Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Naloďte se na Millennium Falcon a vydejte se do předaleké galaxie ve filmu Solo: Star Wars Story, zbrusu novém dobrodružství nejoblíbenějšího syčáka v galaxii. V řadě troufalých eskapád hluboko v temném a nebezpečném zločineckém podsvětí potkává Han Solo nejen mohutného Chewbaccu, svého budoucího kopilota, ale narazí i na nechvalně známého hazardního hráče Landa Calrissiana. Na této cestě se zrodí jeden z nejnepravděpodobnějších hrdinů ságy Star Wars. (Falcon)

(více)

Recenze (869)

Madhuri 

všechny recenze uživatele

Ještě před tím než přejdu k samotnému filmu, jedna rychlá rada- Pokud chcete jít do kina v kostýmu, chlupatý wookiejský overal NENÍ dobrá volba, naše kina očividně nejsou zařízená stejně jako na Kashyyyku, takže v polovině filmu budete prakticky uvaření (osobní zkušenost). Teď k samotnému filmu- se většinou věcí zde řečených, nemůžu jinak než souhlasit- první půlka skvěle odsýpá druhá na ni už bohužel ztrácí dech, Ford neměl tak kulatou hlavu a Lando je bůh- a díky jeho roli v tomhle filmu, se už tak jedna z mých oblíbených postav SW universa posunula v mém žebříčku o dost výš. Co se mi osobně moc nelíbilo, byla osobnost Landovy droidky (tím ji neberu, že měla pár dobrých gagů)- která vlastně nebyla droid ale spíš člověk. Ano, Threepio měl sice taky svou osobnost (a to někteří i u něj brblali, že je příliš lidský) ale pořád ho to, že je droidem nějak omezovalo (několikrát zmínil že danou akci nemůže provést, jelikož k tomu nebyl naprogramován.), zato L3 neomezovala absolutně nic, měla absolutně svou hlavu a myslím že už to bylo celkem přes čáru. Co se mi naopak líbilo, bylo nespočet narážek na původní filmy, kterých je tam poměrně dost, skvělá scéna ve sprše a maskovaný bandita, kdy jsem si ihned po skončení filmu řekla, že si na něj prostě musím udělat cosplay. Každopádně myslím že Solo ostudu SW rozhodně nedělá a na to, jakým prošel procesem, z toho film vylezl překvapivě dobře- a granatuju vám, že když poprvé ve Falconu skočíte do hypeperporostoru a nebo když se Chewie poprvé posadí na sedadlo kopilota vedle Hana, zalije vás ta neuvěřitelná dávka nostalgie a prostě se neubráníte tomu blaženému úsměvu...A to je dobře. PS: ...Han konečně taky střílí první! xD ()

matolos1 

všechny recenze uživatele

Tak toto ma jednoznačne ale že naozaj 100%-tne potešilo. Uznávam, je to absolútne odlišné od všetkých predošlých SW film ov. Neberie sa to až tak moc vážne ( pointa príbehu spočíva v tom, že treba doručiť určitú látku, aby sa naši hlavní hrdinovia vymanili z dlhov a tým si zachránili život). Postavy nie sú žiadny veľký majstri so svetelnými mečmi alebo zloduchovia s temnými plášťmi a s desaťtisícovou flotilou stormtrooperov. Dialógy sú zväčša postavené na situačnej komédii alebo zámerov a plánov, čo a ako spraviť. Ale nemôžem si pomôcť. Možno práve toto SW potrebovalo. Vďaka tomu tu aj precestujeme omnoho viac lokalít ako napríklad v Last Jedi ( a Solo je aj po stránke vzťahovej medzi postavami omnoho lepší a jednoznačne neuspáva v žiadnom momente). A takisto akcia je tu tak kvalitná a disponuje tak neuveriteľne dynamickou kamerou a skvelo nasnímanými lokalitami že som sa u nej občas prichytil ako malé decko výskajúce radosťou. Chémia medzi postavami je super. Občas to malo prázdne miesta ale to by som radšej pripisoval prineskorej výmene režisérskych stoličiek. Záverečné odlúčenie, objavenie Maula na konci, začiatočná lúpež vlaku, Landov vzťah s robotkou, bojujúcou za práva mechanizmov a prvá frakcia, ktorá symbolizovala formujúci sa útvar odboju. Veci, ktoré mi iba potešovali moje filmové srdiečko. A díky John Powell, že si to obohatil tou originálnou, africko-táboráckou zvučkou. ()

BradleyT 

všechny recenze uživatele

Myslim, ze tvurci vi, ze i kdyz stvori megapicovinu, fanousci Star wars jim to odpusti, a tak nejak stejne vsichni prijdou a zaplati vstupny. ()

RobinPM100 

všechny recenze uživatele

Chci zpatky 2 hodiny svyho zivota!! Boze to byla takova sracka 😞 Super nudnej film o hovnu, s nulovym dejem, dej - musime ukradnout koaxium - napln celyho filmu, tuny dlouhejch kecu v tmavejch mistnostech a na depresivnich tmavejch planetach, bez zivota totalne, bezduchy, film, kterej bych snes nekde na Nova cinema v TV. Nejhorsi Star wars film ze vsech deseti natocenejch, 4/10, dokonce tak spatnej, ze to bude muj prvni SW film, kterej si ani nakoupim na blu-rayi a to je kurva smutny, jelikoz jsem MEGA fanousek Star wars. V tom filmu bylo par super momentu, ktery by vydaly v souctu na 10 minut. Jeste jsem nezminil, scena jak droidka umira v naruci Landovi, kteryho vzrusujou kovovy otvory, to je total cringe. ()

koza3 

všechny recenze uživatele

Jsem asi hnidopich, ale Hvězdné války bez světelných mečů pro mě nejsou ty pravé. Vždyť mé dětské vzpomínky jsou vázány právě na ten vžůůům zvuk vydáváný dobře seknutým mečem ať už Jediem anebo Sithem. Ten tady ale neuslyšíte (teda jednou ano). Dobrá, tak je to o Solovi a jeho pašeráckých začátcích. Jak se mladý vězeň světoběžníkem stal. Některé momenty, kdy vysvětlují proč se jmenuje Solo, jak že to vyhrál v kartách Falcon nebo zlaté solovy kostky jsou super a fanouška zahřejí u srdíčka, ale jinak to má blíže ke Strážcům Galaxie než k Hvězdným válkám. Určitě si to fanoušek musí pustit alespoň dvakrát a kochat se všemi těmi krásami světů, ale pro mě zarytého lightsaberistu a fanouška KOTORů to nemělo to správné filozofické klišé, které na této sáze tolik obdivujeme. ()

Mograine 

všechny recenze uživatele

Náš oblíbený renegád je zpět a ve velkém stylu. Zpočátku jsem fakt neměl důvěru, že by ten mrňavej trpaslík Erenraich zahrál Hana tak dobře, ale opak je pravdou. A vypadá to, že si to fakt užívá. A jeho krů tu doplňují neskutečně kundózní a kurevsky píchatelná Emilča, které to sluší i když se nesvlíká, šarmantní Lando v podání Childish Gambina, náš oblíbený chlupatý medvědo-opice (teda wookie) Chewie a oprsklá feministická robotka. No prostě kást jako hovedo. Nadále tu máme mého oblíbeného Woodyho, kterej opět zazářil a pana Bettyho jehož Dryden Vos vypadá fakt záporácky. Příběh o začátku našeho oblíbeného fešáka je propracovám fakt pěkně, hudba taky vkusná a vhodná jen to tempo jak na horské dráze mi tu sráží tu jednu blbou kouli. Bohužel, nemůžu jen superlativovat. Takže jen čtyři kule. ()

White-Man 

všechny recenze uživatele

Už po prvních trailerech jsem si říkal, že to bude nuda. Raději jsem proto nic od Sola neočekával… bohužel jsem to „nic“ dostal. Ve filmu nebyla žádná scéna, která by se mi vryla do paměti. Rogue One se mi také nelíbil, ale alespoň posledních dvacet minut bylo perfektních, zde nebylo perfektní vůbec nic. Příběh strašně plochý, zvraty nudné, postavy nezajímavé a aby fanoušci neremcali, že tam nebyl žádný světelný meč, plácli nakonec „Darth Maula“. Co to jako mělo být? Pro mě osobně jsou oba filmové spin-offy nepodařené a věřím, že velmi rychle na ně zapomenu. ()

ESNYR 

všechny recenze uživatele

Dojení krávy která už mele z posledního. Už episody 7 a 8 tomu moc nepomáhají a darebák jedna taky nepřinesl zrovna vlnu osvěžení. SW už nemají co nabídnout. Bobyho a Obivanův příběh, budou jen natahovat nevyhnutelnou smrt předaleké galaxie ve které kdysi dávno existoval zlořád v černé helmě. ()

Fathe 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení, zajímavý příběh a kupodivu to s Hvězdnými válkami nemá az zas tolik společného... ()

diccon 

všechny recenze uživatele

Lepsi nez Rogue One a bez debat nejlepsi z "novych" SW. Kdyby se do nataceni nemontovala ta cuza Kathleen Kennedy, mohl to byt zas jeden ze tri nejlepsich Star Wars filmu. Ron Howard sice natocil fajn vesmirnou kovbojku, ale daleko radsi bych videl puvodni verzi Lorda a Millera s Michaelem K. Williamsem (Omar Little!) v roli hlavniho zaporaka :/ Takhle bohuzel na tri hvezdy. Kazdopadne porad MNOHEM lepsi nez multikulti-feminazi propaganda v podani Force Awakens a Last Jedi. Solo hezky dotvari Star Wars universe. Z pohledu obycejnejch lidi, paseraku atd. Kvalitni popcornova zabava, ktera je jen misty trochu vic ukecana a trochu vic prekombinovana. Ovsem bez logickejch der zvici Macochy a s dobrym vykreslenim postav. Alden Ehrenreich mi zezacatku lezl na nervy, ale rychle si zvyknete. Palec nahoru. Strasna skoda, ze Solo v kinech navzdory dobrejm recenzim propadl, protoze tim padem Disney bude tlacit megasra**y typu Epizody VII a VIII a Star Wars pujdou nejspis totalne do kopru. ()

Parabot 

všechny recenze uživatele

Velmi průměrný film, který vlastně ani neví, co chce divákovi říct. Kromě toho, že vizualizuje vyřčené Solovy věci z původní trilogie. Nijak zvlášť zajímavým způsobem. Takže vlastní imaginaci, kterou Lucas divákovi nabídl, Ron Howard zase vzal. Film selhává podobným způsobem, jako třeba Prometheus mezi Vetřelci. ____Bohužel se s každým novým Star Wars filmem čím dál víc obnažuje fakt, že toto univerzum je již vyčerpané. A kromě recyklovaných motivů se moc nedaří vytvořit nové, dostatečně konzistentní ale zároveň originální. Závěr, kdy postavy řeší, kdo koho podrazil víc, už zavání fraškou ala Cimrman. Prostě, Disneyho mašina na mrzký peníz musí jet a zastaví se třeba někdy až za patnáct let, kdy bude točit 14. spin-off, tentokrát o "I Don't Like You Either Guy-ovi".___PS. Kathleen, jestli chceš ve Star Wars důstojně pokračovat, nedělej Zagorku a nech další trilogii udělat bratry Nolanovými. ()

MichaelKey 

všechny recenze uživatele

Star Wars podle mě schytávají až přehnaně negativní ohlasy. Přitom Han Solo vůbec není špatný film. Naopak. Kdyby se o tom tolik nemluvilo, tak bych ani nepoznal, že film byl několikrát předěláván a přetáčen. Jde o celistvý příběh z jiného koutu vesmíru, kde se sice nebojuje se světelnými meči, což někteří uživatelé nemohou evidentně překousnout, ale zase se tu hromadně podvádí a všichni si podkopávají nohy. Jsou tu hezky odvyprávěné začátky Hana Sola, Landa a Chewieho. Navíc vizuálně jde zase o prvotřídní práci a i hudba je stále typická pro Star Wars. A hlavně herecké obsazení je úžasné. Harrelson, Clarke, Ehrenreich, Newton a Bettany. Jejich výkony jsou přímo pohlazením po duši. ()

Spacestone 

všechny recenze uživatele

Ten film obsahoval absolutně vše co jsem chtěl, byl plnej nadupanými akce, postavy fungovaly přesně tak jak měli a herci byli prostě parádní. A asi nejlepší na tom filmu byla chemie mezi Hanem a Chewiem, ty dva jsou prostě neoddělitelný, takže doufám že se někdy ještě od disnyho dočkáme takovýhleho fanouškovského odlehčení. ()

x_ander 

všechny recenze uživatele

Skvělá dobrodružná jízda z předaleké galaxie. Tentokrát se nezachraňuje vesmír ani neprobíhají boje mezi Sithy a Jedi, ale o to více svěží tenhle heist movie je. Casting je parádní, i ten Ehrenreich mi sedl a jsem rád, že se Disney nebál do světa Star Wars přinést zase něco trochu jiného. Bohužel komerční neúspěch to byl jak noha, takže pokračování se jen tak nedočkáme. ()

PocahontasM 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem alespoň trochu z knižní předlohy Hana Sola, ale dočkala jsem se velkého zklamání. I když toto pominu, tak mě film ničím moc nezaujal. Při závěrečných titulcích sem si jen říkala o čem to vlastně jako bylo. . . Před tím, než jsem se koukla na tento film, jsem doufala, že budou točit taky Boba Fetta (opět s naivní vidinou knižní předlohy), ale po shlédnutí tohoto kousku si myslím: "Bože ať už raději nic netočí proboha"... ()

papuchalk 

všechny recenze uživatele

Hodnocení čistej střed. Ani dobrý , ani špatný. Hodnocení zachránila ta romantická linka a zejména odklon hlavní postavy od namachrovaných úsměvů tam, kde se to absolutně nehodí. Tím mě Fordova role byla vždy dost nesympatická. Naopak mě dost vadilo, že je prakticky celej film tmavej jak noc ve sklepě. ()

The_soloist 

všechny recenze uživatele

Je to po mnoha letech první díl série, který jsem si nechal utéct v kinech. Musím si dát za to facku, protože se jedná o dobrý scifi film, který vnímám na úrovni Rogue one. Samozřejmě zde nenajdeme Sithy nebo Jedie, ale na druhou stranu zde nechybí kvalitní herecká sestava a napětí. Celkový neúspěch tohoto snímku vidím v propagaci, protože byl poslán na smrt mezi Infinity war a Ant-mana. Dále mi přišla škoda, že propagace se více nezaměřila na své herecké obsazení, které je skvělé. Zejména Woody Harrelson. Na místo toho jsem všude jen četl, že se Alden Ehrenreich pokusí vyrovnat Harrisonu Fordovi, což nejde a Donald Glover si střihne mladého Landa a pak maximálně zmínky o Emilii Clarke. A pak je zde další důvod, který je možná ještě citelnější. Tedy fakt, že hype po epizodě 7 opadl a epizoda 8 mnoho lidí ještě více naštvala. A v neposlední řadě je otázka, jestli si Star Wars může dovolit jet stylem Avengers, tudíž několik filmů ročně. A také, jestli tento druh vyprávění si diváci osobně přejí, protože Star Wars svět je neuvěřitelně široký a bohatý a osobně mi přijde šílená škoda, že tvůrci rozpitvávají staré, známé postavy. Osobně si přeji Obi-wana, Yodu nebo Bobba Fetta, ale ještě více doufám v postavy, které se zatím neobjevily ve filmech a mohou být originální a přinést novinky a neokoukanost, kterou nová trilogii neuvěřitelně postrádá. ()

jack_scott 

všechny recenze uživatele

Zajimavý snímek, který svět hraných SW zase posouvá dál, ale je to asi celkově nejméně zajimavý celovečerní film SW universa. Občas dobrá zábava, občas fajn vysvětlení věcí budoucích...Han Solo jako Stormtrooper mě pobavil, stejně tak Darth Maul. Škoda nevyužitého potenciálu..71%. ()

Související novinky

Ryan Gosling se brzy podívá do vesmíru

Ryan Gosling se brzy podívá do vesmíru

20.04.2024

Čeká nás další film, jenž mnozí z nás budou možná s nadějí vyhlížet jako jeden z nejočekávanějších v daném roce. Alespoň to tak vypadá na papíře. Studio Amazon totiž sune kupředu svůj snímek Project… (více)

Lando nebude seriál, ale další Star Wars film

Lando nebude seriál, ale další Star Wars film

14.09.2023

Je to jen pár měsíců, co Donald Glover a jeho bratr Stephen Glover převzali otěže nad scénářem k očekávanému seriálovému spin-offu o Lando Calrissianovi. Chystaný Star Wars projekt si tak od… (více)

Donald Glover přebírá otěže nad Landem

Donald Glover přebírá otěže nad Landem

28.07.2023

Šéfka Lucasfilmu Kathleen Kennedy před pár lety oznámila řadu nových seriálů a filmů ze světa Star Wars, z nichž víceméně na většinu stále zatím čekáme. Byl mezi nimi každopádně i samostatný projekt… (více)

Šéf Disney chce být se Star Wars opatrný

Šéf Disney chce být se Star Wars opatrný

12.03.2023

Jen před několika dny se objevily zprávy, podle nichž jsou filmy Star Wars, jedné z největších franšíz všech dob, víceméně v bodu mrazu. Jediný projekt, co by mohl v dohledné době dorazit, je prý… (více)

Reklama

Reklama