Reklama

Reklama

Kurýr: Restart

  • Francie Le Transporteur : Héritage (více)
Trailer 7

Obsahy(1)

Profesionální kurýr Frank Martin se musí proti své vůli spojit s nájemnou vražedkyní Annou, aby dostali skupinu bezcitných ruských překupníků s lidmi. Našlapaný mix akce s úžasnou kung-fu řežbou, vizuálně excelentními automobilovými honičkami, zabijácky krásnou „roštěnkou" a pořádnou porcí nadhledu! (Bioscop)

Videa (19)

Trailer 7

Recenze (244)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Ještě pořád mě dokáže překvapit bohorovnost a naprostá absence filmařské sebereflexe filmařů. Nazvat restartem něco, u čeho muselo být jasné každému, kdo se začetl do tří stránek scénáře, že to žádný restart nebude, možná tak nějaké zapomenuté TV série na tom nejnudnějším kanálu, kde to budou dávat ve dvě ráno, aby kaliči měli po návratu z pařby u čeho usínat. Na usnutí je to tak akorát. Pořádná porce nadhledu... Chci psát filmové anotace. Dobrej job, ani ty filmy nebudu muset vidět. Nuda. Nejhezčí je prostředí. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Rány od nájemného řidiče-kurýra Franka bolí, stejně tak bolí i jeho další dobrodružství, kterého se už nechtěl účastnit britský plešoun v dokonale padnoucím obleku. A to bolí dvakrát tolik. Jeho nástupce nás nezajímá, nestojí za to, abychom mu drželi palce a divák bude přemýšlet, zda ten chraplák je skutečně jeho nebo ho jen napodobuje. Tak či onak nefunguje. Stathamovo charisma ho brutálně převyšuje, ale co už, raději ho nechejme sešlapovat pedály. To mu docela jde. Děj se točí kolem čtveřice prostitutek, které nám trestuhodně nic „ze sebe“ neukážou, ale zároveň je jejich geniální plán tak promakaný (okrádají své bývalé pasáky a Frank je od jednoho k druhému vozí), až se chce divákovi brečet. Původní Kurýr dobře věděl, že chce zejména pobavit, nabídl honičky, cool nadsázku, hezké obrázky a kontaktní souboje, občas nějakou kočku vysvlékl. Jenže Luc Besson zřejmě šňupe pořád stejné zboží, občas to nevadí, ale většinou bychom si opravdu přáli nějaký RESTART. Jenže tady se bereme docela smrtelně vážně, tu a tam vyplavou na povrch nějaká traumata, táta s klukem se snaží hláškovat a záporáci jsou opět mizerní (to už je dneska nikdo neumí?). Naštěstí režisér Camille Delamarre, bývalý střihač, v akčních scénách úplně neselhal, jen svůj příběh obsadil karikaturami, které jsou nezajímavé a momentů, jako je rvačka v nočním klubu, je zoufale málo. Díky aspoň za střídmou stopáž. ()

Reklama

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Besson s Delamarrem sa rozhodli oživiť ďalší z jeho starších ale o to úspešnejších projektov. Frank dostal krásnu Audinku s meničom značiek, z brusu nový dej ( nie je teda reboot ako reboot ), ocka, ktorý sa baví každú minútu na scéne a krásne zábery na rivieru. Nechápem len, prečo sa neukázala povestná Bessonová bazuka. K deju a k filmu. Ja by som to tak tragicky nevidel. Súboje boli parádne, ( napr ten v disko klube s inštalatérmi ) ženy sa tiež podarili, obsadenie v rámci finančných možností, naháňačky a nostalgická spomínačka na kradnutie auta z garáže nesmela chýbať. Frank si zachoval svoje pravidlá, Skrein je aj pomerne sympatický a s bojovými zručnosťami. Ja som sa bavil celú dobu a čakal som, čo tie blondýnečky ešte vymyslia. A pri rýchlej porovnávačke s Agentom 47 toto vyhralo. Boli by silné dve, ale Stevenson je obľúbenec a bolo vidno, že sa baví. 3 z 5 ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Tady je špatně skoro všechno a jen se potvrdilo, že Transporter remake nepotřebuje, protože už lépe udělat nejde. Příběh je samozřejmě "debilní", nedává absolutně smysl, je plný klišovitých a kýčovitých dialogů o ničem a místy je nechtěně směšný. Ed Skrein jakožto představitel hlavní role je obřím přešlapem, protože nemá charisma, je toporný, mluví s příšerným přízvukem a strašně rád by byl za drsňáka, jenže se mu to absolutně nedaří. Jediným, o němž se dá mluvit v rámci nějakého herectví, je Ray Stevenson, který si to celé užívá a po celou dobu vůbec nevypadá, že by ho někdo unesl. Filmu chybí i výraznější záporák. Jen snad akce je docela slušná, přehledná a místy vypadá i dost syrově, škoda, že je to úplně zbytečné, když všechno kolem ní absolutně nefunguje. The Transporter Refueled je zkrátka špatný film a především zbytečný remake, který je ještě horší než mnohé další podobné pokusy, protože v něm není nic zajímavého a nemůže ničím překvapit. Po většinu času strašlivá nuda, která působí jako parodie na sebe samu. 30% ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Taková katastrofa to není, ovšem už z principu je těžké vyhrát předem ztracenou bitvu, když mají všichni zafixovaného Jasona Stathama jako TOHO Kurýra. Jednička je fenomenální, dvojka snesitelná, nejlepší porovnání je asi s trojkou, která se odehrávala kdesi na šedivém východě a proto je návrat na prosluněnou francouzskou riviéru více než vítaný. Z akčního hlediska se jedná o poměrně záživný kousek, což způsobuje zejména nezbedná kamera. A vlastně i tři mušketýrky se ukáží jako výtané posily do Transporter týmu. Celkově lehký nadprůměr, možná bych i nakonec tu dvojku uvítal, ale řekl bych, že tento díl značku pohřbil natrvalo...60%...[16.9.2015_Cinestar_Černý most] ()

Galerie (58)

Zajímavosti (11)

  • Alternatívnymi názvami snímky sú aj názvy Transporter 4 či Transporter Ignition. (MikaelSVK)
  • Luc Besson chcel pôvodne natočiť prequel o tom, ako sa z Franka Martina stal kuriér. Nakoniec sa rozhodol pre reboot, ktorý ignoruje trilógiu s Jasonom Stathamom. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno