Reklama

Reklama

Místo zločinu Plzeň

(seriál)
Česko, 2015, 5 h 49 min (Minutáž: 57–60 min)

Režie:

Jan Hřebejk

Scénář:

Martin Bezouška

Kamera:

Asen Šopov

Hrají:

Lukáš Vaculík, Martin Stránský, Jan Zadražil, Vladimír Polívka, Berenika Kohoutová, Vladimír Kratina, Zuzana Vejvodová, Jaroslav Pížl, Barbora Kodetová, Vítek Pokorný, Václav Liška, Jana Gýrová (více)
(další profese)

Epizody(6)

Šestidílný kriminální seriál Místo zločinu Plzeň sleduje práci plzeňského kriminalistického oddělení. Divákům se představí plukovník Karel Drtina (Lukáš Vaculík), šéf plzeňské kriminálky, strohý profesionál, který nemá osobní vztahy s vyšetřovateli v oblibě, a kapitán Tomáš Karas (Jan Zadražil), racionální pedant, jehož jedinou slabostí je tolerance ke kolegovi Viktoru Knappovi (Martin Stránský), který i přesto, že se rád napije, má v týmu respekt. Nejstarším členem kriminalistického oddělení je major Vladimír Šimek (Vladimír Kratina), ženský element zastupuje kapitánka Mirka Ondrová (Berenika Kohoutová), svéhlavá, ale velmi pracovitá vyšetřovatelka. Nejmladším členem týmu, hledajícím každou příležitost k tomu, aby se prosadil, je zakomplexovaný kapitán Jakub Lepší (Vladimír Polívka). Kromě nich se v seriálu objeví také Bára Kodetová, Jitka Čvančarová, Tereza Brodská, Andrea Verešová či Zuzana Vejvodová. Tým kriminalistů bude v seriálu řešit vraždu významného plzeňského podnikatele, pátrat po nezvěstných pracovnících bio farmy, hledat manželku šéfa plzeňské opery, odhalovat psychopata, který zřejmě stojí za vraždou mladé ženy, i pátrat po tom, kdo řídil náklaďák, který srazil místní učitelku. (Česká televize)

(více)

Recenze (216)

mira007 

všechny recenze uživatele

Po prvním díle : Jak byla moje očekávání velká ( také díky tomu, že týden předtím skončil Labyrint ) tak následovalo bohužel zklamání. Navzdory celkem atraktivnímu námětu to bylo nudné, pomalu plynoucí a celkem předvídatelné. Postavy byly nevýrazné - jen jsem nepochopil, že někdo kdo je takový notor jako postava Stránského může být nepostradatelný kriminalista ( v Bukowském měl Kuneš s alkoholem problém a taky teda musel na léčení ) - sorry to je trochu málo uvěřitelné. Berenika hraje lehce afektovanou mladou kriminalistku a moc jí to nesedne, Vaculík je borec , ale hrál tam celkem asi dvě minuty, takže jediná postava, která má můj respekt je ten puntičkářský narcis Karas ( J.Zadražil ) Hvězdy dávám za obsazení, Plzeň, nahatý holky na zabití. Doufám, že první díl byl omyl a další budou na úrovni herců a režiséra. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Tuten hezoun tady bydlí?" Tak by to mělo vypadat. Plzeň je zkrátka typická svým tuto, japa, copa, depa, pročpa, dypa, kady a tady to zaznělo asi třikrát. Tuto prostě nebyla Plzeň a už vůbec ne povedená kriminálka. Trošku mě zkrátka otravovaly ty mizerné případy, Vikinovo naprosto zbytečné zachraňování matky, neustále se potvrzující debilita kpt. Ondrové a příšerně nevhodná znělka, takže ta druhá hvězda vznikla jen aritmetickým průměrem hodnocení jednotlivých dílů. Můj celkový pocit z "díla" tak dobrý není. ()

Reklama

Radek99 

všechny recenze uživatele

Po prvním dílu ambiciozní krimi série Jana Hřebejka v produkci ČT je evidentních hned několik věcí - 1) Jan Hřebejk už není etalonem kvality, ale pouhopouhým rutinérem 2) Češi kriminálky neumějí točit 3) Martin Bezouška je naprosto zoufalý scénárista 4) První díl byl asi i můj poslední... 2. díl: Porušil jsem čtvrtý bod předešlého výčtu, tedy - 2. díl byl výrazně lepší než bezkrevný a planý pilot, vypadá to na dramaturgický lapsus - proč byl jako pilotní díl, který má nalákat diváky, zvolen právě ten nejslabší? A pak ještě smutné konstatování - po x letech čeští tvůrci naskakují na vlnu scandi noir detektivky...a svět už mezitím surfuje někde úplně jinde... 3. díl: Objevování Skandinávie pokračuje...scenáristicky to vypadá na naprostou analogii s předešlým dílem, naštěstí na konci přijde zvrat...jenom mi začíná připadat tendenční, že všechny případy se týkají horních deseti tisíc...v jiných vrstvách společnosti se v Plzni nevraždí? Škoda, že kvalita seriálu nedosahuje kvalit úvodní a závěrečné znělky...Mišík s Gellnerem jsou úžasní... ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Nevím, nakolik můžu mluvit za Plzeň, ale je mým rodným městem - a nikdy jsem ji neopustila, tak snad mám alespoň trochu právo vyjádřit se k její nejnovější roli. Myslím, že má dostatek - ne-li nadbytek své vlastní kriminality ... tudíž není třeba zásobovat ji ještě kriminalitou fiktivní a pasovat ji tak na skutečné "místo zločinu". Obzvláště pokud na place nijak zvlášť nezáří: Řekla bych, že je degradována na pouhé "křoví" ... a nevšimla jsem si, že by měla vlastního vizážistu, který by o ni pečoval - který by zařídil, aby navzdory svému věku před kamerou vypadala k světu. Ani o zápletce se nedá říct, že by vynikala krásou nebo inteligencí, jejíž odlesk by snad Plzni mohla předat, takže konečný výsledek je dosti ubohý. P.S.: 1) Mám ke "svému" městu spoustu výhrad, měla jsem docela jiné představy i o jeho prezentaci jakožto hlavního evropského města kultury pro rok 2015, ale co je moc, to je moc - TAKOVOUHLE ostudu si snad žádné české město nezaslouží. Dokonce ani v tom případě, když si samo neobyčejně chytře zbourá vlastní Dům kultury. (A když jeho nevděčné obyvatelstvo následně v referendu zamítne další obchodní centrum, které mělo být na takto uprázdněné ploše vystavěné, zůstane na dohled od hlavního vlakového nádraží něco jako obří díra po obřím granátu - zatímco budova zbrusu nového divadla se tísní na jedné z nejrušnějších místních křižovatek.); 2) Proč si proboha seriál vybírá lokace, které s Plzní - potažmo s plzeňským krajem - nemají pranic společného ? (Viz díl číslo 4, který se prokazatelně odehrává na Liberecku.) A pokud je mi výjimečně povoleno užívat si existujících plzeňských exteriérů (u interiérů si mnohdy nejsem jistá), musím pro změnu vstřebat neexistující místní zločinné celebrity - ach jo ! ()

geklon 

všechny recenze uživatele

Znám Plzeň. Velmi dobře, takže dokola ukazovat záběry Bartolomějské katedrály, Synagogy a prostory Papírny, mě neohromí. Já bych vybral daleko víc zajímavých lokalit. Věřte, že Píčeň rozhodně není jenom "Most a Hrad". A to, že se v záběrech objevily vesnice a né paneláky, je pro mě až dehonestující. Tím lokalní rozbor ukončuju. 40 minutová stopáž je pro tak ártovej počin, kde se záběr na kliku protáhne klidně na minutu a celkové vyšetřování je tařka časově shodné, bytostně málo. Postavy mě zprva neoslovily, ale po posledním dílu, jsem si uvědomil, že by mě jejich vývoj zajímal. Protože v v prvních šesti dílech žádnej nebyl. Ale to by se do scénáře musil pustit někdo jinej, než Bezouška. Hřebejk by si měl dát chvilku pauzu. Tohle je rozhodně špatnej směr. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (20)

  • Když při vyšetřování sebevraždy doktora Kaliny (Ivan G'Vera) vyšetřovatelé prohlížejí a fotí lékařský pokoj. Na zdi je vedle diplomů též fotografie Ivana G'Very s Danielem Craigem, s nímž Ivan G'Vera doopravdy hrál ve snímku Casino Royale (2006). (kutavi)
  • V epizodě vidíme brigádnici z biofarmy, která je pohřešovaná a z jejího mobilu přicházejí sms, že je v pořádku a má se dobře. Vyšetřovatelé vůbec nevyužijí možnost požádat o spolupráci telefonního operátora a zaměřit, kde se mobil nachází. Další sporná věc je, že na místo, kde brigádnice zmizela, pošlou svoji kolegyni, aniž by měla zajištěnou nějakou ochranu. (sator)
  • Náměstí, které se objevuje ve znělce každého dílu a poté i v ději většiny epizod, je plzeňské Náměstí republiky s dominantní katedrálovu sv. Bartoloměje. (hendrich6)

Reklama

Reklama