Reklama

Reklama

Neutečeš

  • USA It Follows (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Devatenáctiletá Jay se po příjemné chvilce na zadní sedačce auta se sympatickým mladíkem ocitne svázaná v opuštěné továrně. A mladík ji zpovzdálí opatrně pozoruje. Čeká na okamžik, kdy se objeví démoni. Na okamžik, kdy to pro něj celé skončí a pro ni naopak začne. Nekonečná noční můra. Tyto až příliš reálné přízraky jsou součástí prokletí, které si jeho oběti předávají sexem jako štafetový kolík. A pro Jay původně slibný večer nakonec skončí tím nejhorším možným způsobem. Její milenec ji uprostřed ulice vyhodí svázanou a polonahou z auta a navíc od něj převzala kletbu spojenou s pronásledováním a útoky přízraků, které s ní od této chvíle budou na každém kroku. Její život se smrskne na nekonečný a všudypřítomný strach, před kterým nemá kam uniknout. Jay se svých zjevení může zbavit jedině tak, že je předá někomu dalšímu. Podaří se jí uniknout? (Cinemart)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (637)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Další z řady filmů, který jsem delší dobu odkládal. Zdejší ohlasy byly sice veskrze pozitivní, ale musím se přiznat, že mě film obsahově vůbec nelákal. Nakonec jsem mu dal šanci a nedopadlo to zas až tak blbě jak jsem původně čekal. Pozitivně musím hodnotit hudbu v celým filmu a místy hodně napínavou atmosféru. Naopak co mi nesedlo vůbec je scéna u bazénu, která byla hodně přestřelená. A jestli jsem chválil napínavou atmosféru - tak ta se ke konci pozvolna vytrácí, Výsledek je takovej neslanej, nemastnej. Špatný to není, ale určitě se z toho dalo vyždímat daleko víc. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Čo by to bol za moderný horor bez partičky mladých? Na jeho obhajobu však treba povedať, že film sa neodohráva v súčastnosti, ale v nejakých 80-tych rokoch a to filmu pridáva na atraktivite aspoň z môjho pohľadu. Hlavná myšlienka nie je bohvieako geniálna, ale celkom fajn funguje. Čo by som vyzdvihol asi najviac je dosť nezvyčajný ale účinný soundtrack . Od filmu som čakal viac, ale sklamaný nie som. Otvorený záver v horore je bežná vec, takže sa možno stretneme znova. Nakoniec priemer. 60% ()

Reklama

Eliott 

všechny recenze uživatele

Jeden z mých nejoblíbenějších hororů, nad jehož tématikou jsem se nejednou zamýšlel a polemizoval tak, jaké by to asi bylo mít podobnou bytost v patách. Obzvláště zajímavé mi připadají návrhy, jak se podoného monstra zbavit a v případě odmítnutí předat štafetu (ať už z jakéhokoli důvodu), by mne zajímaly případné rozvrhy cesty po světě. Tak daleko však film nezacházel. Dlouhá léta jsem v očekávání vyhlížel jedničku, až nakonec vyšlo alespoň něco velmi podobné: Smile. Asi začínám být nenasytný, neboť jsem to shlédl teprve včera a již se těším na volné pokračování něčeho dalšího na tento způsob. 80% (Edit: 07.11.22) ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Nejzajímavější na Neutečeš je ústřední monstrum, které vlastně není až tak děsivé. Znepokojivé ale na něm je, že je to "padouch", před kterým nelze utéct - můžete utíkat, ale ono vás to pořád pronásleduje. Což je něco, z čeho můžete mít husí kůži. Film také nabízí zajímavý pohled na sex. Za prvé - prokletí/monstrum se předává souloží stejně jako sexuálně přenosné nemoci. Za druhé - sex tu není ukázaný jako něco pozitivního, ale jako přestředek k dosažení něčeho (zbavení se monstra). Za třetí - ani jedna ze sexuální scén není sexy, vlastně jsou spíš depresivní. Neutečeš vás zkrátka na prostor se zamyslet. Chce varovat před nezávazným sexem? Jedná se o komentář o tom, že pro všechny z nás si pomalu, ale jistě jde smrt? To je na vás. Já osobně mám problém v tom, že postavy tu nejsou moc sympatické ani zajímavé. A o monstru se vlastně nic nedozvíme, což pro mě oslabuje základní vyznění filmu. 60 % ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Na jinak velmi zdařilém hororu s perfektně dávkovanou atmosférou nenaštve nic víc, než když si hlavní hrdinové navzájem idiotsky nehlídají záda. A občas pro jistotu zapomenou přemýšlet, protože... horor? Mitchell je borec a bát se budete často a hodně, pachuť mnoha trestuhodně nedotažených scének však po projekci zůstává až příliš dlouho na patře... ()

Galerie (49)

Zajímavosti (9)

  • Kino, v kterém se ocitá dívka s přítelem na začátku, je Redford Theatre – historické kino v japonském stylu s plně funkčními varhany značky Wurlitzer. Kino se nachází na adrese: 17360 Lahser Road, Detroit, MI 48219, United States. Premiéru zde měl i film Lesní duch (1981). (MrPierc)
  • Báseň, ktorú číta nahlas učiteľka v triede, je "The Love Song of J. Alfred Prufrock" od T. S. Eliota. Zdá sa, že báseň má s filmom spoločné črty. (Pat.Ko)

Související novinky

Čeká nás várka hororových pokračování

Čeká nás várka hororových pokračování

02.11.2023

Jak nám letos ukázalo třeba australské Mluv se mnou, americké Smrtelné zlo: Probuzení nebo v současnosti v kinech i na streamu čerstvě úřadující snímek Pět nocí u Freddyho, hororovým filmům s nízkým… (více)

Kdo vyhrál první filmové ceny za rok 2015?

Kdo vyhrál první filmové ceny za rok 2015?

02.12.2015

Oscarová sezóna pomalu začíná a jako tradičně se o první důležitá ocenění postarali pánové z National Board of Review. Tohle recenzentské sdružení potvrdilo, že nový Šílený Max nezasáhne jen do… (více)

Reklama

Reklama