na svém trůně stále sedí první Jurrasic Park ale mladší bráška se nemá za co stydět a s přehledem překoná nepříliš povedené předchozí díly. A na závěr škoda asistentky byla to pekna holka :D ()

zipS 

všechny recenze uživatele

4.5 hviezdy z fleku hned z kina po priemietanii.. Tam kde mad max sklamal, jursky svet fici ako po masle noz. Samozrejme koniec mierne pritiahnuty za uces, ale zozral som ho ako male decko prve premietanie levieho krala. Great job ()

Robbie 

všechny recenze uživatele

Z nejakého dôvodu som veril, že Jurský svet sa bude snažiť atmosférou priblížiť Jurskému parku, poprípade akčnejšiemu, ale stále celkom inteligentnému Stratenému svetu. Spočiatku som bol spokojný. Fungujúce napätie, striedajúce sa s možno až priveľa hluchými miestami, ale s prísľubom veľkého finále, príjemný, naozaj vtipný humor, sympatické postavy, sem-tam nejaká do očí bijúca stupidita ako nechránené kajakovanie návštevníkov medzi stegosaurami, ale stále fajn. CGI síce vymakané na dnešné pomery, ale praktické efekty Stana Winstona nikdy nenahradí žiadnen počítač a film vo výsledku pôsobí dosť umelo. Akcie bolo na začiatku tak málo, že som sa začal v druhej polovici obávať, že to budú chcieť tvorcovia nasilu dohnať a tragicky to preženú, ako je dnes zvykom u každého dobre rozbehnutého filmu. A Hollywood naozaj nesklamal. V posledných minútach filmu nám naservírovali takú dinosauriu kopu bullshitu, že som to proste cez všetku snahu nedokázal rozdýchať. Toto grand finále posunulo Jurský svet kvalitatívne ešte pár metrov pod menej vydarenú trojku, ktorá sa tak definitívne stáva posledným JP, ktorý si zachoval aspon štipku kúzla originálu. JW je možno skvelý popcorňák pre deti a debilov, ale s kúzelným Jurským parkom nemá absolútne nič spoločné. ()

Arany 

všechny recenze uživatele

Film je plný nelogičností a absurdních řešení. Nemůžeme zapřít jistou dávku napětí a docela povedený cásting... Nesmí se v tom hledat víc, žádná myšlenka, žádné poselství jako třeba v Planetě opic... ()

Narghille 

všechny recenze uživatele

Je hezké, když si Hollywood začne dělat srandu sám ze sebe. Každé zde přítomné klišé, je vypilované a přehnané tak, že si ho musí všimnout každý, kdo při čtení nepotřebuje používat prst. Již po první minutě filmu je naprosto jasné, že to celé bude jeden velký vtip. To, že si milovníci jedničky několikrát sentimentálně povzdechnou nad do očí bijícími "duplikáty" scén z prvního filmu je jen taková malá sladká rozinka v koláči. ()

Gluminator 

všechny recenze uživatele

Mile překvapenej, tohle jsem nečekal, čekal jsem, že to bude průšvih a odfláknutý, právě že naopak, povedlo se to a to fakt hodně. Byl jsem nucen jít na dabingovou verzi a i přes krvácení uší jsem to přežil, byl jsem ve 4Dx, kde si to neskutečně užijete. Skvěle vymyšlený nový díl, a epický konec, který nebyl přeplácaný, ale příjemně koukatelný. Líbili se mi odkazy na původní díly, starý park, hudba a hlavně to, jak na konci vrátili korunu T-rexovi. Rád bych viděl nějaký pokračování. Čeho jsem se fakt hodně bál, byly hodní raptoři, kteří vždycky byli zabijáci a ted to měli bejt poslušní psi? No, zase to tak hrozný nebylo, dale se to skousnout. Vytknul bych ještě asi příliš mnoho humoru, až zbytečně. Doporučuju fakt 4Dx, stojí to za to. 85% ()

Krokyno 

všechny recenze uživatele

Mohla to být má letní filmová jednička, kdyby mi ovšem celkovou atmosféru filmu nezkazila vysoká předvídatelnost scén a průměrné, místy až podprůměrné herecké výkony které jistě souvisely pro mě s nesympatickými postavami. Film na mě působil s přeplácaným až odfláknutým dojmem. Tři hvezdy. ()

tomikkasal 

všechny recenze uživatele

Čekání na další díl o dinosaurech se vyplatilo! Jurský svět je skvěle udělaný film s napětím a dobrodružstvím, jako tomu bylo u prvního filmu(ale mohlo ho být ještě víc). I příběh je dobře propracovaný, teď už se nebojíte o 5 trosečníků v Jurském Parku jako v minulých dílech, ale bojíte se o více než 20 000 lidí. Tento díl je určitě nejlepším dílem z celé série(zatím). ()

Související novinky

Nový Jurský svět je v přípravách

Nový Jurský svět je v přípravách

23.01.2024

Dinosaurům v kinech rozhodně ještě neodzvonilo. V roce 2015 odstartovaná trilogie Jurský svět sice v létě 2022 oficiálně skončila, ale přestože druhý díl s podtitulem Zánik říše a zejména pak třetí… (více)

Třetí Jurský svět až v roce 2022

Třetí Jurský svět až v roce 2022

07.10.2020

Odklady zásadních filmových premiér tenhle týden bohužel nekončí. Po odsunutí Bonda, Duny, několika DC filmů a Rychle a zběsile 9 (z dubna na květen) teď studio Universal posunulo také premiéru… (více)

Režisér Jurského světa vyrazí na Atlantidu

Režisér Jurského světa vyrazí na Atlantidu

23.06.2020

Colin Trevorrow teprve dokončuje třetí Jurský svět s podtitulem Dominion, koronavirus mu totiž přerušil produkci a jemu tak zbývá ještě několik dní natáčení. Mezitím už ale vymyslel koncept pro svůj… (více)

Třetí Jurský svět nastartuje novou éru

Třetí Jurský svět nastartuje novou éru

24.05.2020

S blížícím se třetím dílem blockbusterové franšízy Jurský svět, jenž tentokrát ponese název Jurassic World: Dominion, by se mohlo leckomu zdát, že se nová dinosauří trilogie chýlí ke konci. Tvůrci… (více)

Reklama

Reklama