Reklama

Reklama

Městečko Fortitude

(seriál)
  • Velká Británie Fortitude
Trailer
Drama / Mysteriózní / Thriller / Horor
Velká Británie, (2015–2018), 21 h 12 min (Minutáž: 47–91 min)

Hudba:

Ben Frost

Hrají:

Michael Gambon, Sofie Gråbøl, Mia Jexen, Luke Treadaway, Richard Dormer, Verónica Echegui, Björn Hlynur Haraldsson, Nicholas Pinnock (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(25)

Kriminální seriál odehrávající se v osadě Fortitude na arktických Špicberkách, kde prakticky není zločinnost a kde podle místních zákonů nesmí ani nikdo zemřít a být pohřben. Poté, co dva horníci z místních dolů objeví v tajícím ledovci prehistorickou mršinu, je však za záhadných okolností brutálně zavražděn vedoucí vědeckého týmu (Christopher Eccleston), který ve Fortitude zkoumá arktickou přírodu. Místní šerif (Richard Dormer) se pustí do vyšetřování, ale protože zavražděný byl Brit, brzy se na místě objeví také detektiv Londýnské metropolitní policie (Stanley Tucci) s oficiálním pověřením a spoustou nepříjemných otázek. Brzy vyjdou najevo složité osobní vztahy v uzavřené komunitě a ukáže se, že vražda možná souvisela s velkorysým developerským projektem, který prosazuje guvernérka Fortitude (Sofie Gråbøl). (Bluerider)

(více)

Recenze uživatele Tosim k tomuto seriálu (3)

Série 1 (2015) (S01) 

Netradiční námět dělá tenhle seriál zajímavým a také prostředí, takový "severský anglický thriller". Kdyby poslední epizoda první řady neskončila podle očekávání a zároveň nevyšuměla do ztracena, byli by diváci i více natěšení na pokračování. 70%. ()

Série 2 (2017) (S02) 

Je fakt, že Fortitude prodělalo v druhé řadě dost velký žánrový posun, ale to je celkem běžné. Téma nákazy pokračování posunulo do metafyzičtější roviny, která nám nemusí být blízká, ale seriál zůstal zábavným úletem, kterému jsem ke konci jsem neměl důvod neudělit absolutní hodnocení. ()

Série 3 (2018) (S03) 

Třetí řada je už jen prodloužením druhé. Marně se můžeme dohadovat, zda to byl záměr, nebo jestli dali producenti tvůrcům na krk nůž, aby Fortitude rychle ukončili. Proti první možnosti mluví fakt, že Simon Donald se někde vyjádřil, že seriál bude mít čtyři řady, pro druhou možnost hovoří rychlost, s jakou bylo v posledním díle vše vyřešeno. Ale to, jak dopadla jedna z hlavních postav, se mi líbilo, leč klopotnost vyprávění vrátila obloukem moje hodnocení na začátek - k 70%. ()

Reklama

Reklama