Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ben-Hur je epický příběh Ben-Hura (Jack Huston), potomka významného knížecího rodu z Jeruzaléma, jehož adoptivní bratr Messala, vysoce postavený příslušník římské armády, ho křivě obviní ze zrady. Jeho rodina včetně milované manželky skončí ve vězení a on sám je zbaven majetku a odsouzen k doživotním galejím. Po třech letech strávených na moři se Ben-Hur vrací do vlasti s jedinou myšlenkou - pomstít se Messalovi za všechna příkoří, které mu způsobil. Vyzve jej proto na souboj v závodech čtyřspřežím, aby dokázal, že pravda a vítězství stojí na jeho straně. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (10)

Trailer 5

Recenze (234)

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Nový Ben Hur má moc pěkně udělaný ten poslední závod. Tolik k seznamu věcí, co se povedly. kladům. Velkofilmy ze šedesátých let měly něco, co u těch nových silně postrádám. V tomhle případě kvalitní herce a přitažlivé herečky. Zidiotštěný příběh tomu taky moc nepomáhá a vrcholem jsou nesmysly typu Morgana Freemana jako černošského žida a zázračně vykurýrované lepry. A jako třešnička na dortu působí ten chlap, co hraje Messalu. V podstatě od první do podlední minuty má výraz, jak kdyby byl retardovaný. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Recyklace je boží, řekl si Timur, a protože mu doma došly plasty, natočil film. Tolik bijáků o sobě nemají ani Ježíš s McClanem dohromady, přitom příběh Bena Hura je jen mytologický předvoj telenovely, alespoň tedy v podání soudruha ekologa. Co se historického záběru týče, určitě by příště šlo přidat ještě Kolumbovo objevení Ameriky nebo Husitské války, to aby v tom popová Adele na konci nebyla tak sama. Filmové lečo týdne. ()

Reklama

Vyhy 

všechny recenze uživatele

Mé hodnocení není ovlivněno původním úspěšným filmem - jelikož jsem ho zatím neviděl. Neočekával jsem nic jiného než klasický historický blockbuster a ten jsem také dostal. Žel, skoro vše špatně. Dokáži přivřít oči nad jednoduchým příběhem, kde hlavní náplní je pomsta, dokáži přivřít také oči nad špatnou vizuální stránkou - měl jsem pocit, že se dívám na Tv film. Postavy mě ale nezaujaly natolik, abych mohl s nimi soucítit. Spousty hluchých míst, kde má mysl odplouvala jinam. Navíc rychlost příběhu velice škodila. ()

Sabrewulf 

všechny recenze uživatele

Na špatných filmech nebývá úplně nejhorší to, že nejsou dobré. Nejhorší je, když nejsou ani tak špatné, aby se člověk nad jejich blbostí bavil, nebo je měl jako guilty pleasure. Moje očekávání bylo, že když Timur, který má za sebou příšerné splácaniny jako jsou hlídky a Lincoln, přijde s další digitální splácaninou, která bude moc cool a moderní. Už po půl hodině mě udivilo, že ten film je na jeho poměry docela seriozní. To je ale tak všechno. Hnusně digitální voda při přepadení na moři a digitální závody čtyřspřežení jsou jediné akce ve filmu a nijak zvlášť zábavné (a to i negativním způsobem). Prostě film, který si už nikdy nepustím ani jako kulisu k počítači, protože je jednoduše nezábavný a zbytečný. Prázdné nic. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

I když stopáž filmu je docela dlouhá, vyprávění je zkratkovité. Hup – (téměř) bratr odchází, hup – jsem na galejích, hup – je ze mě závodník, hup – (to už bych spoilerovala). K žádné postav si není možné vytvořit sebemenší vazbu, nevyvolávají jedinou sympatii. Počítačové efekty přímo křičí umělostí a vozatajský závod, který má být vrcholem filmu, byl tak nerealistický, že jsem se jím prosmála. Koně, vozy i vozkové porušovali veškeré fyzikální závody. Vše bylo v takovém trysku, že by se motala hlava i závodníkovi F1, prostě naspeedovaní koně. Navíc, podle výsledků závodů to vypadá, že po každé takové jízdě museli majitelé jednotlivých stájí vždy znovu a od začátku shánět nové koně, nové závodníky a nejspíš i novou zdravotní službu na stadionu. ___ Závěrečný hrdinův přerod byl opět maximální zkratka. Pár letmých setkání s Ježíšem neodůvodnilo takovou změnu. Zvlášť, když to vždy vypadalo, že si hrdina Ježíše ani nevšiml. Takže opět: scény, které měly působit dojímavě a hluboce, byly jen mechanickou přehlídkou s citovým zásahem na bodu mrazu. SHRNUTÍ: Smích na vozatajských závodech nejspíš není ta reakce, kterou by si autoři přáli. Jenže neudělali nic proto, aby vyvolali cokoliv jiného. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (12)

  • Film mal mať oficiálne premiéru 26. februára 2016, avšak v októbri 2015 posunulo štúdio dátum premiéry na 12. augusta 2016. (beso74)

Související novinky

20 největších propadáků poslední dekády

20 největších propadáků poslední dekády

15.12.2019

S blížícím se koncem roku se pochopitelně pojí vznik různých žebříčků, rok 2019 je ale specifický ještě v tom, že spolu s ním zároveň končí i celá dekáda, a to ohlížení proto bude místy větší.… (více)

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Princ Oberyn a Velká čínská zeď?

Princ Oberyn a Velká čínská zeď?

22.12.2014

Chilského herce Pedra Pascala možná znáte jako prince Oberyna ze Hry o trůny. Tahle role mu přihrávala nejen nové fanoušky, ale také pozornost Hollywoodu, takže se v příštích letech začne objevovat i… (více)

Cinecittà – návrat ke slávě?

Cinecittà – návrat ke slávě?

30.11.2014

O italském filmovém studiu (čti „činečita") sídlícím v Římě jsme se tu už zmínili před několika měsíci v souvislosti s několika připravovanými nákladnými televizními sériemi (jedna z nich v režii… (více)

Reklama

Reklama