Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Láska nebeská v polském kabátě. Je 24. prosince, tedy den, kdy se narodila Annie Lennox, ale také Ježíš Kristus, jak svým posluchačům připomíná moderátor populárního varšavského radia Zet Mikolaj. Když mu zavolá posluchačka Doris, která se marně touží zamilovat, vymyslí si pro ni na místě duchaplnou historku. A jako by tím narýsoval plán zázračného dne, ve kterém se protnou osudy pěti mužů a pěti žen...
24. prosince, v den, kdy se dějí zázraky, se protnou osudy pěti mužů a pěti žen. Psycholog Szcepan zachraňuje sebevrahy a celý svět, zanedbal však svoji rodinu. Jeho žena Karina má milence, pro dceru Majku není otec žádnou autoritou. Ale osud podivuhodně zasáhne a Szcepanovi vrátí roli otce. Karinin příležitostný milenec Melchior, který na Vánoce dělá v obchodním centru Arkadia Santu, obšťastňuje mnoho žen, jednou z nich byla i bohatá a krásná Betty, která toužila pouze po jediném, po dítěti. A vytoužený syn se jí právě na Štědrý večer narodí. Do nemocnice ji odvezou rodiče Wladiho, ředitele Arkadie. Stále marně čekají, až je syn seznámí se svou partnerkou. Wladi konečně tedy v tento den rodičům představí lásku svého života, kterou je - muž. Malgorzatě, krásné a dokonalé sestře Betty a šéfové radia Zet, zdánlivě nic nechybí. Její manžel Wojciech ale přivede na Štědrý večer domů Tosiu, malou uprchlici z dětského domova. Mikolaj, který pracuje v radiu Zet, by chtěl svému synkovi Kostkovi, se kterým po smrti své ženy žije sám, na Štědrý den vynahradit všechny večery, které musí trávit v práci. Jeho přísná šéfová Malgorzata ho ale nekompromisně odsoudila sloužit i na Štědrý večer. Během dne však Mikolaj několikrát potkává Doris, která se spřátelí s Kostkem, a protože je to den, kdy se dějí zázraky, zaklepe večer Doris na dveře jejich bytu... (Nova Cinema)

(více)

Recenze (233)

dennuska 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem něco "na způsob" Lásky nebeské. Ne její o dost horší kopii. Uznávám, že ve své podstatě to vůbec není špatný film a věřím, že jsou na něj Poláci hrdí. Mně tam ale nefungovalo vůbec nic. Je notoricky známá věc, že Richard Curtis píše zidealizované scénáře a všichni mu to odpouštíme. Ale u Noci plné zázraků mě její zidealizovanost neuvěřielně iritovala. Jak se říká: Když dva dělají totéž, není to totéž. Tady to platilo dvojnásob. ()

luphick 

všechny recenze uživatele

Nevím co za burany jsou schopní dát tomuhle filmu odpad, vážení, od toho jsou tu české estrády a vědomostní soutěže.. a Magnusek ;) .. prvně jsem Noc plnou zázraků viděla úplně náhodou minulý rok. Byla jsem dost mile překvapená, že jo, polský film. Jen jsem si potvrdila, že předsudky nemají hrát u filmů hlavní roli. Všechny dějové linie byly víc než příjemné, na city hrály přiměřeně a jen přidaly na té předvánoční atmosféře. A proto, když jsem zjistila, že tento film budou dávat i letos, neváhala jsem a pustila si ho ráda znovu. A dám si ho klidně ještě jednou. Dobře se na něj dívá, herci nejsou protivní, dokonce jsou dost uvěřitelní a hraje tam pěkná hudba. Kdo chce něco milého, vánočního, romantického, ať neváhá, Listy do M. jsou ta správná volba :) ()

P@\/EL 

všechny recenze uživatele

Vánoční film, který svou pohodovou atmosférou potěšil. Děj se skládá z několika pěkně zpracovaných příběhů, které se víceméně trochu proplétají. Několik povedených scének pobaví, nicméně tu nehledejte žádné salvy smíchu. Ke konci má film možná trochu tendenci sklouznout k zbytečné sentimentálnosti, což je ovšem vykoupeno vtipně vypointovánými rozzuzleními jednotlivých příběhů. Akorát mě nasrali tím (možná to je jen kvůli českému dabingu, jelikož v Polsku nosí dárky Mikuláš, jenž je Santovi dosti podobný), že na základě ustavičného amerického vlezdoprdelkovství, všude cpou Santu a to i v Polsku. ()

tribican 

všechny recenze uživatele

Ještě krásnější a reálnější Láska nebeská, která řeší opravdové a palčivé problémy naší společnosti. Zajímalo by mě, jak byl tento film vzhledem k homosexuálnímu tématu (sice minimálnímu, ale přece) přijat v konzervativním Polsku. ()

qwentin 

všechny recenze uživatele

Tak jako většina snímků o Vánocích jsou kýčovitá záležitost, ani tady o tom není pochyb. Kýč to je, ale je podáván s obrovskou lehkostí a šarmem. Z počátku nic neříkající herci vám postupně zalezají dál a dál do hlavy, že bych si na konci nedovolil o nikom z nich říct, že je mi vyloženě nesympatický. Výborný filmek, perfektní střih a kamera a krásná hudba... ()

ta*jemna* odpad!

všechny recenze uživatele

Mno...Visací zámek říká, že zázraky se dějí všedněji a tohle je tááák vyšponovaný, že kdyby to náhodou prasklo, tak by to přesládlý, růžovoučký, nakyslý směřování k happyendu už od první minuty filmu zahltilo sebe sama a bylo by o jeden naprosto nehorázně hroznej film na světě míň. ()

Gelaos 

všechny recenze uživatele

Listy do M. jsou polskou obdobou Love Actually, akorát trochu dojemnější, smutnější a přirozenější. Postavy a jejich mikropříběhy jsou rozmanité, byť některé jsou nedopracované. Dva osamělí lidé se do sebe zamilují; syn co najde odvahu představit rodině svojí lásku; nezodpovědný proutník, co si díky malému uličákovi uvědomí své rodičovské a partnerské povinnosti; dysfunkční rodina co se opět dá dohromady; bezdětný pár, který přijme sirotka (můj asi nejoblíbenější příběh, především díky chemii mezi W. Malajkatem a J. Wróblewskou). Vše je zabaleno milým humorem, klišé a dalšími proprietami typickými pro vánoční filmy. Listy do M. jsou moc fajn a Poláci na sebe mohou být hrdí. ()

jancaD21 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale hodně mi to připomínalo Lásku nebeskou. Jen v polském vydání...Bylo tam ale méně vtipných frází, více citu a něžnosti.. ()

lineker 

všechny recenze uživatele

Nevidět úvodní a závěrečné titulky, člověk by neodhadl že sleduje film našich severních sousedů, ale další z romantických dílek hollywoodské produkce. Vkusně a inteligentně natočeno. I ten megahappyend přišel v předvánočním čase dokonce vhod. ()

marek1972 

všechny recenze uživatele

Videl som tento film v deň zimného slnovratu, 3 dni pred Vianocami a lepšiu prípravu na sviatky si neviem predstaviť. Náhody, ktoré pomáhajú na Štedrý deň-téma x-krát videná, ale dostala ma. Kebyže to vidím v lete, tak by dojem z filmu nebol dokonalý.. ()

pohodlyn 

všechny recenze uživatele

K tomuto filmu jsem se dostal úplnou náhodou když ho dávali v televizi. A byl jsem více než příjemně překvapen. Nejsem zrovna na velkou romantiku ale tohle mě dostalo. Zábavné a zároveň dojemné avšak daleko od kýče. ()

lavahorsecz 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení, nečekal jsem tak dobrý film. Zajímavé prolínání několika příběhů, pěkný Vánoční film, ani bych neřekl, že je polský. Ve filmu vlastně o nic moc nejde a přitom je svým způsobem zajímavý. Pokud ještě neznáte, rozhodně mohu doporučit, je to něco nového, co není až tak okoukané. ()

Sandai 

všechny recenze uživatele

Zdejší hodnocení mě docela namlsalo, ale romantické drama není můj šálek čaje. Film mě absolutně ničím nezaujal.a jen tak tiše proplul kolem. ()

xyran 

všechny recenze uživatele

Pohodová vánoční hořkosladká komedie, která asi spoustu lidí u nás překvapí. Překvapí v tom smyslu že i jinde než v US se točí kvalitní filmy-oč větší překvapení že v bývalém,a námi tolik opomíjeném, východním bloku.. Film s velmi dobrým obsazením nejen pobaví, ale i donutí k zamyslení a snad i vžene slzy do očí - bohužel náš tolik proslavený dabing tentokrát hodnotu srazil hodně dolu - ani omylem nevystihuje atmosféru originálu..škoda a škoda i toho, že konkrétně polských filmů, je u nás v TV jako šafránu - produkce je dost kvalitní a to ve všech žánrech.. ()

Lonelybiker 

všechny recenze uživatele

Srovnání s Láskou nebeskou se přímo nabízí, ale já bych to nedělal. Tenhle polský skvělý film je úplně jiný a k jeho konci jsem si uvědomil, že 4 hvězdy jsou málo. Vůbec jsem netušil, že v Polsku se dá natočit takhle propracovaný, sladěný a koukatelný snímek se skvělou hudbou, který chci rozhodně vidět co nejdříve znovu. ()

djpatrick 

všechny recenze uživatele

Tohle mě opravdu překvapilo. Vůbec jsem od tohoto filmu nic nečekal. Myslel jsem si o zdejších hodnotících, že jsou paka, ale moc rád se nyní k těm pakům přidávám. Láska nebeská po Polsku a možná určitě lepší. Je mi líto, že jsem se tomuto kousku tak dlouho vyhýbal. ()

Chlloe 

všechny recenze uživatele

Film mě dojal. Propletené příběhy lidí, kteří na začátku téměř ztráceli naději a v jednu noc se vše změnilo. Byla to opravdu noc plná zázraků. Podle mě lepší než Láska nebeská. Určitě doporučuji, skvělý vánoční film. ()

Reklama

Reklama