Reklama

Reklama

Osmý smysl

(festivalový název) (seriál)
  • USA Sense8
Trailer 2
Drama / Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller
USA, (2015–2018), 24 h 57 min (Minutáž: 46–152 min)

Hrají:

Terrence Mann, Du-na Bae, Jamie Clayton, Tina Desai, Tuppence Middleton, Max Riemelt, Miguel Ángel Silvestre, Brian J. Smith, Aml Ameen, Eréndira Ibarra (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(24)

Napínavý seriál od tvůrců filmu Matrix a seriálu Babylon 5 vypráví o osmi lidech, kteří dokáží navzájem telepaticky prožívat svůj život. (Netflix)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (261)

eLeR 

všechny recenze uživatele

Kam sa na toto hrabe to, čo som od súrodencov zatiaľ videla. Už samotné príbehy všetkých zúčastnených sú zaujímavé a výborne stvárnené neopozeranými hereckými tvárami. Miestami je to chaotické a veľmi farebné. Nápad originálny, strhujúca atmosféra a hudba to všetko výborne doplnila. Tie skvelé reálie tomu dodávajú šmrnc a cestujete vlastne po celom svete. Ale prím tu určite hrajú tie prepojenia jednotlivých príbehov, ktoré neviete kedy prídu, ako sa budú vyvíjať, kde posunú danú osobu a ako skončia. Mňa to úplne pohltilo. Skvelé. Druhá séria nezaostáva za prvou, drží si rovnakú úroveň a sympatická osmička vás zabaví rovnako dobre ako v prvej. Muzika zase skvelá. Najväčší obľúbenci jednoznačne Wolfgang Bogdanow a Sun Bak. Zbohom! ()

mad_ness 

všechny recenze uživatele

Toto bola chuťovka. Akokoľvek pozitívne to niekto prezentuje,rozhodne nepreháňa. Nedá sa tomu absolútne nič vytknúť, pretože tento počin má VŠETKO, vrátane vzťahu transky a černošky, klasického homo aj heterosexuálneho vzťahu, rasovú rozmanitosť a podstatu tých najprirodzenejších vecí zabalenú do krásneho vizuálu. Plus správnu dávku napätia a 100 percentne fungujúcich emócií, trust me. S každou jednou postavou sa dá okamžite vytvoriť vzťah, pred týmto klobúk dolu, pretože všetky sú napísané unikátne, no a to, čo tvoria dokopy, je proste bomba. Tak ako táto šou, ktorá by sa mala šíriť... ako mor. Išla som do toho hlavne kvôli obľúbencovi Riemeltovi a z ničoho nič som si voľajako obľúbila všetkých. Ešte dávam A+ za tú angličtinu. ()

Reklama

..Lucas.. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jasně, Sense8 není naprosto dokonalý seriál, ale už jen za těch několik vydařených scén, za to dokonalé obsazení a výborné postavy si zaslouží plné hodnocení. Nejvíce mě zaujala postava Nomi, kterou Jamie Clayton navíc hraje tak přirozeně, že by si možná i zasloužila nominaci na Emmy. Ale ony jsou nakonec zajímavé všechny hlavní postavy, každá má něco do sebe. Jsem rád, že zas někde vidím Maxe Riemelta a Doonu Bae, které znám už delší dobu. Dvanáct dílů jsem zkoukl během dvou dnů a teď už jen budu doufat, že bude i druhá řada a my se dozvíme víc o Angelice a všem ostatním. ()

venalce 

všechny recenze uživatele

No a je to jasné, Wachowským bude lépe u seriálového formátu. Však taky Jupiter Ascending trpěl mimo jiné i tím, že se pokoušel nahňácat vesmírnou ságu do plochy jednoho filmu. Nevěřili byste, že tohle je od stejných tvůrců, ale věřili byste, že je to od stejných vizionářů, kteří svého času vytvořili Matrix. Slabou stránkou je pomalý rozjezd (jako opravdu pomalý), protože jste na začátku stejně zmatení jako hlavní hrdinové a fakt to trvá, než se v daném světě zorientujete. Ale o to víc se seriál hodí pro opakované zhlédnutí, kdy už více, "vo co go". Taky bych měla připomínky k přílišné naturalističnosti. Já nevím, co je to teď za divný seriálový trend, ale vážně nemusím vidět VŠECHNO, nemluvě o tom, že opravdu nedoporučuji během sledování jíst, pokud nechcete své jídlo obratem vyzvrátit. Zlatý Daredevil! (A to ani ten se s tím moc nemazlil). Nicméně, jakmile se v seriálu zorientujete a zamilujete si i postavy, u kterých jste přísahali, že vám od začátku lezou krkem, budete si vychutnávat velice propracovaný počin, který je dalším z důkazů, že ta opravdu kvalitní podívaná se stěhuje k seriálům streamovacích služeb. Je mi jasné, že nedokážu ocenit všechny kvality tohodle seriálu, ale na druhou stranu věřím tomu, že opravdoví seriáloví fajnšmekři u něj učůrávají blahem. ()

Sell 

všechny recenze uživatele

Sledovala som tento seriál z pozadia dlhší čas, dokonca som si pozrela aj prvý diel ale vypla som ho uprostred, pretože ma nezaujal. Našťastie som sa k nemu vrátila asi o rok a potom som mala opačný problém. Každí charakter je tak krásne prepracovaný a všetky do seba zapadajú ako jeden celok ktorým vlastne aj sú. Nehovoriac o akčných scénach ktoré perfektne podčiarkuje správne zvolený soundtrack. Jediné mínus je zrejme len to, že nie je viac sérií. Čo je škoda, pretože práve tento seriál by si zaslúžil viac dielov. Je to jeden z tých typov seriálov s originálnym námetom a súrodencom Wachiwskim sa podarilo niečo neskutočné! Najobľúbenejšie postavy: Sun, Wolfgang, Will ()

Galerie (412)

Zajímavosti (21)

  • Snímek natáčeli různí režiséři, na různých místech, ve stejném čase. (Qeo)
  • Na konci epizody zazní klavírní koncert č. 5 Es dur op. 73 „Císařský“ od Ludwiga van Beethovena v podání Alfreda Brendela, Bernarda Haitinka a Londýnské filharmonie. (Smth)

Reklama

Reklama