Reklama

Reklama

V nepříliš vzdálené budoucnosti dohlíží na dodržování pořádku mechanické policejní jednotky. Nyní se jim ale lidé začínají bránit. Když dojde k odcizení a přeprogramování jednoho z policejních droidů, stane se robot jménem Chappie vůbec prvním robotem se schopností samostatného myšlení a cítění. Jak se jeho existence stává v očích mocných stále větší hrozbou pro celé lidstvo, nezastaví se tito před ničím, aby vynutili zachování statu quo a zajistili, aby byl Chappie současně i posledním robotem svého druhu. (Falcon)

(více)

Recenze (1 037)

LordBeeDoO 

všechny recenze uživatele

Číslo 5 žije se stupidním scénářem a půlkou postav s naprosto tupým hereckým výkonem. Označení thriller si film nezasoulží ani omylem a na drama by tady musel být nějaký silný příběh. Místo toho to působí jako komedie bez jediného vtipu. ()

issoumaila 

všechny recenze uživatele

Novodobý Ridley Skott... neviem ako inak v skratke opísať Neilla Blomkampa. Som rád, že si tento v dnešnej dobe už pán režisér točí sci-fi podľa seba - čomu vlastne nasvädčuje aj záver tohoto filmu. Nájde sa tu kopec vecí, ktoré mi tu vadili no tých kvalitných tu bolo ďaleko viac a preto za mňa 5*. Kino sála bola polo-prázdna čo by som možno pripísal biednej reklame a možno ľudia sci-fi filmom neholdujú ako ja. Návštevu kina neľutujem; práve naopak! Číslo 5 žije je už pasé teraz je v kurze Chappie.:) ()

pilarius 

všechny recenze uživatele

Mělo to své světlé momenty a chvílemi to člověku mohlo připomínat Číslo 5 žije, District 9 či Pátý element, ale jako celek to na mě nijak nezapůsobilo. Wolverine a Ripleyová (pardon, vlastně Jackman a Weaver) tam neměli co hrát - nedostali ani pořádné role, ani čas je pořádně zahrát. Pod hudbu se sice podepsal Zimmer, ale znát to taky bohužel moc nebylo. Všehovšudy prostě sice ulítlé, ale z průměru se to nevytrhlo. P.S.: Děkuji ČSFD za možnost zúčastnit se uspořádaného promítání. ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Nuda a nevyváženost. Snímek směřující odnikud nikam. Stejné zklamání jako u Elysia. Trailer navnadil na skvostnou sci-fi podívanou, film samotný je pak spíše opak. Ze začátku jen mumlání a nudné tlachání. Patetické herectví opěvující robota jako samostatně myslící bytost, nevinnou jako malé dítě, ha, ha - to je fór - na konci brutal akce, která je totální kontrastem k předešlému nudnému cvrlikání. Opět přehmat pane Blomkamp. Síla a záživnost sci-fi není ani tak v provedení, ale v myšlence. Zde je jedno na úkor druhého. Navíc Jackman se do role fakt nehodil, vůbec mi tam nesedl, vůbec se mi tam nelíbil, vůbec mě tam nebavil. A to je u mě top herec. ()

Majkak 

všechny recenze uživatele

Blomkamp nekomplikuje příběh úvahami na téma možnosti vytvoření bytosti vědomé si sebe sama a odpovědnosti z toho vyplývající. Namísto toho se soustředí na to v čem je dobrý a tím, je schopnost dodat příběhu emoce a spád. Akci namíchá s úžasně roztomilými rodinnými výjevy, které baví a hladí po srdci. Chappie je svým způsobem pohádka pro dospělé, sice celkově drsnější, ale Blomkamp se nestydí ani něžné pasáže a dodává i příjemný humor. ()

char_t 

všechny recenze uživatele

Blomkamp se evidentně vyvíjí, ale poznat je pořád. Hrát si s detaily, to zvládá perfektně - Chappie skvěle sedí do Neillova oblíbeného jihoafrického prostředí, má originální postavy, umí akci, humor i emoce... Ještě v půlce (během Chappieho "učení") bych v pohodě nastřelil maximální hodnocení. Pak se ale projeví Blomkampova hlavní (a pro film dost podstatná) slabina - scénář. Do té doby poctivě budované postavy se najednou chovají jak pitomci, logice i vlastním motivacím navzdory, a divák mlátí hlavou do sedačky před sebou a ptá se PROČ PROBOHA? Jeden příklad za všechny (spoiler-free): Klaďas konečně odhalí záporáka, před kupou svědků zvolá "Teď se všichni dozví, cos udělal", a místo aby jednou větou nastolil Happy Ending, bez dalšího slova odejde (čemuž se nikdo nediví), nechá záporáka v poklidu dokonat svůj plán a ještě se stihne objevit ve finální bitce, aby se divák měl o koho bát. Tfuj. Ale za skoro dokonalou první půlku přimhouřím obě oči a tu čtvrtou hvězdu tam nechám. 70% ()

Warlukyn 

všechny recenze uživatele

4D kino, supr hudba, nápad a děj, jenom vytknout lze jen to projevování citů u takových nýmandů, jako sou die antwoord to fakt nezabodovalo... ()

owwidius 

všechny recenze uživatele

Dost tazko hodnotit tento pocin :D Je to tusim vidno aj na miestnym hodnoteniach od 1 do 5 a ani sa im inak nedivim. Po traileri som necakal nieco podobne ako (u mna velmi podarene) Elysium, takze par veci sa mi pacilo a par nie. Technicky a vizualne je to pekne, ale pribeh je mix viacereho uz predtym videneho, postavy su hrozna sablona a Die Antwoord dost zle hraju, alebo co sa to snazia :) Ale je to zabavka, mam pocit ze aj tvorcovia sa bavili. Dakde medzi 3 a 4, myslim ze podla toho, ako je kto ZEF!! :) [#18/2015] ()

Brunky 

všechny recenze uživatele

Zo vsetkych filmov na ktore som sa tento rok ako-tak tesil zatial urcite najvacsie sklamanie...herecke obsadenie: Jackman ako zaporna postava - pre mna nepredstavitelne, neverim ze ten muz co i len komara zabije, dalej clenovia istej ,,hudobnej skupiny,, ako trapni, hlupi, 5-korunovi, gangstri - nedalo sa na nich pozerat a dokonca ich ani pocuvat, ci uz v dialogoch alebo v kazdom jednom soundtracku, a to ja znesiem vela si myslim :D, dalej by som to vzal rychlo, nelogicke, divne, nezaujimave, nevtipne s akym takym napadom, ale podanym hrozne...kebyze necakam viac aspon by ma to tak nenastvalo a dal by som tri hviezdy, na jedno pozretie budiz... ()

Radek.SCH 

všechny recenze uživatele

Ani ne tak špatné, jako spíš promarněné. Jestliže měl District 9 mírně černobílé vidění světa, pak tady je rozpor mezi Chappiem a Jackmanem (tupý, military, náboženský fanatik) naprosto extrémní. ()

loki5 

všechny recenze uživatele

Jediné co mě napadá v souvislosti s tímto filmem je slovo iritující a to v tom nejhorším slova smyslu. Už jen ty postavy. Hlavně ta strašlivě upištěná ženská s mopem na hlavě mě doslova vytáčela. A při každém vyslovení jména Chappie jsem dostával křeče. 15% za obstojnou technickou stránku zbytek je čistý odpad. ()

hEROic 

všechny recenze uživatele

takhle neee, necekal jsem moc, ale dostal jsem jeste min... je to Číslo 5 žije v drsnem kabate s otresnym castingem a prisernymi postavami... sorry ale musim rict, ze je to az uchylny... dle me to nema ani na 50% ()

fr3ak 

všechny recenze uživatele

Chjo... Kolikrát tu ještě budu spílat Blomkampovi scénáristovi a jak moc budu chválit Blomkampa režiséra? A přítomnost Die Antwoord v tam významné roli je kurva na facku... ()

GOREGASM 

všechny recenze uživatele

Zpočátku jsem trochu přicházel na chuť nehrajícím, ale dostatečně ujetým Die Antwoord, ale pak už mi nic nebránilo si Blomkampova Chappieho užít se vším všudy. Jediné, co chci filmu vytknout je mainstreamová story, z níž se určitě dalo vytáhnout mnohem, mnohem víc, ale co už. Neil Blomkamp potvrdil, že je velmi osobitý tvůrce, jehož filmy nemají nejen vizuální formou v celém širém filmovém světě sourozence a i potřetí pohladí po duši nejen technicky orientovaného diváka. Jak už jsem zmínil, příběh je přímý jako pohled Roberta Záruby, ale kompenzuje to prohnilým (tohle už není patriotismus :-) Johannesburgem, úžasnou vizualizací robotů (akční scény jsou přehledné, zábavné a dravé at the same time), výstředními jihoafrickými křováky (no offense) v čele s ještě výstřednějšími Die Antwoord a samozřejmě Chappiem, kterého Sharlto Copley polidští na 100%. Blomkamp si pohrál s city umělé inteligence a z jeho Chappieho je cítit filmařská radost a ta pro mě tentokrát převažuje absentující komplexnost. Na závěr si ještě zkusme položit jednu řečnickou. Je Hans Zimmer Bůh, nebo robot? 90% ()

agassi68 

všechny recenze uživatele

Pravdupovediac čakal som niečo viac. Táto zmes Robocopa, AI, Iron Mana, či Mad Maxa vzhľadom na peniaze do tohto projektu vrazené ma až na pár momentov sklamala. Herecky najmä tupá rola Sigourney a Jackman to tiež zobral len kvôli chechtákom. Plusom je slušný vizuál a akčné scény.. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Nie príliš originálny nápad zrealizovaný s poriadnou dávkou fantázie a PC techniky. Ani z hereckej stránky to nie je vždy presvedčivý. Pán Blomkamp, kde sú tie časy, keď ste ešte točil filmy, ako District ? Osobné hodnotenie: 65% (**) ()

Související novinky

Neill Blomkamp a návrat RoboCopa

Neill Blomkamp a návrat RoboCopa

13.07.2018

Tak nakonec ne Vetřelec, ale RoboCop. Režisér Neill Blomkamp se zapsal do paměti všech fanoušků sci-fi s povedeným District 9, po něm přišlo nevýrazné Elysium a nakonec Chappie. Mezitím ale dlouhé… (více)

Noví X-Meni hledají režiséra

Noví X-Meni hledají režiséra

23.02.2017

Simon Kinberg patří mezi největší dříče současného Hollywoodu. Scenárista Sherlocka Holmese nebo posledních dvou filmů s X-Meny je zároveň producentem Chappieho, Popelky, Marťana nebo Deadpoola, a… (více)

Marvel ulovil Sigourney Weaver

Marvel ulovil Sigourney Weaver

09.10.2016

Na Netflixu právě debutoval Luke Cage a 17. března 2017 nás čeká Iron Fist, čímž se nám představí všichni čtyři Defenders. Televizní kolegové Avengers, mezi něž patří ještě Daredevil a Jessica Jones,… (více)

TOP filmy 2015 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2015 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2015

V letošním přehledu nej filmů, které viděli naši top uživatelé v roce 2015, jsme dali prostor i filmům s jiným rokem výroby/uvedení než 2015. Anketu vyhrál postapokalyptický akčňák Šílený Max:… (více)

Reklama

Reklama