Reklama

Reklama

Městečko Fortitude

(seriál)
  • Velká Británie Fortitude
Trailer
Drama / Mysteriózní / Thriller / Horor
Velká Británie, (2015–2018), 21 h 12 min (Minutáž: 47–91 min)

Hudba:

Ben Frost

Hrají:

Michael Gambon, Sofie Gråbøl, Mia Jexen, Luke Treadaway, Richard Dormer, Verónica Echegui, Björn Hlynur Haraldsson, Nicholas Pinnock (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(25)

Kriminální seriál odehrávající se v osadě Fortitude na arktických Špicberkách, kde prakticky není zločinnost a kde podle místních zákonů nesmí ani nikdo zemřít a být pohřben. Poté, co dva horníci z místních dolů objeví v tajícím ledovci prehistorickou mršinu, je však za záhadných okolností brutálně zavražděn vedoucí vědeckého týmu (Christopher Eccleston), který ve Fortitude zkoumá arktickou přírodu. Místní šerif (Richard Dormer) se pustí do vyšetřování, ale protože zavražděný byl Brit, brzy se na místě objeví také detektiv Londýnské metropolitní policie (Stanley Tucci) s oficiálním pověřením a spoustou nepříjemných otázek. Brzy vyjdou najevo složité osobní vztahy v uzavřené komunitě a ukáže se, že vražda možná souvisela s velkorysým developerským projektem, který prosazuje guvernérka Fortitude (Sofie Gråbøl). (Bluerider)

(více)

Recenze uživatele chrispe k tomuto seriálu (23)

Série 1 (2015) (S01) 

Nebylo to ve své podstatě špatné, i když mi nějaký ten díl trvalo se chytnout. Hlavní problém byl, že jsem tam ničemu nevěřila. Ani větu. O divných situacích a rozvláčnosti ani nemluvím. I k rozuzlení mám svoje výhrady, ale nepopírám, že to mělo i dobré nápady. Těším se na druhou řadu a víte proč? Z velmi přízemního důvodu, kvůli kterému jsem vydržela tuhle první… hraje tam Robert Sheehan!! ()

Epizoda 1 (2015) (S01E01) 

Pro mě je první díl Městečka Fortitude jedno velké nudné wtf. Asi i proto, že jsem čekala klasickou detektivku. A místo toho dostala wtf dialogy a situace, kde mi střídavě kmitalo obočí nahoru dolů. ()

Epizoda 2 (2015) (S01E02) 

Vůbec nepobírám, co se tam vlastně děje. Aspoň, že se tam objevil sympaťák Stanley Tucci. Jeho postava mi jako jedna z mála přijde duševně v pořádku. ()

Epizoda 3 (2015) (S01E03) 

Občas mi obočí zakmitalo, ale už fakt nemám pocit, že jsou postavy chovanci blázince a i dialogy začaly dávat smysl. Ale to i tak neznamená, že jsem to celé pobrala. ()

Epizoda 4 (2015) (S01E04) 

Jestli tam není největší magor ten šerif, tak budu hodně překvapená. ()

Epizoda 5 (2015) (S01E05) 

Jsme téměř v polovině a zatím tam nevidím ani náznak toho, že by se to mělo nějak rozmotat. Ale aspoň u toho už neumírám nudou a rozpaky nad debilností postav. Furt nemám pocit, že se tam lidi chovaj přirozeně. ()

Epizoda 6 (2015) (S01E06) 

Zatím asi nejlepší díl. Protože už trochu poodkrývá, i když se vlastně furt plácáme v kruhu. ()

Epizoda 7 (2015) (S01E07) 

No ty krááávo. Nebudu lhát. Zavřela jsem oči!!! (Nicméně ... wtf!) ()

Epizoda 8 (2015) (S01E08) 

Atmosféra řádně houstne a řekla bych, že už není na místě napsat, že se děj nehýbe. Jestli máte někdo páru o tom, co se tam přesně stalo a děje, jste dobří. Tady postavy fakt nejsou černobílé (pravda, pár výjimek by se našlo) a většině z nich nejde věřit nos mezi ušima. A to mě vlastně fakt začalo bavit. Každopádně v nějaké řešení zakládající se pouze na realitě už nevěřím. ()

Epizoda 9 (2015) (S01E09) 

Nepobolívá vás hlava? A všechny nehty v pohodě? Tohle není pro slabé žaludky. ()

Epizoda 10 (2015) (S01E10) 

SPOILER!! Jo tak události tohoto dílu mě překvapily a zklamaly (ou Stanley!). Nehledě na to, že na to zas tlemím jak sůva z nudlí a nechytám se, nechápu. ()

Epizoda 11 (2015) (S01E11) 

Už se hraje prakticky s odkrytými kartami a kdo čekal závěrečný díl, nechť je v klidu, ještě nás čeká dvanáctý. /// epizoda 12 - velký finiš. Někdo měl štěstí, někdo si vytáhl smolíka. Mně osobně se rozuzlení nelíbilo. SPOILER!! Paraziti z pravěku? Budiž, nemám problém. Ale to chování nakažených, kdy kvůli nim zabíjejí dle určitého vzorce prostě nežeru. Ubírá to až moc na uvěřitelnosti. ()

Série 2 (2017) (S02) 

Já z druhé řady zklamaná nejsem. Nečekala jsem totiž už nic racionálního. Těšila jsem se na Roberta a toho dostala (a viděla víc, než jsem vlastně chtěla :D). Staré postavy se nám tu míchají s novými, opakují se určité pasáže a závěr byl dělán rozhodně s představou další řady/ řad a podle toho taky vypadá. ()

Epizoda 1 (2017) (S02E01) 

Jo, už první řada nebyla pokoukání k nedělnímu obědu a u této to nebude jinak a dost možná o pár levelů výš. Děj mi moc nedává smysl. Fortitude si jede dál, jako by se vlastně nic moc nestalo, a aniž by to někoho doopravdy zajímalo. Máme tu nové postavy, staré postavy, další divnou vraždu a dokonce i někoho nemocnýho, co z toho "ráje na zemi" za žádnou cenu nechce. Tak uvidíme, kam to povede. ()

Epizoda 2 (2017) (S02E02) 

Ne, ani v této sérii se nám neřekne nic napřímo. Tak si užijme to motání se do sebe jako klubko hadů. ()

Epizoda 3 (2017) (S02E03) 

Atmosfericky za jedna. Dan bloudící po Fortitude v nemocniční košili a chlupaté čepici dělá vrásky nejedné postavě. A já jsem fakt zvědavá, co se z toho vyklube - ne že ne. Ale prostě vzhledem k první sérii nevěřím v plné uspokojení. :D ()

Epizoda 4 (2017) (S02E04) 

Tak jsem se dočkala! A vypadá to, že je to další postava, která nám bude přinášet WTF momenty (i když si pořád zároveň myslím, že právě on je zakuklenec). ()

Epizoda 5 (2017) (S02E05) 

Nic pro jemné žaludky. A kurňa! Už by ho mohla vzít na milost. :D ()

Epizoda 6 (2017) (S02E06) 

Erling si musí ušpinit ruce. A Erik definitivně přebírá roli láskou sužovaného poblázněného magora. Motivy se nám tu vůbec hodně opakují. ()

Epizoda 7 (2017) (S02E07) 

A já doufala, že z toho bude kousek toho pokakanýho štěstíčka... a zase uplavala! ()

Reklama

Reklama