Reklama

Reklama

Zaklínač

(seriál)
Trailer 3
USA / Polsko, (2019–2024), 30 h 55 min (Minutáž: 47–67 min)

Tvůrci:

Lauren Schmidt

Předloha:

Andrzej Sapkowski (kniha)

Hrají:

Henry Cavill, Freya Allan, Joey Batey, MyAnna Buring, Anya Chalotra, Eamon Farren, Adam Levy, Jodhi May, Lars Mikkelsen, Mimi Ndiweni, Wilson Mbomio (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(32)

Zaklínač Geralt, mutant a lovec příšer, těžce hledá svoje místo ve světě, kde lidé jsou často ohavnější než zvěř. (Netflix)

Recenze uživatele Kimkong k tomuto seriálu (26)

Zaklínač (2019) 

První řada. Ve výsledku mě nevadilo ani rasové vyvážení, ani kdovíjaká odchylka od předlohy. Cavill hraje postavu jak ze hry. V obličeji bez emocí, hrubý hlas. Marigold je vtipný. Ciri je koulí očima, ale co budě dělat až se z ní stane řezník jako z Geralta to jsem zvědav. Triss je zklamání. Zbytek OK. Ještě Calathe překvapila. Příšery hezké. CGI ujde. Kouzla taky. Krom draka, to je hrůza. Co mě však vadí je bídná hudba, strašná zkratkovitost povídek a tím málo času vybudovat si nějaký vztah k postavám. A časové posuny bez nějaké informace pro diváka. ()

Začátek konce (2019) (S01E01) 

Knihy jsem čet před deseti lety. Hry jsem hrál všechny. Původní seriál jsem viděl také. Přesto si skoro nic nepamatuji. Takže začínám trochu s čistým štítem. Herecké obsazení první dílu v pořádku. Boje dostatečně krvavé a hezké, ale možná moc rychlé. Dějově vyvážené. Trocha historie postav, takové oťukávání a nastínění zápletky osudového dítěte. Na to, že má epizoda hodinu mě utekla opravdu rychle. Výhrady bych měl k trošičku lacinějšímu pojetí větších bitev. A hudba mě také neoslnila. A přitom hudba, třeba ve hře patří k tahounům. ()

Čtyři marky (2019) (S01E02) 

Yennefer zajímavá. Ciri také. Linka s elfy a čerty asi byla hodně ořezaná, protože byla naproso zbytečná a divná. ()

Zrádce měsíc (2019) (S01E03) 

Linka se strigou v pohodě. Ve hře však tuším následovala schéna kde se získala kartička :) Tance čarodějů a výběr mágů působil divně. Jak s huličského opojení. Yennefer ale v pořádku. Triss hrůza a děs. Po rajcovní zrzce z her ani památka. Místo toho bubák. Ani král bubáka nechtěl. Nelíbí se mě ale časový posun, kdy Geralt je tak o 40 let napřed před Yenn. ()

O hostinách, parchantech a pohřbech (2019) (S01E04) 

Zde zbytečná linka s Yenn. Mrtvý dátě, bezvýznamný úkol. Geraltova linka s osudvým překvapením parádní. Trochu zajímavé konverzace s Marigoldem v úvodu a pak nečekaná řež a závěr. Ciri nic neříkající část, ale zase trochu na fetu z vody. ()

Touhy v láhvi (2019) (S01E05) 

Gertal se s Yen spojuje nejen časově. Ciri opouští útočiště. Zatím nejslabší epizoda. Příběh s džinem zkrácen. ()

Vzácný druh (2019) (S01E06) 

Draci vypadali divně. Putování k němu ale bylo příjemné. Geralt se rozvášnil. Linka s Ciri zase nic moc. Nemá tedy ani z časového hlediska co dělat. ()

Před pádem (2019) (S01E07) 

Tohle bylo hodně slabé. Trocha opakování. Přiblížení všech dějových linek hlavních tří postav. Nicméně všechny stály za starou belu. Geralt chtěl co mu právem náleží a nepochodil. Yenn něco chtěla a dostala se zpět oduk přišla. Ciri zase blázní. ()

Něco více (2019) (S01E08) 

Bitva o Soddon. Kromě plamenů nic moc. Geralt epizodu proležel. Ciri proseděla. Závěrečné shledání nebylo příliš epické. ()

Série 2 (2021) (S02) 

Tam, kde první řada vázla v CGI, tak tady vše opraveno. Žádná směšná monstra jako draci, nebo satyr. Šourkové brnění opraveno. Triss se zlepšila. Co se zhoršilo je odklon od předlohy. Jako by se chytili inspirace v GoT a naservirovali nám 8. řadu. Snad to půjde zachránit. Pro neznalé předlohy to je asi 5/5. Já už si předlohu po asi patnácti letech nepamatují,  ale i tak zápletky působí dost uměle. A to je škoda. ()

Zrnko pravdy (2021) (S02E01) 

Oproti zdejším haterům mám výhodu, že si originál nepamatuji. Samozřejmě je ti mix více dějových linek, ale pohádka o kráskách, mutantech a monstech nebyla špatná. Je vidět větší rozpočet. To lezení po stropě bylo děsivé. Škoda jen ignorování gravitace se zrovna tak volným oblečením. ()

Kaer Morhen (2021) (S02E02) 

Na hradě se to trochu zvrtlo. Čarodějky úplně zbytečně. ()

Ztráty (2021) (S02E03) 

Divný soud i vyústění. Pochybný lov monster. Vizuálně i zvukově pěkně, ale trochu do drhne dějově. ()

Tajné zprávy z Redanie (2021) (S02E04) 

Likvidace elfů v severních zemích. Pokračující útěk, tréning a něco nového o Ciri. Monolity a krev. ()

Ukaž jim záda (2021) (S02E05) 

Takový detektivní a temný díl. Prchání před zákonem. Průzkum monololitů, věštby, výroba zaklínačů. Nějaký nájemný nevyužitý mág. ()

Milý příteli (2021) (S02E06) 

Sice hodně upovídaná epizoda, ale nevadí. Dávala smysl. V podstatě už celý svět ví, co je Ciri zač a budou ji chtít získat. O to horší zrada od Yen. ()

Voleth Meir (2021) (S02E07) 

Trocha teleportu postav. A velký vliv postavy co memá vůbec existovat. Zajímalo by mě,  proč tohle někdo dělá. Natočeno pěkně, ale forma té hlavní záporné postavy a napojení na ostatní postavy působí umělé a divně. ()

Rodina (2021) (S02E08) 

Buďme upřímní. Řemeslné zpracování výborné. Příběhově no, proč se nedrží předlohy. Doufám, že si jim to podaří ještě nějak zpravit a navázat. ()

Shaerrawedd (2023) (S03E01) 

Putování a prchání. Sem tam rodinná zábava a sem tam masakr pronásledovatelů. ()

Každý po svém (2023) (S03E02) 

Tlachání a tlachání. Pět minut po zhlédnutí nevím co se tam dělo. ()

Související novinky

Poslední řada Koruny má datum premiéry

Poslední řada Koruny má datum premiéry

10.10.2023

Netflix oznámil, že šestá a poslední sezóna seriálu Koruna bude rozdělena do dvou částí. U velkých věcí jako jsou Zaklínač nebo Stranger Things už je tento formát pro Netflix prakticky standardem,… (více)

Jak to vypadá s rebootem Highlandera?

Jak to vypadá s rebootem Highlandera?

31.08.2023

Už to bude pěkných pár let, co byl oznámen reboot kultovní akční sci-fi fantasy Highlander v čele s Henrym Cavillem a režisérem Chadem Stahelskim (John Wick) za kamerou. Jenže Cavill měl od té doby… (více)

Sledovanost Zaklínače klesá

Sledovanost Zaklínače klesá

07.07.2023

Nedávno jsme psali článek zabývající se odchodem hlavní hvězdy Zaklínače Henryho Cavilla, a jak si tvůrci představují, že představí jeho náhradu. Už tehdy jsme se nicméně zabývali taky otázkou, jaké… (více)

Tvůrci Zaklínače komentují odchod Cavilla

Tvůrci Zaklínače komentují odchod Cavilla

02.07.2023

Třetí řada známého Netflix seriálu Zaklínač před pár dny dorazila na streamovací službu – respektive dorazila tam její první část. Zatímco prvních pět epizod už mají diváci k dispozici, zbylé tři… (více)

Reklama

Reklama