Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V malém městečku Petrovice řádí sériový vrah a zabíjí studenty tamní střední školy. Policie pátrá po pachateli, ale nemůže najít žádnou stopu. Vše nasvědčuje tomu, že maskovaný zabiják má spadeno na Karin Tomečkovou, jejíž rodiče byli před 8 měsíci brutálně zavražděni. Vraždy začínají přibývat, stejně jako podezřelých. Policie se snaží vraha dopadnout, ale aby už nebylo pozdě. Vrah může být kdekoliv. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (304)

noriaki odpad!

všechny recenze uživatele

Debilnost tohohle projektu se dá krásně ilustrovat na zvolené hudbě. Ten rádoby děsivý motiv, ozývající se snad co dvě minuty, je dejme tomu ještě v pořádku. Ve zbytku stopáže Kučera ukázal, že nemá absolutně žádný cit a soudnost. Pustit k pátrání po vrahovi barokní kánon, hodící se spíš k nějaké milostné scéně, by mohlo vyznít jako cynická parodie, ale tomu by musela předcházet pečlivě vypointovaný děj a předen připravená atmosféra. Takhle bohužel. Závěrečná písnička, vypůjčená zřejmě z nějaké letní komedie o zamilovaných středoškolácích, už je úplně mimo. Film jsem si pustil kvůli Petře Horváthové, kterou jsem týden předtím viděl v hospodě v jakési televizní soutěži. Nebýt jejího výstupu v mokrém tričku, který považuji za nepřiznaný vrchol filmu, tak by šlo o plýtvání časem. Protože jak ona, tak všichni ostatní zahráli jako tragická kopyta. ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Takže co říct k tomuto Vřískotu po Česku? Pokud si dobře pamatuji první Kučerův film Čepel smrti, tak od té doby se prakticky nezměnilo, řekl bych, že se samotný tvůrce nic nového nenaučil... Samozřejmě, scénář je kopírka Vřískotu a jiných povřískotovských slasherů, samozřejmě silně nelogický, v mnoha pasážích nechtěně komický, ale to vem čert, herci klasicky nic moc (pro většinu to snad bylo první seznámení s kamerou, samozřejmě vyjímaje z toho Máchovou, Morávkovou a Mejzlíka), za celý film ani jedna bradavka, což u slasheru považuji za zásadní nedostatek, ale na druhou stranu mrtvých bylo tak akorát a hudba se stejně jako v Čepeli smrti povedla... Musím říct, že jsem viděl mnohem horší kousky, takže dám stejně jako v případě Čepele smrti dva body, ale vzhledem k obsazení, zdejší nízké hodnocení docela chápu... ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Tak jste nám zabil Džambulku, pane Kučero. Pointa v závěru, kdo je vrahem, byla fantastická. Dlouhou dobu to vypadalo, že je vrahem Rychtář, všechno naprosto pasovalo, pak se to přelilo a vypadalo to, že vrahem je Macura. Nedýchal jsem napětím, prsty zadřené do křesla, šulín na prasknutí a pak šok. Obrovský zvrat v závěru, kdy "Šestý smysl" a "Obvyklí podezřelí" byli oproti šokující pointě, kdo se skrývá pod maskou, úplné nic. Já vykřikl, byl to poslední výkřik a vrahem byl Martucci. Vylezl z obrazovky a sápal se i po mně. Ten děs z toho filmu vám nepřeji zažít. Dlouho mně bude trvat, než se z toho filmu vzpamatuji. Myslíte, že se dá český Vřískot brát vážně? Proč by nedal, když to s vámi zacloumá. Jenže, já musím prozradit i zbytek pointy. Ve vraždách mu pomáhali také Hanka Krampolová a Vladko z Vyvolených, který naposledy v životě zařval, že je "lidská bytost", než byl také, trochu v rozporu s logikou scénáře, skrouhnut. 80% ()

Blazena 

všechny recenze uživatele

Kučeráci se s tím nemazali, stejně jako vrah s Ivetkou Bartošovou, když se jal patřičným nástrojem zkoumat, kde že to má princezna českého popu ta zkažená játra. Před projekcí, jsem se vedle otázky, zda-li mám s sebou dostatečné množství alkoholu, sám sebe ptal, jak to ti kucí udělali, že film esteticky ukotvený na úrovni nezávislé videodistribuce 80. let dostali na plátno. Snímek brzce nabídl odpověď i na to, kdo zaplatil ona herecká lákadla. Ostentativní product placement v čele s Hanáckou vodkou by nepřehlédl ani Ray Charles. Bál jsem se, že to bude tak blbé, až to bude nuda. A ono ne, ono je to tak blbé, až je to věru vtipné od počátku do poslední litery titulků. Kučerovci jsou zcela očividně seznámeni s konvencemi slasher sub-žánru mnohem více, než ti znalci, co Poslední výkřik naprosto mylně staví do negativní opozice vůči takovým dílům, jakým je Vřískot. Slasher už od svého „zrodu” v průběhu 60. let začal ironicky reflektovat sám sebe a Kučeráci přispívají do ranku těchto děl. Očividně PŘIZNANOU nadsázkou zrcadlí vcelku neměnné principy tohoto odvětví, které vytěžují humorným hlediskem. Delikátní scénář filmu by udělal blbce z jakéhokoliv herce, a bylo by jedno, jestli se jmenujete Šmajda nebo Al Pacino. Řemeslné zpracování Posledního výkřiku by dokázalo obstojně zaučit epileptického študáka řekněme 1. ročníku FAMU, jak se nemá dělat sensibilistický film. ʵ˥ϛ ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Halóó? Kdo je tam?......... Dvě minuty a už jsem křičel z posledního. Ano, je to České, ale ten, kdo to natočil nemá moc nakoukáno zahraničních filmů. A tím nemyslím jen Hollywood. Všechno kolem je lépe natočeno než tento rádoby český horor. Je to velká škoda, když už se do toho tolik investovalo, mělo by to mít alespoň hororovou příchuť. A ne aby divák propadal žalostnému smíchu. Je to nevyvážené, hudba hrozná, dramatizace je spíš komediálního rázu, herci příšerní a spíš čekáte jak zemřou, ale pak jste znechuceni. Zlaté Asylum. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (7)

  • Ačkoliv hraje studentku, bylo hlavní představitelce Ireně Máchové bylo v době natáčení 31 let. (M.B)
  • Největší fotku a jméno na plakátě měla Iveta Bartošová, která byla ve filmu pouze prvních 5 minut. Na oficiálních stránkách filmu na facebooku je uvedeno „V hlavní roli Iveta Bartošová“. (CROWee)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno