Reklama

Reklama

Vraždy na Shetlandech

(seriál)
Trailer 2
Velká Británie, (2013–2023), 42 h 42 min (Minutáž: 53–60 min)

Předloha:

Ann Cleeves (kniha)

Hudba:

John Lunn

Hrají:

Douglas Henshall, Steven Robertson, Gemma Chan, Alexander Morton, Alison Peebles, Anthony Flanagan, Martin Wenner, Jordan Young, Lewis Howden, Kari Corbett (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(44)

Obsahy(1)

Kriminální seriál podle novel Ann Cleeves. Jimmy Perez je detektiv na skotských Shetlandech, odlehlém souostroví, kde se téměř všichni znají. Polovina obyvatel má nejbližší sousedy za kopcem, dveře se tu nezamykají, a když dojde k vraždě, je pravděpodobné, že někdo z malého policejního sboru je příbuzný oběti, a kdekdo z obyvatel má za to, že ví, kdo je vrah. (noby)

(více)

Recenze uživatele belmonďák k tomuto seriálu (1)

Vraždy na Shetlandech (2013) 

Douglas Henshall je nová herecká veličina minimálně co se týká britských (skotských - Inspektor Taggart by mi asi dal za uši) detektivních seriálů. I na tak malém území se dějí zločiny i přesto že se tady zná každý s každým. Možná ale právě proto. Je to seriál "staré školy", kde se používá nových metod (všudypřítomné bezpečnostní kamery, internet), s klasickým patráním a odhalováním stop, přesto to není ve stylu kriminálky MI5. ap. Naopak je zde kladen důraz na selskej rozum. Inspektor Jimmy Perez je chytrý detektiv snažící se vychovávat svou nevlastní dceru sám, přitom musí svůj volný čas skloubit s prací. Zná místní poměry a těžký život ostrovanů, možná proto jim občas odpustí nějaký ten přestupek. Možná právě o tom tento seriál je. Chytnout zločince za každou cenu a nekoukat na to co to dělá s obětmi... pak už nemůžeme věřit ostatním kriminálním seriálům. Tady se setkáváme s opravdovými emocemi a ne jen "povinným" pláčem pozůstalých. Tady i vedlejší role hrají herci, kteří by strčili do rukávu 90% těch našich "špičkových". Bohužel. Nezbývá než se napít pořádné skotské a těšit se na další díly. ()

Reklama

Reklama