Reklama

Reklama

Dítě číslo 44

  • USA Child 44 (více)
Trailer 2
Mysteriózní / Krimi / Thriller / Drama
USA / Česko / Velká Británie / Rumunsko / Rusko, 2015, 137 min (Alternativní 132 min)

Lev Děmidov je válečný hrdina, jeho svědomitá práce pro sovětskou tajnou policii mu zajistila postavení, dobré bydlení pro sebe i pro rodiče a krásnou ženu. Nikdo si ale nemůže být ničím jistý, Děmidov odmítne udat svou ženu a je státní mocí ze dne na den degradován a poslán do vyhnanství. Zde narazí na vraždu, která se podobá jinému případu, označenému za nehodu. S kariérou a životem na padrť začne hledat sériového vraha. Ovšem ve stalinistickém Sovětském svazu v 50. letech něco jako vražda oficiálně neexistuje, musí proto pátrat na vlastní pěst a tajně proti vůli režimu. Jak vyšetřování pokračuje, rozsah rituálních vražd dostává strašlivé rozměry. Přestože jakákoliv pomoc hrozí zatčením, získá nečekaného spojence. Smyčka se postupně utahuje jak kolem vraha, tak kolem hlavních hrdinů. (Bontonfilm)

(více)

Diskuze

kkarx

kkarx (hodnocení, recenze)

flanker.27

Ty si to představuješ moc jednoduše. Nejprve musíš zjistit, kde žije scénarista, následně se mu vloupat do bytu a prohledat všechny zásvuky, pro jistotu s sebou vzít náčiní pro otevřevení případného trezoru, ve kterém by se mohla snad skrývat nějaká geniální verze nepoužitého scénáře.  :p

na příspěvěk reagoval flanker.27

flanker.27

flanker.27 (hodnocení, recenze)

Pítrs85

Já mluvím jen o "anglruštině", což je zaběhané klišé většiny hollywoodských filmů, které nemá opodstatnění, jelikož takhle Rusové opravdu mezi sebou nemluví (dokonce ani když mluví anglicky). Diváci za mořem jsou na to zjevně zvyklí, snad jsem ještě neviděl americký film s ruskými postavami, v němž by to bylo jinak (pokud tvůrce neměl odvahu nechat je mluvit opravdu rusky), ale že jsou na to zvyklí nemění nic na tom, že je to pitomost.

Pokud jde o kritiku podle traileru, to je každého věc, dokud filmu nepřidá hodnocení aniž by ho viděl, nevím, proč bych se k tomu měl jakkoli vyjadřovat. Ostatně máme i mnoho opačných případů, extatické výkřiky po prvních záběrech, že "tohle bude bomba" jsou podstatně častější, kupodivu to nikomu nevadí :)

na příspěvěk reagoval Petrasuvicka, Pítrs85

flanker.27

flanker.27 (hodnocení, recenze)

vegetol.mp

Hodnotím výsledek, nebo snad chceš tvrdit, že výsledek neměl scénář vůbec žádný? Pokud mám informaci, že původní scénář byl něco jiného než výsledek, tak to taky eventuálně uvedu v komentáři, nicméně pokud hodnotím výsledek a výsledek má scénář pitomý, tak napíšu, že výsledek má scénář pitomý. Pokud byl původní lepší, pak je to jen přitěžující okolnost :D

na příspěvěk reagoval kkarx, vegetol.mp

darjeeling

darjeeling (hodnocení, recenze)

Petrasuvicka

no treba jako sirius black je tady peknej a v normálu mu to sekne skoro vzdycky v poslední dobre :) na 65? to zase ne
ale je to neuveritelnej herec to musís uznat :) lepsí nez Depp

na příspěvěk reagoval Petrasuvicka

Uživatel darjeeling smazal svůj příspěvek.

Petrasuvicka

Petrasuvicka (hodnocení, recenze)

darjeeling

Tam mu ale bylo tak 34 :D tam by to i šlo, uznávám, že je docela dost pěknej v Šarlatovým písmenu, ale tady v Child vypadá spíš na 65 než na skutečných 56 let :/ 

na příspěvěk reagoval darjeeling

Pítrs85

Pítrs85 (hodnocení, recenze)

flanker.27

Pleteš si jabka s hruškama, nikde nepíšu, že nesmí kritizovat, jen jsem poukázal na to, že kritizovat film podle traileru (navíc tu po iksté zmiňovat ten pseudoruský přízvuk (ano, už jsme to pochopili, je to trapný, tak napiš Espinosovi, co že si to, probůh, dovolil...) mi přijde přinejmenším směšný...

na příspěvěk reagoval flanker.27

darjeeling

darjeeling (hodnocení, recenze)

Petrasuvicka

odjakživa no dobře tak sexouš je spíš Tomík a Gary je spíš roztomilej ale stejne Gary je nejlepší :) teda tady v tom filmu  nejak okouzlující neni ale například v takový Nehynoucí láska je neodolatejnej :D Gary Oldman je nejlepší :) dit je to peknej chlap 

na příspěvěk reagoval Petrasuvicka

Petrasuvicka

Petrasuvicka (hodnocení, recenze)

vegetol.mp

no konečně tu padlo něco rozumnýho, děkuju!

 

Takhle nějak jsem to myslela a navíc člověk by to měl hodnotit a kritizovat i vzhledem k dalším okolnostem, podobným filmům nebo především v rámci žánru a pro jaký publikum je to točený. Vždycky jsem na větvi z těch komentářů a následných hodnocení u filmu, který je pro ženský nebo puberťačky a dotyčnej to hodnotí z pohledu Bergmana nebo Felliniho. Takhle to nejde a zvlášť ne po tří minutový sestřihaný ukázce.

dělat něco pro lidi je prostě nevděčná práce. Není to jen mezi filmy, ale kdekoli. Natočili První republiku a hned se vyrojily desítky kunstznalců a odborníků na historii a reálie, kteří ostře kritizovali každý detail a mluvu. Což se v případě Child 44 může stát taky. Sotva to projde kinem, vyrojí se znalců historie jako máku a budou kritizovat špatný vejložky uniforem, špatný límeček, že nenosili pásek takhle, ale jinak, že busta Lenina byla určtiě vyleštěná špatně a neodpovídá to dobovým reáliím a kdoví jaký blbosti budou veřejně rozmazávat jen proto, aby film jakkoli shodili a ukázali světu, jak tomu "rozumí".

 

"Ano, debilní dialogy poznáš, ale debilní děj nikoliv. Nebo mi snad chceš tvrdit, že jsi schopnej zhodnotit kvalitu původního třeba 120 stránkovýho scénáře, kterej ve filmu někdo vykostil na 75 minut? To asi těžko, že jo."

 

Jako divák můžu hodnotit prostě. Buď se mi to líbí, nelíbí nebo nevím, co si o tom myslet. Pokud není střih do očí bijící, sotva zhodnotím jeho kvalitu. Pokud jsou scény příliš roztrhané a chybí mi tam nějaká návaznost mezi dialogy a scénami, pak můžu říct, že je film děravý, že by jím propadla i tanková divize. Můžu hodnotit obsah dialogu, ale rozhodně nemůžu vinit herce, protože ty prostě říkají to, co jim někdo jiný napsal, s čímž souvisí i ten přízvuk, který tady budou rozmazávat všichni až do premiéry a pak ještě půl roku poté. Tupých dialogů je dneska plná televize, samá ordinace, ulice, tam je tupých dialogů spousta, takže ať už budou jejich dialogy sebevíc šroubované či snad nezajímavé, pořád budou inteligentnější než ty, kterými nás televize krmí. 

 

Ale internetové diskuse na různých stránkách jsou prostě plné odborníků a znalců, kteří jasnovidecky předpovídají na základě tří minutového traileru, že je to sračka, u který se uzívali. 

 

A co se třeba pro změnu vrátit k tématu Child 44 a zkusit třeba... já nevím, třeba si jasnovidecky předpovědět, jaký bude soundtrack? Pár častušek, budovatelských písní, co? :D

na příspěvěk reagoval darjeeling

vegetol.mp

vegetol.mp (hodnocení, recenze)

flanker.27

Ano, debilní dialogy poznáš, ale debilní děj nikoliv. Nebo mi snad chceš tvrdit, že jsi schopnej zhodnotit kvalitu původního třeba 120 stránkovýho scénáře, kterej ve filmu někdo vykostil na 75 minut? To asi těžko, že jo.

na příspěvěk reagoval flanker.27, Martin741

flanker.27

flanker.27 (hodnocení, recenze)

vegetol.mp

Tak scénář je samotný základ filmu a na to, abych poznal, že lidi na plátně žvaní nesmysly logické/technické/historické fakt nepotřebuju vystudovat scénáristiku.

na příspěvěk reagoval vegetol.mp

vegetol.mp

vegetol.mp (hodnocení, recenze)

flanker.27

"Skutečná "moudra" jsou řeči o tom, kdo něco nenatočí nebo nestvoří, nemá co kritizovat. Kruci, divák je ten, komu je výtvor určen, je spotřebitel a je na něm, aby řekl byl jsem spokojen ano/ne. Není od toho, aby musel sám tvořit, jeho spokojenost, vkus a názor jsou jeho vlastní, vycházejí z jeho zkušeností a preferencí."

 

Ok, tak ať se vyjadřuje k tomu, jestli se mu to líbilo nebo nelíbilo. Jestli to byla zábava nebo nuda. Ale ať nekritizuje třeba scénář, když o jeho psaní ví úplný hovno. Stačí si přečíst pár komentů a je jasný, že mraky lidí neví, jakou funkci má scenárista a jakou režisér, atd... Divák má právo kritizovat, ale je směšný, když se sere do něčeho o čem nemá ani šajn:)

na příspěvěk reagoval flanker.27, Petrasuvicka, Martin741

flanker.27

flanker.27 (hodnocení, recenze)

VlastaFlaksa

Že, třeba jak někdo může kritizovat, že někdo kritizuje, a sám třeba dávat odpady? :)

Skutečná "moudra" jsou řeči o tom, kdo něco nenatočí nebo nestvoří, nemá co kritizovat. Kruci, divák je ten, komu je výtvor určen, je spotřebitel a je na něm, aby řekl byl jsem spokojen ano/ne. Není od toho, aby musel sám tvořit, jeho spokojenost, vkus a názor jsou jeho vlastní, vycházejí z jeho zkušeností a preferencí.

Podotýkám, že já konkrétně tento film dosud nijak nehodnotil, mimo toho, že v traileru stejně jako v téměř jakémkoli US/UK filmu Rusové mluví angličtinou s čímsi, co tamní filmaři považují za ruský přízvuk. Toto klišé mi vyloženě zalézá za nehty, je trapné a nesmyslné. Nemá žádné opodstatnění a pesto se používá skoro všude.

na příspěvěk reagoval vegetol.mp, Pítrs85

Uživatel VlastaFlaksa smazal svůj příspěvek.

Martin741

Martin741 (hodnocení, recenze)

Milky.

presne tak. Albumy by mali hodnotit len tvorcovia, plastove okna by mali hodnotit a pouzivat len ich vyrobcovia a lieky by mali jest enem lekari ....

na příspěvěk reagoval flanker.27

VlastaFlaksa

VlastaFlaksa (hodnocení, recenze)

Pítrs85

To je známá pravda, že nejvíc kritizují lidi, co sami skoro nic nebo vůbec nic nedokázali. Přesně ve stylu: kdo nic nedělá, nic nezkazí a práce druhých se vždycky dobře kritizuje. Po bitvě je přece každý generál. Všichni víme, kolik geniálních fotbalových trenérů vysedává po českých hospodách :-D

Petrasuvicka

Petrasuvicka (hodnocení, recenze)

Milky.

Ano, je pravda, že ten přízvuk nemá moc velký smysl, protože celý příběh se odehrává na území sovětského svazu. Ale není to nic, na co by se nedalo zvyknout a navíc to byl dost náročný oříšek pro herce, kteří znají především jen angličtinu a mají se slovanskými jazyky tak nějak problém. Namísto toho, abychom pochválili snahu herců, kteří s tím jistě měli spoustu práce a ve výsledku se toho zhostili na takovou jedničku s mínusem, je kritizujeme a rýpeme do něčeho, co dostali za úkol a sami to ovlivnit nemohli.

Ano, obešlo by se to i bez toho přízvuku, ale udělali to tak a my to můžeme maximálně jen respektovat, protože tím, že to tady budeme donekonečna omílat, to nesmažeme a nezměníme. 

 

Jinak Američani jsou vlastně tupá stvořeníčka, která vlastně uvěří všemu, co jim předhodí stříbrné plátno. Většina z nich si myslí, že za Berlínem (v lepším případě), někteří už i za Paříží, vidí ostnatý drát a tundru. Mnoho z nich ani nedokáže rozluštit zkratku KFC, takže co bychom od nich měli čekat? Klidně by věřili, že na území SSSR všichni mluvili anglicky (asi jako v Hvězdný bráně, kde všichni mimozemštani mluvili plynulou angličtnou, že?), takže dost možná i proto mluví všichni s ruským přízvukem.

Milky.

Milky. (hodnocení, recenze)

vegetol.mp , Pítrs85

Tak to zas souhlasím, ikdyž o Fantactic 4 si po prvním traileru taky nemyslím, že bude trhák a tipuju, že po chvilce zapadne jako předchozí verze, ale rád se nechám překvapit a jsem celkem zvědavý.

Jinak tady jsem kritizoval použití angličtiny s ruským přízvukem (což o to, mě to lahodí uším, ale jde mi tak nějak celkově o ten princip a smysl), což je bohužel používané celkem často a přijde mi to lehce takové...jak to říct, trapně podbízivé amíkům. Jakože ať tomu ti naši trotli rozumí a nemusí číst titulky, ale ať mají pocit, že ty postavy mluví rusky. Dyť bych se ani nedivil kdyby si část američanů myslela, že to je fakt ruština. Jinak proti filmu nic nemám a upřímně se na něj těším. Jen ta rusangličtina mi tam cupe nervy :-D

na příspěvěk reagoval Petrasuvicka

Uživatel Milky. smazal svůj příspěvek.

Pítrs85

Pítrs85 (hodnocení, recenze)

Milky.

Natoč minimálně lepší film, než je Pulp Fiction ;-))

Kritizovat samozřejmě klidně můžeš, ale kritizovat něco na základě dvouminutovýho traileru? Na základě něčeho tak nepodstatnýho, jako jestli tam maj nějakej (pseudo)ruskej přízvuk? C'mon :-)

Až uvidíš ten film celej a podle tvýho subjektivního názoru to bude sračka, klidně ho setři (byť by to pak chtělo nějaký argumenty, proč je to sračka).

Konec edukace :-)

 

Jinak já hlavně reagoval na větu od Petrasuvicky Pro lidi se vážně hrozně špatně něco natáčí... nebo vůbec cokoli dělá, s čímž naprosto souhlasím.

na příspěvěk reagoval Milky., Milky.

vegetol.mp

vegetol.mp (hodnocení, recenze)

Milky.

Tak asi se shodnem na tom, že každej má nějakej názor. Ale sorry, mě ty zástupy přechytrálků, který jen žvaní a nic pořádnýho neumí taky dost štvou.

na příspěvěk reagoval Milky., Milky.

Související novinky

Robocop v Suicide Squad?

Robocop v Suicide Squad?

16.02.2015

Joel Kinnaman prorazil díky detektivnímu seriálu The Killing a loňský Robocop ho měl proměnit v novou hollywoodskou hvězdu. Nakonec to tak úplně nevyšlo, pětatřicetiletý Švéd ale rozhodně nehází… (více)

Hardy vs. DiCaprio

Hardy vs. DiCaprio

01.07.2014

Sehnat si do filmu Toma Hardyho není zrovna jednoduché. Statný londýnský rodák má dotočená dramata The Drop a Child 44, muzikál London Road a akčňák Mad Max: Fury Road. Momentálně hraje nebezpečná… (více)

Assassin’s Creed si našel režiséra?

Assassin’s Creed si našel režiséra?

25.01.2014

Když před sedmi lety vyšel první Assassin's Creed, málokdo tušil, že vyroste v obrovsky lukrativní značku. Vedle šesti hlavních her si můžete sehnat třeba comicsy nebo sadu románů, jež rozmanitě… (více)

Hardy, Oldman a vraždění na sovětský způsob

Hardy, Oldman a vraždění na sovětský způsob

23.03.2013

Je libo dobovou kriminálku s prvky konspiračního polit-thrilleru? Se špičkovým obsazením? Odehrávající se v Sovětském svazu ještě za Stalina? Zdá se, že Ve stínu dostane z Hollywoodu tučnou… (více)

Reklama

Reklama