Reklama

Reklama

Zaklínač

(seriál)
Trailer 3
USA / Polsko, (2019–2024), 30 h 55 min (Minutáž: 47–67 min)

Tvůrci:

Lauren Schmidt

Předloha:

Andrzej Sapkowski (kniha)

Hrají:

Henry Cavill, Freya Allan, Joey Batey, MyAnna Buring, Anya Chalotra, Eamon Farren, Adam Levy, Jodhi May, Lars Mikkelsen, Mimi Ndiweni, Wilson Mbomio (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(32)

Zaklínač Geralt, mutant a lovec příšer, těžce hledá svoje místo ve světě, kde lidé jsou často ohavnější než zvěř. (Netflix)

Videa (11)

Trailer 3

Recenze (972)

misterz 

všechny recenze uživatele

Tak myslím, že dohady o tom, či Witcher nahradí alebo nenahradí seriál HoT môžeme s pokojným svedomím uzavrieť. Je jasné, že nenahradí, no rozhodne nie som ani sklamaný. Myslel som si, že Michała Żebrowskeho v role hlavnej postavy nemožno spoľahlivo nahradiť, no ako vidno, autori si dali záležať a našli toho správneho chlapíka. Fyzicky aj charakterovo sa mi to celkom zhoduje s knihami. Dejovo je to podobné ako bola poľská verzia, to znamená, že sa príbeh točí okolo Ciri, no upustilo sa tu od zaklínačových mladých rokov. Tiež tu bolo menej nahoty, resp. skoro vôbec, čo som bol teda prekvapený. Rovnako škoda, že tomu chýbala epickosť deja a lepšia emotívna stránka. Veľa situácií okolo hlavnej postavy som pociťoval dosť odtažito. No jednotlivé súboje boli pekne urobené, aj bubáci (hlavne tá striga) boli fajn, takže na ten slušný nadpriemer to určite stačí. Taká plnokrvná zábava. 80/100 ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Před koncem roku nám Netflix udělil další seriálovou letošní událost ( že jich letos sakra bylo!) a byť mám menší připomínky, tak je to rozhodně velkolepá Fantasy nádhera a nový nástupce GOT. Nejsem znalec knih a hru jsem nikdy nehrál, takže jsem předlohou nepolíbený a souhlasím, že dějově je to komplikované a občas matoucí ( především flashbacky, které nepůsobí jako flashbacky a trošku mi to ubíralo na zážitku), ale ten zbytek je bez výhrad. Henry Cavill v roli Geralta vynikající, Anya Chalotra v roli Yennefer téměř dokonalá a bavil mě i Marigold, který svým zpěvem vykouzlí úsměv na tváři. Akce je velmi podmanivá ( Souboj se Strigou hezky hororový), ikdyž monster tam mohlo být rozhodně více, ale i souboje s lidmi mají fajn kameru a brutalita je na místě. Atmosféra je správně Fantasy historická a líbí se mi, že zde vystupují Mágové, Elfové, Dryády a podobné skupiny. Velmi mě mě seriál bavil a nejspíš to bude tím, že mám slabost pro podobné neznámé světy. Doufám, že s dalšími sezónami se příběh ucelí a bude i dávat větší smysl. 8/10. ()

Reklama

lesumir 

všechny recenze uživatele

Hra Zaklínač 2 mě vůbec nebavila, ale protože venku chcalo, tak jsem ji hrál a říkal si, že už nikdy nechci mít se Zaklínačem nic společnýho. No, dneska jsem si koupil hru Zaklínač 3, protože jsem se dva dny zpátky díval na seriál Zaklínač. Seriál mě taky nebavil... no a ten seriál... mě taky nebavil, že. Tak já nevím. Zaklínač je pro mě asi zakletej a seru na to. __ Henry Cavill mi do role vůbec nesedí. Herečky jsou škaredý a celkově jsou tam škaredý lidi. No a protože já jsem dost hezkej... nemám rád škaredý lidi. ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Kdybych neměla skvělého poradce (syna), tak se v té spleti postav, prolínajících se období a různých souvislostí vůbec nevyznám. Takhle jsem to dala celkem na pohodu (no, jak co a kdy). Fešáckého homoblondýna jsem taky vydýchala (my čarodějky vidíme, tak nějak víc do hloubky) a Sapkowskiho si určitě přečtu, teď už ano. ()

akisha 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Co epizoda, to unikát. Nečetla jsem a nehrála, takže pro mě celej ten seriál skoro vůbec nedrží pohromadě, vztahy mezi postavama nebo příběhy - zmatený, nepochopitelný, nenavazující, nikam nevedoucí... Něco mi teda přišlo hodně jako bizár - elfové, co vypadají jako děti namaskovaný na vánoční besídku? Pak např. putování Ciri byla neskutečná NUDA. Herci jsou až na výjimky nesympatický (výjimky: Joey Batey aka Marigold, Cavill jako Geralt mi přišel docela OK, hlavně mě ale nadchla Anya Chalotra). Poslední epizoda pro mě naprosto antiklimatická, bitva slabá a vzhledem k tomu, že se Ciri a Geralt v seriálu nikdy nesetkali, tak na mě ta závěrečná scéna vůbec nezapůsobila... Zase ale pár momentů to taky má - hlavně striga nebo epizoda s draky. Ocenila bych hlavně ucelenější příběh, ve kterým by se člověk trochu líp orientoval. Uvidíme, co druhá řada. ()

Galerie (249)

Zajímavosti (213)

  • Anthony Byrne ztvárnil generála Hakea. Ve hrách král Foltest sehrál poměrně významnou roli, nicméně se objevil jen v prvních dvou dílech. V těch ho pokaždé namluvil jiný dabér, přičemž tím ve dvojce byl herec Anthony Byrne. (Geralt z Rivie)
  • Beau DeMayo, bývalý scenárista seriálu, který se podílel na psaní prvních dvou řad a anime filmu Zaklínač: Vlčí sen (2021), prohlásil, že na seriálu pracují scenáristé, kteří knižní předlohu vyloženě nesnáší: „Když někdo takto přistupuje k nějakému projektu, člověku to nedělá dobře a neprospívá to morálce. Fandovství je něco, díky čemu ty dlouhé noci strávené prací za něco stojí. Člověk musí respektovat předlohu, aby mohl pokračovat v jejím odkazu.“ (Geralt z Rivie)
  • Lauren Hissrich vysvětlila, proč seriál začíná právě povídkou „Menší zlo“: „Zpracování všech povídek představovalo výzvu, ale nejtěžší bylo vybrat tu, kterou odstartujeme seriál. Když představujete muže, kterému je téměř 100 let, tak v rychlosti musíte ukázat, jaký byl jeho život doposud a proč se na něj zaměřujeme právě v tuto chvíli. Vybrala jsem povídku Menší zlo, protože ta skončí bojem, který změní jeho chápání sebe samotného, své práce a celého kontinentu.“ (Geralt z Rivie)

Související novinky

Poslední řada Koruny má datum premiéry

Poslední řada Koruny má datum premiéry

10.10.2023

Netflix oznámil, že šestá a poslední sezóna seriálu Koruna bude rozdělena do dvou částí. U velkých věcí jako jsou Zaklínač nebo Stranger Things už je tento formát pro Netflix prakticky standardem,… (více)

Jak to vypadá s rebootem Highlandera?

Jak to vypadá s rebootem Highlandera?

31.08.2023

Už to bude pěkných pár let, co byl oznámen reboot kultovní akční sci-fi fantasy Highlander v čele s Henrym Cavillem a režisérem Chadem Stahelskim (John Wick) za kamerou. Jenže Cavill měl od té doby… (více)

Sledovanost Zaklínače klesá

Sledovanost Zaklínače klesá

07.07.2023

Nedávno jsme psali článek zabývající se odchodem hlavní hvězdy Zaklínače Henryho Cavilla, a jak si tvůrci představují, že představí jeho náhradu. Už tehdy jsme se nicméně zabývali taky otázkou, jaké… (více)

Tvůrci Zaklínače komentují odchod Cavilla

Tvůrci Zaklínače komentují odchod Cavilla

02.07.2023

Třetí řada známého Netflix seriálu Zaklínač před pár dny dorazila na streamovací službu – respektive dorazila tam její první část. Zatímco prvních pět epizod už mají diváci k dispozici, zbylé tři… (více)

Reklama

Reklama