Reklama

Reklama

Místo zločinu Plzeň

(seriál)
Česko, 2015, 5 h 49 min (Minutáž: 57–60 min)

Režie:

Jan Hřebejk

Scénář:

Martin Bezouška

Kamera:

Asen Šopov

Hrají:

Lukáš Vaculík, Martin Stránský, Jan Zadražil, Vladimír Polívka, Berenika Kohoutová, Vladimír Kratina, Zuzana Vejvodová, Jaroslav Pížl, Barbora Kodetová, Vítek Pokorný, Václav Liška, Jana Gýrová (více)
(další profese)

Epizody(6)

Šestidílný kriminální seriál Místo zločinu Plzeň sleduje práci plzeňského kriminalistického oddělení. Divákům se představí plukovník Karel Drtina (Lukáš Vaculík), šéf plzeňské kriminálky, strohý profesionál, který nemá osobní vztahy s vyšetřovateli v oblibě, a kapitán Tomáš Karas (Jan Zadražil), racionální pedant, jehož jedinou slabostí je tolerance ke kolegovi Viktoru Knappovi (Martin Stránský), který i přesto, že se rád napije, má v týmu respekt. Nejstarším členem kriminalistického oddělení je major Vladimír Šimek (Vladimír Kratina), ženský element zastupuje kapitánka Mirka Ondrová (Berenika Kohoutová), svéhlavá, ale velmi pracovitá vyšetřovatelka. Nejmladším členem týmu, hledajícím každou příležitost k tomu, aby se prosadil, je zakomplexovaný kapitán Jakub Lepší (Vladimír Polívka). Kromě nich se v seriálu objeví také Bára Kodetová, Jitka Čvančarová, Tereza Brodská, Andrea Verešová či Zuzana Vejvodová. Tým kriminalistů bude v seriálu řešit vraždu významného plzeňského podnikatele, pátrat po nezvěstných pracovnících bio farmy, hledat manželku šéfa plzeňské opery, odhalovat psychopata, který zřejmě stojí za vraždou mladé ženy, i pátrat po tom, kdo řídil náklaďák, který srazil místní učitelku. (Česká televize)

(více)

Recenze (216)

InJo 

všechny recenze uživatele

Zoufalejší a nezajímavější český krimi seriál aby člověk pohledal. A že konkurence je veliká! Tohle prostě nemá nic - originální či atraktivní případy (Ripper Street, Hannibal), výrazné a charismatické vyšetřovatele (Sherlock), specifický styl (CSI), natož nějakou (nepředstíranou) hloubku či přesah (True Detective)... Hřebejkovo prozatimní dno. ()

Fox85 

všechny recenze uživatele

Seriál s velkými ambicemi, který ale shořel jako sláma. Nevím, jestli bylo záměrem, aby Stránský se Zadražilem působili jako mírné protipóly, ale snaha vyšla vniveč. Vaculík jako velitel nefunguje a Kratěna jako mentor už vůbec ne. Polívka je do počtu, a kdyby tam nebyl, tak se nic neděje. Kohoutová dostala trochu prostoru v poslední epizodě, jinak taky nic moc. Dialogy a některé reakce postav jsou kapitola sama o sobě. ()

Reklama

Enšpígl

všechny recenze uživatele

Co to je za klauni ? Tohle je kriminální seriál nebo krmení pro prasata ? ČT asi neví co s prachama a tak zavedla nový sport, hod koncesinářských poplatků vzduchem, kdo vyhodí víc, vyhrává. Po prvním díle samozřejmě nehodnotím, ale už abych pomalu šel otevřit popelnici ať mám ten odpad kam vysypat. Pomyslný souboj režisérů seriálových kriminálek ČT Strach vs. Hřebejk vyhrává Jirka v prvním kole stylem K.O. . ()

Belbo 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem dva díly a proto, že jsem tak trochu masochista, se kouknu i na zbytek :) . Plzeň je absolutní krach režijní invence a přístupu k tématu. Dobře, když přistoupím na průser se scénářem, tak bude limitovaná pouze dějová rovina a dialogy, ale tady to krachuje podobně jak exorcista na režisérově neschopnosti: běh po střechách, "přibližovačky", jízda kamery při výsleších, nechtěná vtipnost vražd (a ten jekot při nich), diletanství soubojů (vyražení injekce ve výtahu), absence napětí... Ed Wood forever ... ... Tak jsem to včera dokoukal a je třeba rekapitulovat: 1. díl, odpad, 2. díl, odpad. 3. díl **, 4. díl ***, 5. díl ***, 6. díl *. Sečteno, podtrženo a zprůměrováno to dělá 1,5 hvězdy na díl, zaokrouhluje se nahoru. ... Tož na to se móžu vysrat a nechám tam jednu, bo nejsem akurátník. ()

LadyPupu 

všechny recenze uživatele

Dát tenhle seriál do programu po Labyrintu a v době, kdy začíná Mamon, je průšvih. Oproti tomu je to blbý. Co si budeme povídat. Nevím, proč musí být zase jeden z detektivů ochlasta, nechápu proč v každém díle figuruje jeho matka - taktéž alkoholička (pokud jí v 5. díle nezabijou a v 6. se to nebude vyšetřovat, tak tu její funkci tam fakt nechápu), prostě to má mouchy, je to plný klišé a čekala jsem víc. Navíc opět tady máme jako femme fatale mastodonta Čvančarovou (2. díl). Asi se chlapům líbí. Mně se zase líbí Zadražil a odpad dávám uměleckým počinům typu Bezdružice, takže zatím za dvě. Edit po skončení: zvládla jsem poctivě všechny díly a víc, jak dvě hvězdy dát nemůžu. Tenhle seriál se moc nepovedl. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (20)

  • V epizodě vidíme brigádnici z biofarmy, která je pohřešovaná a z jejího mobilu přicházejí sms, že je v pořádku a má se dobře. Vyšetřovatelé vůbec nevyužijí možnost požádat o spolupráci telefonního operátora a zaměřit, kde se mobil nachází. Další sporná věc je, že na místo, kde brigádnice zmizela, pošlou svoji kolegyni, aniž by měla zajištěnou nějakou ochranu. (sator)
  • Když při vyšetřování sebevraždy doktora Kaliny (Ivan G'Vera) vyšetřovatelé prohlížejí a fotí lékařský pokoj. Na zdi je vedle diplomů též fotografie Ivana G'Very s Danielem Craigem, s nímž Ivan G'Vera doopravdy hrál ve snímku Casino Royale (2006). (kutavi)
  • Natáčelo se v Kryštofově údolí a na Lemberku. (rakovnik)

Reklama

Reklama