Reklama

Reklama

Vraždy na Shetlandech

(seriál)
Trailer 3
Velká Británie, (2013–2023), 42 h 42 min (Minutáž: 53–60 min)

Předloha:

Ann Cleeves (kniha)

Hudba:

John Lunn

Hrají:

Douglas Henshall, Steven Robertson, Gemma Chan, Alexander Morton, Alison Peebles, Anthony Flanagan, Martin Wenner, Jordan Young, Lewis Howden, Kari Corbett (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(44)

Obsahy(1)

Kriminální seriál podle novel Ann Cleeves. Jimmy Perez je detektiv na skotských Shetlandech, odlehlém souostroví, kde se téměř všichni znají. Polovina obyvatel má nejbližší sousedy za kopcem, dveře se tu nezamykají, a když dojde k vraždě, je pravděpodobné, že někdo z malého policejního sboru je příbuzný oběti, a kdekdo z obyvatel má za to, že ví, kdo je vrah. (noby)

(více)

Recenze uživatele bllm k tomuto seriálu (1)

Vraždy na Shetlandech (2013) 

Sympatickej seriál s narůstajícím tempem, nemám jednu jedinou výhradu. První dvě série pracují s modelem jeden případ dvě epizody, ve třetí sérii se po 6 epizod řeší větší spletitější případ, což přece jen dodalo seriálu na větší napínavosti (takže jsem se rozhodla pro 5 *). Navíc se vše odehrává v zajímavém prostředí, s pěknou vizuální atmosférou. Jimmy Perez je postava, kterou jsem si docela zamilovala, klidný, vyrovnaný, empatický vůči okolí (jsem ráda za detektiva, který nemá žádné zásadní problémy se sebou samým, a ty problémy co má, jsou naprosto běžné) a stejně tak klidný a vyrovnaný je i jeho hlas, ten bych mohla poslouchat hodiny. Sympatický je zbytek týmu a když se zamyslím, vlastně i všichni ti záporáci, člověk s nimi vesměs soucítí aniž by to sklouzlo k dojáku. A to dvoutaťkovství je parádní nápad, to mě moc bavilo. ()

Reklama

Reklama