Reklama

Reklama

Pod černou vlajkou

(seriál)
Trailer 2
USA, (2014–2017), 35 h 12 min (Minutáž: 49–65 min)

Hudba:

Bear McCreary

Hrají:

Toby Stephens, Luke Arnold, Clara Paget, Mark Ryan, Hakeem Kae-Kazim, Jessica Parker Kennedy, Patrick Lyster, Langley Kirkwood, Jeremy Crutchley, Tom Hopper (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(38)

Píše se rok 1715 a nad piráty se začíná pomalu smrákat. Světové mocnosti jim vyhlašují  absolutní válku, protože ohrožují prosperitu zámořského obchodu. Obávaný bukanýr, kapitán Flint, přibírá do své posádky mladého nováčka Johna Silvera a společně se vydávají na výpravu za obřím pokladem, který by mohl zachránit upadající pirátskou základnu… (TV Prima)

(více)

Diskuze

Wade W.

Wade W. (hodnocení, recenze)

Seriál je zaujimavý ako je , no nemôžem sa zbaviť dojmu že by to bolo reálnejšie ak by menej bojovali v rôznych vojnách a viac lúpili . Rozhodnutia pirátov často nedávajú zmysel, keďže ich hlavnou prioritou bolo vždy lúpit a bojovať, nie bojovať kvôli nejakému ostrovu. Jednoduchšie by bolo si nájsť nový ostrov kde by predávali ukradnutý náklad lodí.

Bellamy

Bellamy (hodnocení, recenze)

Prometheus69

Jsem viděl celej  seriál v originál znění s CZ titulkama a pak si pustil první epizodu s CZ dabingem a to byla hrůza.

 

To máš jako třeba cz dabing Hry o Trůny nebo Živí mrtví.Tam třeba Stannise,Michonne atd. dabují snad každý 2 série jinej dabér.To se nedá poslouchat.Si zvykneš na jeden hlas a ona postava v další sérii dostane nového dabéra :D

 

Ale ještě asi před 5 lety jsem taky na vše koukal jen s CZ dabingem než mě nasrali tim měněním dabérů u hlavních postav.

na příspěvěk reagoval Prometheus69

Prometheus69

Prometheus69 (hodnocení, recenze)

Ty vole, ten dnešní díl.. -_- Ten mihulí končil tím že se otáčí směrem do té bouře a tenhle začíná tím že spí? Oni jsou pronásledování lovcem.. vydají se do bouře a jdou spát? Je tohle normální seriál? +_-

na příspěvěk reagoval Bellamy

Bellamy

Bellamy (hodnocení, recenze)

Prometheus69

Není signál všude.Furt píšou že támhle nebyl v horách a támhle v poušti když se člověk dostal do nesnází že si nemohl zavolat pomoc kvůli no signal.

na příspěvěk reagoval Prometheus69

Bellamy

Bellamy (hodnocení, recenze)

oli009

Ty voe to je sloh.Ty musíš mít hodně nudný život když máš na tohle čas.

Najdi si holku nebo  kluka.Martin Pomatený přezdívaný POMO je prý volný.

na příspěvěk reagoval Prometheus69

oli009

oli009 (hodnocení, recenze)

Nevím, zda-li má vůbec smysl vstupovat do diskuze k seriálu, který skočil před 2 roky a která se od té doby ubírala všelijakými směry. Ale přesto to zkusím s nadějí, že bych mohla dostat slušnou odpověď, která se bude týkat mého příspěvku a zejména samotného seriálu a ne mojí osoby.

Musím říct, že konec mi tedy pořádně zamotal hlavu. Věřit Silverovi jeho příběh s happyendem Flinta nebo to považovat za další z báchorek, kterou chtěl všechny oblbnout, a kterých už si zvládl vymyslet a úspěšně prodat tolik? Když vezmu v potaz v jakém jsme prostředí, a že všichni bez výjimky jsou tady pořádní šmejdi piráti nepiráti, tak se mi prostě ta historka nezdá a nechce se mi jí věřit. Koneckonců to ale asi není tak důležité. Hlavní je, že Black Sails dali prostor pirátskému světu, který se nám čas od času ukazoval jenom s Deppem v hlavní roli. A přitom toho má tolik co nabídnout! Takže za to si tvůrci zaslouží velkou pochvalu. Stejně tak jako za všechny ty zajímavé postavy. Přiznávám, že mě mnohem víc bavily ty skutečné (Vane, Rackham, Bonny, Černovous) než ty fiktivní inspirované Ostrovem pokladů (Flint, Silver a ke konci už mě příliš nebavil ani Billy). S jednou fiktivní výjimkou, kterou jsem si bůh ví proč oblíbila – Eleanor Guthrie.

 

Vím, že jí hodně lidí nenávidělo pro její věčné zrady a nedodržování dohod a slibů, ale myslím, že se později na osudu Max dobře ukázalo, že s touhou změnit Nassau v lepší a stabilnější místo, které by mělo světlejší budoucnost, se tomu úplně nejde vyhnout. Ano, Eleanor Guthrie podrazila kde koho, ale skutečně jsem jí věřila, že to dělá pro lepší zítřky v Nassau, že její úmysly jsou vcelku šlechetné, byť používané prostředky jsou i v pirátském prostředí šeredně špinavé a nehezké. Navíc se jí musí nechat, co vše v Nassau vybudovala, a že se díky ní leckteré dějové linie daly do pohybu. Jenže další z věcí, kvůli které jí celá řada fanoušků nemohla přijít na jméno, je celé to propojení s Charlesem Vanem. Oni dva si byli vážně podobní, dokonce jsem přesvědčená, že stejně jako se nenáviděli se i milovali. Oba byli horké hlavy, oba odhodlaní překonat své předchůdce. Zároveň i s odkazem na dvojsečný vztah, který měla s Vanem, se mi nechce věřit, že by se skutečně dokázala tak zamilovat do Rogerse a naprosto potlačit své instinkty, kterých se obával. Že by celou tu hru hrála jenom z lásky k němu. Protože jestli ano, jestli se doopravdy rozhodla s veškerou důvěrou svěřit svůj život do rukou někoho jako je Rogers, který není o nic lepší než všichni ostatní zpropadení muži v Nassau včetně známých pirátů, pokud není dokonce ještě horší, tak je to vlastně nejlepší pomsta jaké se jejím nepřátelům mohlo dostat. Protože její smrt byla skutečně symbolická. Pohlcena městem, kterému obětovala úplně všechno, a které jí nakonec také všechno vzalo včetně samotného života.  Zemřela v Nassau při nezdolné touze a snaze udělat z toho místa něco lepšího, při boji a kousek štěstí na tomhle prokletém kusu země a nakonec ji zabilo to, čím ničila životy ostatních – intriky a zrada. Každopádně její poslední rozhovory, ať už s Flintem nebo s Max, byly jednou z nejlepších věcí celého seriálu. Krásně nám uzavřeli příběh téhle emoce vzbuzující a kontroverzní postavy, kterou asi můžete jenom milovat nebo nenávidět.

 

Když se ještě vrátím zpět k ostatním postavám, tak jsem si za celou tu dobu čtyř sérií nedokázala najít cestu k Flintovi, což je vcelku problém, když je to hlavní tahoun seriálu. I když se postupně odkrývalo, proč udělal všechno, co udělal, tak mě to nijak neobměkčilo. Silver to řekl správně, on chtěl prostě vidět svět v plamenech a pro pomstu na Anglii by obětoval cokoli. Proto mi třeba přijde zarážející, že jeho postava zdaleka není vnímaná tak negativně jako Eleanor Guthrie. Sakra vždyť oba pro své vlastní cíle a ambice podráželi lidi ve svém okolí, zabíjeli i ty, co jim kdysi byli nejbližší. No nic, tohle asi úplně nepochopím nikdy. Stejně tak mě příliš nenadchl Silver, ba co víc on se mi možná víc líbil jako namyšlený floutek z prvních dvou sérií. To s ním totiž aspoň byla sranda. Jinak kdybych otočila na druhou stranu, tak jednoznačně nejoblíbenějšími postavami pro mě bylo duo Jack Rackham – Anne Bonny. Partnerská dvojka, která funguje úplně mimo veškeré představy o tom, jak by taková partnerská dvojka měla vypadat a přesto nebo snad právě proto jim to funguje tak skvěle. Vážně jsem žrala každičkou scénu, kde se tihle dva objevili společně.

na příspěvěk reagoval Prometheus69, Bellamy

Prometheus69

Prometheus69 (hodnocení, recenze)

Sakra, ja sem čekal fantasy z pořadnou akcí a dobrym příběhem... Jako v POC... A ono jsou to jen dvě věci co jsem od toho očekávál. Takže dobry asi no... :D Mě zmátli ty zuby prostě. :) Jinak ta hudba mi nevim proč ale, STRAŠNĚ mi připomíná Zaklínače ... Hudbu ze hry. :D

Prometheus69

Prometheus69 (hodnocení, recenze)

Yoshitsune

osina v prdeli...  která musí bejt v mžiku všude tam kde někdo vysloví jeho jméno... :)

O tobě jsem nenapsal ani slovo... Jestli nejsi i ten retardovanej ocásek. Tomaš.málo

Ale, u tebe nikdy nikdo neví... co nebo KDO se ti zrovna hodí hlavou. ;)

Prometheus69

Prometheus69 (hodnocení, recenze)

už tu chybí jen Yoshi a ten jeho retardovanej Ocásek... Toma.málo... kterého nevidim. 8)

AloeB

AloeB (hodnocení, recenze)

Někde jsem četl diskuzi, že by mohl být natočen spin off o postavách Calico Jacka, Anne a Mary, který by s držel historie, případně celovečerního filmu Ostrov pokladů natočeném ve stylu seriálu. A zatím nic :(

Martin741

Martin741 (hodnocení, recenze)

akasi zarodocna bunka syfilisu sa tu so mnou snazi komunuikovat, ja na tieto retardovane zmrdy seriem. No nic 

Bellamy

Bellamy (hodnocení, recenze)

Martin741

Ten kktskej madar jebnuty dvanactilety co viděl 10000+ filmů nepochopí že já tu řeč jeho kmene nedokážu rozlužštit já vidim jen bflmbpsvz hchkrdtn kutululululůůůůůů piš alespon anglicky!!!English or czechise!

Uživatel Martin741 smazal svůj příspěvek.

Bellamy

Bellamy (hodnocení, recenze)

Martin741

Z toho se nevykroutíš že hodnostíš 10000+ filmů jen aby jsi byl zajímavý přitom jsi je v životě neviděl.

Hlavně ty stovky filmů z let 1910-1940 to by jsi určitě sehnal :DDD prostě ubožák co má v hlavě bramboračku už podle toho hodnocení není o čem...bohužel i takový lidé jako ty chodí po světě.

Martin741

Martin741 (hodnocení, recenze)

pch, ze 12 ... uz sa necudujem... verbal t fuckt neurazil, len konstaoval fuckta .. a ja dodam, ze si aj retardovany debil, ani vek nevies odhadnut 

na příspěvěk reagoval Bellamy

Bellamy

Bellamy (hodnocení, recenze)

Martin741

Ale jedno kamaráde musim uznat že na to že je ti dvanáct let vidět 10000+ filmů podle těch tvých hodnoceních to je úctihodný výkon.A dokonce zvládáš zhlédnout i 50 filmů denně když  jich 50 denně hodnocuješ už asi měsíc xD čobol in action+Vtíral fan in action.

Bellamy

Bellamy (hodnocení, recenze)

Martin741

Prosím česky AIDSE madarsky neumim a ani se to učit nehodlám to nikdy v životu potřebovat nebudu jako potřebuji třeba anglinu.A ani google traslátor PREMIUM nemůže nerozpoznat řeč tvého kmene a je naprosto vyřízený sorry jako.

 

V poslední řadě já se neftírám na web  .sk to ty na .cz jak smutné.

Související novinky

Zemřel herec Ray Stevenson

Zemřel herec Ray Stevenson

22.05.2023

Velice smutná zpráva zasáhla v pondělí filmový svět. Milovaný a uznávaný herec Ray Stevenson zemřel ve věku 58 let. Zprávu potvrdil server Deadline s tím, že Stevenson údajně zemřel v Itálii, kde… (více)

David Slade se ujal piráta Malkoviche

David Slade se ujal piráta Malkoviche

14.08.2013

Začátkem příštího roku uvidíme na obrazovkách velký pirátský souboj. Stanice Starz nahradí Spartaka seriálem Black Sails z produkce Michaela Baye o mladších letech Flinta a Silvera ze slavného… (více)

Neil Marshall a další bitva o Západozemí

Neil Marshall a další bitva o Západozemí

09.07.2013

Pokud nás tvůrci čím dál sledovanější Hry o trůny něčím rozčilují, určitě je to vyhýbání se velkým bitevním scénám. Když už ale náhodou k nějaké akci dojde, stojí to za to. I proto byla epizoda… (více)

Reklama

Reklama