Reklama

Reklama

X-Men: Apokalypsa

  • USA X-Men: Apocalypse (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Od počátku civilizace byl uctíván jako bůh. Apocalypse, první a nejsilnější z mutantů marvelovského světa X-Menů načerpal sílu ostatních mutantů a stal se tak nesmrtelným a neporazitelným. Probudil se po tisíci letech a je rozčarovaný ze světa, který nachází. Rekrutuje tým mutantů včetně zklamaného Magneta (Michael Fassbender) s cílem očistit lidstvo a nastolit nový světový řád, kterému chce vládnout. Osud Země tak visí na vlásku. Raven (Jennifer Lawrencová) s pomocí profesora X (James McAvoy) stane v čele týmu mladých X-Menů, aby společně zastavili svého největšího nepřítele a zachránili lidstvo před úplným zánikem. (CinemArt)

(více)

Recenze (959)

GOREGASM 

všechny recenze uživatele

Singer rovná se X-Meni. Bryan je opravdu klasa a všechny marvelovky mu mohou uctivě a bez výjimky políbit šos. Universum, které na filmovém plátně porodil, stále žije a svou komplexností nemá ve světě komiksových adaptací konkurenci. Všechny postavy, které v x-menovském světě vytvořil, mě baví, a každý další film je rozvíjí dál a dál. Apocalypse není výjimkou, a přestože mnohým vadí egyptská anabáze, u mně je to přesně naopak. Opět skvělé obsazení doplňuje Oscar Isaacs subtitulní jako Apocalypse a s pomocí parádních triků a skvěle nasnímané akce dostává plnohodnotně svému jménu. Tady by se měl inspirovat celý Marvel, protože jedině tady jim ty jejich superpsíkusy věřím. Epická podívaná, což je u komiksárny solidní výsledek. 100% ()

Ben Nevis 

všechny recenze uživatele

Záporák chce zničit svět a hodní mutanti se diví lidstvu, že nesnáší mutanty, když ty schopnosti ohrožují lidstvo na pravidelné bázi. Je to krásná paralela s islámem. I když je většina muslimů v nevýbušném stavu, bezpečnější je nemít muslimy žádné. ()

helloween93 

všechny recenze uživatele

Foxáci v závěru května 2016 vyslali do kin další pokračování X-menů, kteří byli zároveň jejich druhou komiksovkou v roce 2016. Tou první byla hitovka Deadpool, o to větší zklamání pro Fox byl X-men: Apocalypse. A nejen pro studio, kdy film utržil o 300mg méně než Days of Future Past, ale i pro diváky. X-meni vždy dominovali vykreslením charakterů a otázkami o začlenění mutantů do společnosti. To vše zde ustupuje do pozadí před Apocalypsem, který je neskutečně OP, ale jeho potenciál není vůbec využit, protože většinu filmu jen kecá o tom, jak si svět zaslouží záhubu, protože ho kdysi ve starověku zradil jeho lid v Egyptě. Jeho jediná schopnost je vysávat z jiných mutantů jejich schopnosti. Bohužel je zde s Apocalypsem pouze finální souboj, který není nic extra a film je pouze blockbuster, ale oproti předchozím x-menům je to slabší. 3* ()

Wallis3 

všechny recenze uživatele

Jenom další šmodrchel snažící se o návaznost, na původní X-meny? Jelikož se tvůrci v několika filmech vidali teenage cestou a nijak zvlášť valně. Ukazování, že vlastně všichni byli původně strašně hodní a hledali svou cestu je už ubohost. ()

bararich8 

všechny recenze uživatele

Krok zpátky. Místy (finále) se to dotahuje na Future Past, ale jinak to silně zaostává ať už v ději, který je ač na celkem svižné tempo zoufale zdlouhavý nebo třeba na samotných mutantech, kteří nejsou, co bývali. Ubylo i hodně vtipu, Wolverine tam citelně chybí. Co si naopak zaslouží vyzdvihnout, jsou digitální efekty, ty opravdu nemají chybu a když si porovnáte vyobrazení Egypta zde a třeba v Gods of Egypt... některé scény musely dát opravdu neskutečné množství práce. Druhým kladem je hudba, krásně padnoucí, úderná a dodává tomu všemu šťávu, 3*,5. ()

Grimlok 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je slabý. Na poměry X-menů hodně slabý. Hodina a půl nudy, naštěstí ale Singer, narozdíl od Snydera, nemagořil s nůžkama a scény na sebe navazují. Dějová linka Magneto vs Charles vs Mystique se zase opakuje a už je to nuda. A hlavní záporák, nejmocnější, nejsilnější, nesmrtelnej, nejblablabla a vytře si s nim zadek parta puberťáků. O chlup lepší než Batman v Superman. Škoda. ()

Johny M. 

všechny recenze uživatele

Málem jsem se nechal odradit od návštěvy kina hodnoceními a komenty zdejších expertů o vykrádání, charakterech postav, dvouhodinový destrukci (neni pravda), ubohym záporákovi (je skvělej!) a jeho motivaci (ta je naprosto jasná a daleko smysluplnější než Capova v Captain America: Civil War). Takže přestaňte ku*va filozofovat a užijte si tuhle parádní podívanou, oproti níž je 'první trilogie' X-Men jako filmy pro pamětníky. PS: Quicksilver opět zabil :-D ()

AngelG 

všechny recenze uživatele

Tak to vypadá, že ten kdo stál za naprosto skvělým znovuoživením X-menů, byl pravděpodobně Matthew Vaughn. Tento díl je co se masek a efektů týče naprosto úchvatný, herecké výkony a některé obsazení také skvělé, ale ten děj.. Celé se to tak divně táhlo a motalo od ničeho k ničemu. Ačkoliv je Apocalypse naprostý badass (stejně tak jako Oscar Isaac), tak nejen, že je využit tak pouze z poloviny, ale hlavně z něj nejde ani strach ani pocit ohrožení. Byl mi prostě ukradený, stejně tak jako jeho čtyři jezdci. Z vraždícího maniaka Magneta je najednou dobrák s rodinkou, Raven si zase hraje na Hunger Games a tak je z ní opět středobod celého filmu, pro nové mladé verze Jean Grey, Cyclops, Nightcrawler, Angel a Storm mám pouze jedno stejné shrnutí - nuda.. Takže shrnutí, po shlédnutí ve mě převažovalo pouze jedno velké zklamání, potenciál veliký, ale absolutně nevyužitý. ()

joker30 

všechny recenze uživatele

U mňa o čosi slabšie ako predchádzajúci diel a o niečo lepšie ako Prvá trieda, ktorá mňa na rozdiel od mnohých velebiteľov vôbec neuchvátila. Každopádne vo filme je zopár výborných scén, ktoré stoja za to a zopár X menov ktorý tiež stoja za to :) Čo sa týka tejto novej generácie , Fassbender je stále moja jednotka. Toho chlapa proste žeriem. Jeho synátor bol tiež celkom cool, škoda Pozor SPOILER, že uhynula jeho dcérenka, ktorá mala naozaj cool schopnost. Čerešničkou na torte bol pre mňa záver a Jean v podobe Fénixa, tam som si celkom rochnil :) Aby som ale len nechválil, boli tam aj scény, ktoré by mi nevadilo vystrihnúť. 75% ()

misbos 

všechny recenze uživatele

Erik: "Czestz! A to v oszemdeszontym cwartym v robote v ogule nemialy smie takych fajnych okularuw. Opytajcze Lecha Walenzy." ; En Sabah Nur: " Jestem mocnym!! Wszistkych wyrucham!!!" ; Professor Charles Xavier: "Oj oj, on jest bardzo mocnym , boje szie!! ; En Sabah Nur: "Bratz go!!" : Alex Summers: " Aj aj, kurtke zdupylem..." ; En Sabah Nur: "Wyrucham tie!!" ; Professor Charles Xavier: "Newyruchasz! Ja tebie wyrucham v tvojiej glowie!!" ; En Sabah Nur: "Newyruchasz! Ja wyrucham tebie! Do DUPY!!!" ; Professor Charles Xavier: "Jana!! Wyruchaj go!!!" ; Jean Grey: "Ho ho! Bardzo fajnego fojerwerksa zrobylam!" ; Erik: " Ile szme tego zdupyly... neszkodzi. Pogadame?" ; Professor Charles Xavier: " Pogadame. Czi piwka zechcesz?" ; Erik: "Jest to piwko magnetyczne???" ; Jennifer Lawrence: "bzdura jakasz... pierdole, oskara napewno nebendzie...". Konec filmu. Jedna za polštinu kterou mám rád (a mrzí mě, že tou řečí nedovedu psát). ()

Torpid 

všechny recenze uživatele

Hlavní padouch jakoby vypadl z opery Richarda Wagnera. V Bayreuthu v roce 1873 by asi z jeho zjevu diváci omdlívali, ale v roce 2016 ?? - zcela jistě adept na trapáka a komika sezóny. A jinak - točeno výhradně pro prachy a děti 21. století. ()

FanKalEl 

všechny recenze uživatele

Boli by to jednoznačne najlepší x-meni nebyť toho slabšieho scenáru a badateľnej myšlienky. Kvôli veľkému počtu postáv (neberiem to ako negatívum) som mal pocit, že jednotlivé charaktery nedostali dostatok priestoru. Ok, tu moja kritika končí a môže nasledovať chvála. Je tu nespočetne skvelých scén a tento raz to u mňa nevyhral quicksilver ale scéna kde sa zroďuje jeden zo štyroch jazdcov v popredí metallicy. Vtedy mi skoro spadli oči z jamiek a paradoxne ma prestala bolieť hlava keďže ten song bola moja stará srdcovka. Potom by som chcel pochváliť detailný vizuál na ktorom boli vidieť tie peniaze a úsilie. Akcia a tradične dobrá hudba od J. Ottmana bola bezchybná a úderná. No nič, teraz už len aby sa stretli susedia Foxovci a Disneyovci a vymenili si názory ako sa má písať scenár a ako sa má natočiť pravá komiksovka so superhrdinami. Apokalypsa u mňa vyhrala. Na plnej čiare, i keby nebolo tých 4 jazdcov :D. Ja som sa neskutočne bavil, až tak že som si myslel že v tom kine sedím 3 hodiny. ( 95%) https://www.youtube.com/watch?v=WOc7HyRZisc ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Poslední X-Meni nejsou sami o sobě špatnej film, jenže doplácej na to, že jsou šestym pokračování týhle ságy a znova se scénáristi nezmohli navíc, než řešit rozpor mezi profesorem X a Magnetem, což už příliš nezatraktivní ani jejich schopný herecký obsazení. Záporák opět nemá pořádný charisma a chybí mu taky silnější motivace, proč vlastně být takovym záporákem (zápletka se "supermocnostma", který převzali roli "boha", mi přišla dost chabá). Mladý X-Meni mě naopak docela potěšili, jen si kladu otázku, jestli se fakt v každym filmu musí nutně objevit Wolverine. Ve výsledku jsem teda vcelku spokojenej, rozhodně jsem po prvních ohlasech čekal větší nudu a průšvih (i ty vizuální efekty byly nakonec docela fajn). Jenže recyklace námětů už začíná být na pováženou, takže by se eventuální pokračování mělo vydat jinou cestou (tentokrát však moc nenapovídá ani potitulková scéna), tři silnější hvězdy. ()

KOOHA 

všechny recenze uživatele

Twe to byla sracka. Kam to v dnesni dobe speje? Film uplne vo nicem, recykluje davno recyklovane, k postavam se chova, jako by tam nebyly a o vecech radsi ani nemluvim. Ten Singer uz taky kraluje srackam a spada do ranku Paul W.S. Andersona s jeho nekonecnou radou Resident Evilu. Tenhle film nema co rict, co nabidnout ()

Stíba 

všechny recenze uživatele

Super nástup a příběhově celkově povedené doplnění příběhu. Závěr byl na mě asi až příliš megalomanský ale celkový průběh mě jinak určitě nenudil. (Kino Benešov 3D - 4. 6. 2016) ()

PEZ 

všechny recenze uživatele

I keď sa Apocalypse nechytá na vydarený Days of Future Past, je to stále slušná zábava. Áno, trošku už cítiť recykláciu a aj tie digitálne efekty miestami vyzerali mizerne, no príbeh a postavy to ťahajú smerom nahor. Previazanosť a narážky na predošlé diely ma potešili. Ako vždy, Fassbender a McAvoy najlepší, ukazujú ako má vyzerať herecká prvá liga. Oscar Isaac si takisto očividne rolu Apocalypse poriadne užil. A tak ako v predošlom dieli aj tu si najlepšiu scénu ukradol pre seba Quicksilver. :) X-M:A nie je film do top 10, no fanúšikov série nesklame a obstojným spôsobom uzatvára First Class trilógiu. Ešte sa dočkáme jedného Wolverina a jedna generácia hercov a filmových X-Menov tým skončí. Bola do dobrá jazda! ()

HenryIvan 

všechny recenze uživatele

Ak tento film zhodnotim ako samostatný príbeh, tak to bolo v poriadku. Bola tam akcia, napätie, zvraty, jednoducho všetko čo by správny blockbuster mal mať. Ak sa však na to pozriem ako na celý príbeh, ako na jeho konsekventnú čast, tak to bolo otrasné. Režisér to absolútne nezvládol a príliž sa upol na predchádzajúcu časť. Nie som si istý či som to správne pochopil (možno nie), ale pripadá mi to, že celý dej filmu bol ovplyvnený Future Past. Inak si to neviem ani vysvetliť, lebo tvorcovia úplne odignorovali predchádzajúce filmy a tento spravili ako úplne nový film bez predchodcov. Napríklad (a to je len zlomok toho čo som si všimol) v X-men Posledný vzdor je scéna, v ktorej starý Profesor Xavier a starý Magneto navštívili Jean a chceli aby sa stala ich žiačkou, pri tom v tomto filme sú výrazne mladší a Jean už je na škole. Alebo vždy som si myslel (teda v prvých častiach), že medzi Scottom a Profesorom je minimálne 30 rokov. Tu na je Profesor starší najviac o 20 rokov. Tak isto mi vadí (a to vo všetkých častiach) tá popletenosť keď je raz Raven so Xavierom a potom s Magnetom, potom zase so Xavierom a opäť prebhene k Magnetovi. Tá nerozhodnosť koho má radšej je stupidná. Ale kvalita filmu po fimových a hereckých stránkach bola v poriadku (preto aj 3 hviezdičky).McAvoy bol otravný, ale v poriadku, Lawrence bola ako vždy skvelá a sexy, Fassbender opäť kraľoval a Sophi Turner bola asi najlepšia a jej vybratie do roly Jean bol asi jediným správnym krokom, ktorý režisér urobil. Po scénaristickej stránke to kvôli nezrovnalostiam hodnotím ako najhorší film zo všetkých (a to je po Future Past čo povedať). Keby som mal však brať do úvahy len túto časť tak to bol príjemne strávený čas. ()

Pacek 

všechny recenze uživatele

Velmi se snažím porozumět tomu, proč se z X-menovského vesmíru postupně stává teenage survival blbost jako Labyrint, Hunger Games Resistance apod. Je to obsazením mladých herců a snaha omladit celou generaci mutantů, aby se mohli pohodlně totiž další a další filmy? Po změnění budoucnosti (díky čemuž se vlastně děje prvních filmů vůbec neodehrály) tu máme završení trilogie nastartované První třídou. Co ale Singer s přehledem nezvládá, je samotné téma Apokalypsy a zničení celého světa. Všechno jede podle zaběhnutého scénaře ala probudíme velké zlo, Sansa má díky tomu špatné sny a předpovídá konec světa, nikdo jí nevěří a nakonec to všem natře. Tady je ještě všechno v pořádku. S nástupem ale hlavního Badasse film postupně padá do hlubin mírné debility, neboť Oscar rozhodně svou roli dobyvatele světa nezvládl, a s každou další scénou, proslovem, dialogem ze sebe dělá většího a většího debila, a všem je jasné, že na svou debilitu nakonec doplatí. Velká škoda a zklamání z promrhaného potenciálu od filmu, který nám měl v plné síle představit jednoho z nejsilnějších charakterů Marvel Universa.....tak snad Avengers ukážou Thanose lépe, než tohoto modrého vola, co se snaží vyvolat konec světa tím, že do normálního mluveného projevu občas zařve "jakože" démonickým hlasem. ()

Související novinky

Noví X-Meni se odsouvají na příští rok

Noví X-Meni se odsouvají na příští rok

27.03.2018

V roce 2018 měly jít do kin tři marvelovky od 20th Century Fox - Deadpool 2, Noví mutanti a X-Men: Dark Phoenix. Nebojte se, s Deadpoolem se nic neděje a dorazí už 17. května. Zbylé dva filmy ale… (více)

Bohemian Rhapsody má nového režiséra

Bohemian Rhapsody má nového režiséra

09.12.2017

Bryan Singer se po comicsárně X-Men: Apokalypsa vrhnul na životopis Freddieho Mercuryho. Produkce nebyla z nejklidnějších, jelikož se na place hádal s představitelem hlavní role Ramim Malekem, nikoho… (více)

X-Meni vs. Jessica Chastain

X-Meni vs. Jessica Chastain

15.06.2017

Simonu Kinbergovi, dlouholetému producentovi a scenáristovi x-menovské série, se splnil velký sen. Po mnoha letech se totiž probil do režisérské sesle a dohlédne na X-Men: Dark Phoenix, přímé… (více)

X-Meni fasují nové mutantky

X-Meni fasují nové mutantky

12.05.2017

V červnu 2018 má premiéru druhý Deadpool a v listopadu 2018 se dočkáme pokračování hlavní x-menovské série, jež bude mít podtitul Dark Phoenix. Je to všechno? Kdepak. Už v dubnu 2018 jde totiž do kin… (více)

Reklama

Reklama