Reklama

Reklama

Pustina

(seriál)
  • Velká Británie Wasteland
Trailer
Drama / Mysteriózní
Česko, 2016, 7 h 32 min (Minutáž: 52–60 min)

Scénář:

Štěpán Hulík

Hudba:

David Boulter

Hrají:

Zuzana Stivínová, Jaroslav Dušek, Eliška Křenková, Leoš Noha, Jan Cina, Štěpán Benoni, Eva Holubová, Oskar Hes, Martin Sitta, Janek Gregor, Petra Špalková (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Zločin, který rozhodujícím způsobem zasáhne do životů všech zúčastněných, stojí na počátku dramatické minisérie HBO Europe, Pustina. Když se starostka severočeské vesnice Hana Sikorová ocitne na vrcholu svého boje proti velké těžební společnosti nabízející obyvatelům obce vysoké odstupné výměnou za opuštění jejich domovů postavených na ložiscích hnědého uhlí, zmizí její čtrnáctiletá dcera Míša. Pátrání po dceři Hanu po letech mírumilovného soužití s ostatními přivede k pochybnostem ohledně celé komunity, která se pod vlivem událostí začíná rozpadat a ukazovat svou pravou tvář. Objasňování záhady příběh rozvětvuje do několika prolínajících se dějových linií, gradujících do nečekaných souvislostí. (HBO Europe)

(více)

Recenze uživatele Necrotongue k tomuto seriálu (9)

Pustina (2016) 

Konečně jsem se dočkal vynikajícího dramatického seriálu z české kotliny. Tvůrci se evidentně nechali inspirovat severskou tvorbou, ale na rozdíl od amerických filmařů zůstalo u inspirace a nedošlo ke kopírování. Seriál mi připomněl první řadu dánského Zločinu, jen nebyl kladen takový důraz na práci policie, tady šlo hlavně o mezilidské vztahy pokřivené všudypřítomnou těžkou atmosférou deprese, zoufalství a strachu. Velice mě bavily herecké výkony Zuzany Stivínové, Jaroslava Duška, Leoše Nohy a Jana Ciny, jejich role jsem jim bez problémů věřil. Nepamatuji si, že by mě nějaký český seriál dokázal takovým způsobem vtáhnout do děje a znovu musím pochválit atmosféru, ta se tak povedla... ()

Epizoda 1 (2016) (E01) 

I když bydlím celý život mezi Karvinou a Ostravou, proti Mordoru severočeské Pustiny to byla a je naprostá idylka. Odporné místo, bezútěšná atmosféra, která patřičně tvaruje i charaktery místních obyvatel a do toho zřejmě ještě nějaký ten zločin, koktejl je to sice chmurný ale chutný. ()

Epizoda 2 (2016) (E02) 

Většina kvalitních záležitostí z prvního dílu zůstala, jen děj lehce ztratil na tempu, protože se scénář více věnoval vedlejším linkám příběhu, které mají diváka znejistit a zmást, ale my se nedáme! ()

Epizoda 3 (2016) (E03) 

Příběh lehce uvízl ve výchovném ústavu, přestože se stále jedná o kvalitní záležitost, chtěl jsem původně hodnotit třemi hvězdičkami, ale díky krajně přesvědčivému Janu Cinovi pod čtyři jít prostě nemůžu. ()

Epizoda 4 (2016) (E04) 

Po lehce slabší třetí epizodě mě čtvrtý díl potěšil, znovu musím vyzdvihnout fantasticky depresivní atmosféru i herecké výkony. Bavím se velice velmi. ()

Epizoda 5 (2016) (E05) 

Perfektní díl, režie, scénář, herci i atmosféra- všechno funguje a já nemám, co bych kritizoval. ()

Epizoda 6 (2016) (E06) 

Opět jsem viděl výbornou epizodu, která obsahovala vše, co má mít kvalitní drama, znovu musím pochválit atmosféru, protože tu se tvůrcům podařilo udržet už od prvního dílu a ta tichá deprese mě pěkně vtáhla do sebe, naštěstí si takový pocit umím užít, takže paráda! ()

Epizoda 7 (2016) (E07) 

Očekával bych, že mě Karlovo soukromé vyšetřování dceřiny smrti otráví a budu ubírat hvězdičky, ale kupodivu měl celý díl velmi slušný náboj, bavil mě a Jaroslav Dušek dostal více prostoru, což skvěle využil. ()

Epizoda 8 (2016) (E08) 

Osmá epizoda přinesla parádní rozuzlení celé série, což mě nesmírně potěšilo, měl jsem obavy, aby mi závěr nezkazil dojem z celého seriálu, ale to se ani náhodou nestalo. ()

Související novinky

HBO se stahuje z tuzemské tvorby

HBO se stahuje z tuzemské tvorby

16.09.2022

Fúze společností Discovery a Warner Bros. a s ní související snaha razantně omezit výdaje napříč všemi subjekty měla bohužel dopad i na televizní odnož HBO. Ta byla nucena se stáhnout z mnoha… (více)

Navštivte místa, která znáte z českých filmů

Navštivte místa, která znáte z českých filmů

28.08.2019

Dnes již kultovní trilogie Slunce, seno... je neodmyslitelně spjatá s malebnou jihočeskou krajinou. Film má samozřejmě i své odpůrce, ale ti, kteří si ho zamilovali, mají Hoštice za své poutní místo.… (více)

Noir Film Festival slaví 5. narozeniny

Noir Film Festival slaví 5. narozeniny

16.08.2017

Cynismus Humphreyho Bogarta, šarm Roberta Mitchuma, křehkost Lizabeth Scott, rafinovanost Alfreda Hitchcocka, temné příběhy z Mexika, napínavé filmové jízdy noirovými vlaky a standard v podobě… (více)

Reklama

Reklama