Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Od dob založení Spojené Federace Planet byla základní směrnice zcela jasná - žádná expedice hvězdné flotily se nesmí vměšovat do přirozeného vývoje jiných civilizací, dokud nebudou připraveny na první kontakt - čili dokud neobjeví technologii hypermotoru. Nyní ale Picard dostává rozkazy, které jsou v přímém rozporu s tímto pravidlem. Pokud uposlechne nadřízené, 600 mírumilovných obyvatel planety Ba´ku bude násilně vysídleno ze svých domovů pro údajné dobro miliónů ostatních lidí, kteří pak budou moci využívat účinku Pramene mládí planety Ba´ku. Pokud neuposlechne, riskuje svou loď, svou kariéru i svůj život. Pro Picarda je však volba jasná, postavit se proti celé hvězdné flotile... a vést vzpouru za záchranu Ráje. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (187)

Radiq 

všechny recenze uživatele

Jak kdyby to byl jeden díl z Nové generace. Ale od filmu bych čekal víc. Bohužel, tohle byla fakt nuda jak v Brně. Jo, byly tam trošičku lepší efekty, než v seriálu, ale až tak moc to poznat zas nebylo. Navíc ten děj a hlavně planeta osídlená 600 obyvatelama a že by se kvuli nim dělaly takovyhle patálie...? No, nic, prostě fakt docela velkej shit. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Můj starý komentář zde byl až brutálně mírný a nemístně pozitivní v tom, jaké ohledy bral na televizní původ filmu, Insurrection je totiž nehorázná sračka nejen ve srovnání s jinými sci-fi filmy z tehdejší doby (Matrix, Pátý element a mnoho dalších filmů, které jsou vedle tohoto jako z jiného vesmíru), ale i s libovolným jiným filmovým Star Trekem - je dokonce ještě horší než zoufalý Shatnerův pokus o režii v The Final Frontier. Přitom bolí o to víc, že přišel jen pár let po vynikajícím First Contact a od stejného režiséra (Jonathan Frakes - herecký představitel prvního důstojníka Rikera). Problém ale není ani tak v režisérovi, ale ve scénáři podle kterého musel jet... a předvádět na plátně pitomý příběh postrádající logiku, i pro Star Trekovské filmy typický rozmach převyšující záběr běžných seriálových epizod. Insurrection se totiž od průměrných seriálových epizod neliší takřka ničím, ani tragicky laciným vzhledem, a přebytečnou stopáž vyplňuje humorem hodným mentálně zaostalého puberťáka, případně "rozvíjením" postav a vztahů mezi nimi tím způsobem, že z nich dělá jejich vlastní parodické karikatury. Zdaleka nejhorší je ale příběh - ne jen nelogičnost jeho průběhu, ale hlavně jeho morální pochybnost. Z hlavních charakterů totiž dělá jednoznačně záporné postavy schopné upřít život miliardám potřebných lidí ve prospěch malé skupinky samozvaných "vyvolených" a jde v jejich nepochopitelném boji proti hodnotám, které dříve vehementně bránili, tak daleko, že i ti diváci co si je během mnoha let seriálu zamilovali, je tady začnou nenávidět. Technicky je tento Star Trek samozřejmě naprosto zoufalý a na plátnech neměl co dělat, vypadal by zastarale i deset let před tím než ho natočili... a tak zůstává jediným alespoň trochu pozitivním momentem posledních pár minut před závěrečným vyvrcholením, ve kterých během boje mezi vesmírnými loděmi i jejich posádkami dá alespoň trochu vzpomenout na starší a mnohem lepší filmy i seriálové epizody. Toto totiž jinak není nic jiného, než urážka všech Trekkies. 3/10 ()

Reklama

Plangi 

všechny recenze uživatele

Vzpoura by si zasloužila o trochu více lepší výpravu, protože to i na velkém plátně působilo jako dvojepizoda z TNG. I tak si myslím, že Frakes si s tímto filmem ostudu neudělal...je to takový oddych mezi Prvním kontaktem a Nemesis. Taky poslední Star Trek s Picardovou posádkou, který u nás běžel v kinech. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Když jsem v mém komentáři k sedmému dílu napsal, že mi všechny Star Trek filmy s novou posádkou splývají dohromady, zapomněl jsem na tento. Tenhle totiž si pamatuju a nesplývá mi s žádným, ale to jen kvůli jediné věci - je nejnudnější a nejzbytečnější. Mám vcelku dobrou paměť, speciálně na filmy, ale u tohoto pokračování už si nevybavím, proč dělali to, co dělali, jak se na té planetě vůbec ocitli… Opravdu nic. Pamatuju si opravdu drobky a nic konkrétního. Což o něčem svědčí, když vezmu v potaz fakt, že si pamatuju hodně filmů, které jsem viděl. Na tenhle si nemůžu vzpomenout a to jsem jej viděl ani ne dva měsíce tomu… Nejzbytečnější a nejhorší Star Trek film. 40 %. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Opravdu má být morální dilema, jestli přesunout skupinu 600 lidí na jinou planetu, aby mohla medicína pro miliardy skokově poskočit? To není žádná paralela k nucenému vysidlování v americké či evropské historii, to je ekvivalent odkoupení pozemku kvůli stavbě dálnice - tady není, o čem přemýšlet. A že se do toho zamotají jednorozměrní záporáci, není zrovna omluva, ale laciná berlička. Jinak minulému dílu jsem vytýkal, že se v něm děje moc věcí moc rychle. Abych si neprotiřečil, říkám, že tady se neděje nic a děje se to pomalu. Nevím, jestli to měl být návrat k původním dílům... ale není. IX je tak podobně jako V především chytračení pro hloupé lidi, kdy se morální problém pozná podle toho, že hodně postav často opakuje, že se jedná o morální problém. Get it? ()

Galerie (44)

Zajímavosti (18)

  • Téměř polovina filmu byla točena v exteriérech, což je nejvíce ze všech Star Trek filmů. Točilo se dokonce i v nadmořské výšce 3 000 m n.m. (mirliflore)
  • V malé roli se objevil i kytarista Tom Morello ze skupin Rage Against the Machine a Audioslave. Ztvárnil jehoho z válečníků Son'a. (mirliflore)

Reklama

Reklama