Reklama

Reklama

Expanze - Série 3

(série)
Trailer
Sci-Fi / Drama / Mysteriózní
USA, 2018, 9 h 15 min (Minutáž: 41–46 min)

Předloha:

Daniel Abraham (kniha), Ty Franck (kniha)

Hrají:

Steven Strait, Cas Anvar, Dominique Tipper, Wes Chatham, Frankie Adams, Shohreh Aghdashloo, Shawn Doyle, Thomas Jane, Elizabeth Mitchell, Cara Gee (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Třetí sezóna začíná v době, kdy se ve sluneční soustavě rozpoutává válka mezi Zemí a Marsem a během hrozivé další fáze v evoluci protomolekuly, která ohrožuje samotnou existenci lidstva. (Prime Video)

Recenze (22)

sirien 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Epické zakončení všeho z předchozích dvou sérií a dokončení příběhu prvních třech knížek (i když většina třetí knihy se tu redukuje jen na jednu jedinou dějovou linii - naštěstí, ale to by bylo složitější...) Stranou všech ostatních kvalit (vyprávění, postavy, efekty, smysluplné drama atd.) musím říct, že i se znalostí předlohy bylo velmi příjemné vidět, že nějaký seriál skutečně dokáže dospět k úctyhodnému a kvalitnímu závěru, v němž jsou uzavřeny skutečně všechny dějové, vztahové a další dějové linky. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ultimátní pecka. První půlka řady rozjíždí naplno válku pro kterou si dělali tvůrci půdu už dva roky a odsýpá to jedna radost. Druhá půle pak hněte mysteriózní stránku a vrací do hry starého známého. Konec je začátek něčeho velkého a díky bohu že to Bezos koupil. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Málokedy sa vidí, aby seriál gradoval takýmto spôsobom. Druhá séria bola o niečo lepšia ako výborná prvá a tretia séria je o niečo lepšia ako výborná druhá. Dá sa teda čakať, že štvrtá bude ešte väčší nášup ako týchto trinásť kvalitatívne veľmi vyrovnaných epizód. Ale treba aj skonštatovať, že ide skôr o série dve zhustené do jednej, pretože každá polovica je viac menej uzavretým dramatickým celkom, ale navzájom pevne previazaným a to platí aj smerom k prvým dvom sériám. Druhá polovica nemusí sadnúť každému, trvalo mi nejaký čas sa aklimatizovať, ale viery v tvorcov, že majú všetko dopredu poriadne premyslené, som sa nikdy nevzdal a urobil som dobre. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Třetí sezóna u mě s přehledem trhla předchozí řadu, s níž jsem byl hodně spokojen. Mám neodbytný pocit, že se tvůrci s každou sérií zlepšují, a to u spousty seriálů nebývá příliš obvyklé. Faktem je, že jsem si tuhle "scifárnu" skvěle užil, bylo v ní všechno, co jsem v ní chtěl mít, a těch pár mírných nedostatků jsem se rozhodl bohorovně ignorovat. Došlo to tak daleko, že mi s výjimkou jedné epizody příliš nevadila ani Bobbina, která mě tak štvala v minulé řadě. Ve druhé polovině sezóny mi sice chyběla Chrisjen Avasarala, ale Plejtvák s ní dost zamával a Prstenec by ji asi dorazil:-) Každopádně jsem byl velmi spokojen, sérii jsem si fakt užil a tiše doufám, že se povede i ta příští. ()

PKD 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pořád nadprůměrné. ALE od něčeho jm. Expanse bych čekal něco jako při zpětném pohledu fascinující SF politickou noirovku či zatím nezpochybnitelného krále, dosavadních sérií, vysoce náserovou 2.s. od které se nedalo odejíti a byla tenkráte viděna v podstatě v kuse. Zde jsem už od 2.pol. cítil jak to drhne až do stádia, kdy jsem udělal mezi 9. a 10. dílem 11 měsíční pauzu. Což je výmluvné samo  o sobě. Na 2.str., na výsledném hodnocení to v podstatě není moc viděti. Musím opět pochváliti kameru a hudbu a tentokráte zvýrazním nekompromisního praktického realisty (někdo by řekl cynika) Amose. Který mě zvláště v této sérii příjde realističtější než většina postav a to je u Expanse už co říci. Rozhodně není důvod, nejíti do 4.s. Je jen otázkou...kdy to bude. ()

3 AM Code 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Třetí sezóna je zatím jednoznačně nejslabší, je tu spousta vaty a děj proto místy hodně vleče. O situace dělané více pro efekt než z logiky příběhu také není nouze. Snad se to pod křídly Amazon Prime zvedne, s rozpočtem mít problémy určitě nebudou. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První polovina dojíždí události z minula (taky to k ní mohli přilepit) a je fenomenální. Druhá polovina řady je uplně o nové zápletce. Řeší se nové veci, nastupují nové postavy. Je to uplně o něčem jiném a je to o poznání (dvě třídy) větší nuda. Jako kdyby došly nápady a v polovině série se začalo improvizovat. ()

KM Phoenix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Třetí série je srovnatelná, ne li v některých ohledech i lepší než ta druhá. Sjel jsem ji prakticky jedním dechem a musím říct, že jsem si ji i hodně užil. I ty výhrady, které jsem měl v druhé řadě v mnohém odpadly. Sice se párkrát objevil zbytečný patos (ale ve srovnání s jinými seriály s ním zde šetřili) či nějaké nelogičnosti a deus ex machina, ale vše v množství, které nenarušilo celkový dojem. ()

orgia 

všechny recenze uživatele

Konecne festovni hard SF. Treti serie prekonava (uz tak dobre) obe predchozi. Mala vytka pouze k linii s Melbou, prisla mi zbytecna. ()

M1k9 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Wow! Tento tým dělá všechno dokonale a to se jen tak nevidí. Seriál funguje na všech úrovních a je v něm tolik, tak strašně tolik podnětů k přemýšlení. Akční scény mnohdy překonávají rafinovanost Ch. Nolana a to jsem si nemyslel, že tento obrat někdy použiju. Všimnul jsem si, že hudbu dělá můj oblíbenec z dob District 9. Je fakt, že seriál je po všech stránkách jak dělaný pro mě, ale věřím, že i ne sci-fi fanoušci ho ocení. S chutí dávám plný počet a posouvám si The Expanse na první místo . . . v seriálech. (Díky Amazon Prime za záchranu.) 10/10 ()

cyphercz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První půlka třetí série má u mě spoustu 5 hvězdičkových hodnocení, bylo to skvělé pokračování konfliktu, který rozjela perfektní druhá řada, avšak v druhé půlce třetí řady jsem dával většinou 3 hvězdy, protože to pro mě šlo kvalitativně dolů. Celý ten děj v riftu, či jak to ofiko nazývali, mě poměrně dost nudil, navíc zápletka o nějaké děsně staré civilizaci co byla zničena a zanechala odkaz ve formě nějakého artefaktu co komunikuje s lidmi dneška jsme měli možnost vidět už v nejednom seriálu, takže mě ničím neohromila, spíš jsem si říkal "tohle už tady přece x-krát bylo..." a obávám se, že musím říct, že to bylo už zpracováno i lépe. ()

Wallis3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tajemná jízda o rozpínání se pokračuje. A jelikož tvůrci volí rozumnej počet dílů, umí vygradovat napětí, tak se ve mě usídlilo přesvědčení, že The Expanse nám pořád má co říct! O tom, co je za prstenci, kam zmizela tajemná rasa... ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Od sedmého dílu se něco pokazilo. Přibyly nejen nové postavy, ale také zbytečných patetických keců a trochu i nudy. Už mě to zkrátka tolik nebavilo. Ale teď opět o ženách. Avasarala, Camina, Naomi, Anna a samozřejmě seržantka Draper, to jsou ženy, které dominují, mají vždycky pravdu, jsou sebevědomé, rozhodné, suverénní. Naproti tomu muži, až na vyjímky jsou slaboši, zbabělci ba i zrádci. V lepším případě jen činí zbrklá rozhodnutí. Rozhodně nejsem žádný misogyn, právě naopak. Já ženy respektuji, obdivuji, miluji, ale zároveň jsem ze staré školy a věřím, že jak ženy tak muži mají v životě svou specifickou úlohu. Takové protěžování žen je špatné a v žádném případě nepřispěje k rovnosti obou pohlaví. ()

Durgas 

všechny recenze uživatele

Expanse je od začiatku super seriál, ale táto séria, to bolo teda niečo. Vo finále sa to riadne zvesmírnoodyseovatelo, ale v tom najlepšom zmysle slova. Som uchvátený a neviem sa dočkať pokračovania! ()

Likan7 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nuž konečně. Expanze zaháčkovala i mě a vedle skvělýho vizuálu mi ve trojce pumpovala o poznání méně politiky a více sci-fi. S přehledem nejlepší sezóna, která dodává čtyřce dobrý potenciál. ()

Blazkowicz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Válka už trochu nudí, hlavně když se tam vždycky objeví někdo bezvýznamný, kdo ji chce zase začínat. Konec by to mohl vystřelit i na pětku, ale je to roztáhané a nic moc se tam neděje. Ani se nic zajímavého nedozvíme. Konec skončil zbytečně neutrálně a nikam se to neposunulo. 4+* ()

meda2016 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přestože sleduje víc linií, je příběh kompaktnější. Fikce víc mysteriozní a válečné akce zajímavější. Jenom - vstupování při boji do vytahů? Steven Strait bohužel s čim dál více ustaraně plačtivým výrazem. Také už tvůrci nevybřednou ze záměny rychlosti a zrychlení i dalších neshod s jejím působením, odstředivou silou a gravitací. Diky jiným kvalitám se dá odpustit. Stále jsem byl k ději přikován. ()

helljohn odpad!

všechny recenze uživatele

super zaciatok ale co sa zacne diat po 5. 6.casti total motal fakof nedam to vsetci letia niekde do prdele kecykecy kecy metodistka je the best, zmakli vsetci este aj Amos???? som nasraty totalne dojebane davam odpad ()

Reklama

Reklama