Reklama

Reklama

Snímek Život vypráví příběh šestičlenné posádky Mezinárodní vesmírné stanice, která se ocitá na samotném pokraji jednoho z nejdůležitějších objevů lidských dějin: prvního důkazu o existenci mimozemského života na Marsu. Jak členové posádky pokračují ve svém výzkumu, mají jimi uplatňované metody nezamýšlené následky, a forma života, kterou zkoumají, se ukazuje být mnohem inteligentnější, než kdokoliv očekával. (Falcon)

(více)

Recenze (1 080)

Han22 

všechny recenze uživatele

Tak si můžu napsat totéž co k Prométheovi. Life mě nebavil ani s pivkem v ruce. Očekával jsem nějaké to béčko s áčkovým rozpočtem a pokud by to tak bylo, byl bych navýsost spokojen. Jenže režisér mě umělecké ambice a tak film obdařil pětadvacetiminutovým prologem, kde se nic neděje. Aby to nebylo málo, tak napínavé sekvence prostřídává "hlubokými rozhovory", kde si postavy strašně vážně povídají úplně o hovně a já se slzou v oku vzpomínám na geniální rozhovory z prvních tří Vetřelců. Celý film je natočen navíc v poloviční temnotě, tak jak je to dneska in (viz nový seriál Star Trek, který trpí i podobnými rozhovory) a efekty nijak nevyniknou. Takže zbývá jedna poměrně originální chobotnicoidní příšera, pár úmrtí zaviněné většinou blbostí, nezajímavé postavy a brutální twist na konci, za který nevím jestli mám tleskat, nebo kopnout tvůrce do zadku. Měl jsem zkrátka chuť na něco jako Jason X (když to přeženu) a dostal jsem spíše Sunshine akorát s potvorou. ()

velkyvezir 

všechny recenze uživatele

Komentáře ostatních jsem nečetl, přesto jistě nebudu originální, když napiši: Kde já toto viděl? Už vím! VETŘELEC! ()

Jane18CZ 

všechny recenze uživatele

Velké překvapení. Neočekávala jsem moc a dostala hodně. 5* nemůžu dát jen proto, že některé dialogy a rozhodnutí zase byly přiblblé... na druhou stranu, kdyby se všichni chovali rozumně, tak by nebylo co natáčet. Atmosférický, napínavý a svižný film, pěkně po vzoru Vetřelce. Takových filmů by klidně mohlo být více. I když je téma ohrané, stále baví a stále ho budu vyhledávat. Filmy z vesmíru prostě miluju :-) A tady je vidět, že i bez střílení to jde! Konec bych nechala více otevřený. Spokojenost, 80% ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Odborníci jistě několikrát pozvedli nesouhlasně obočí, pokud si rovnou neťukali na čelo (při té dekompresi, například, se kterou si naši hrdinové poradili jak s únikem z proudu vzduchu z vysavače). Jinak mě ale tahle lehce modifikovaná pohádka o Otesánkovi bavila. ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Produkčným zázemím áčkový horor, na ktorom vidno rozpočet, ale je škoda že s tak známym hereckým obsadením a toľkým peniazmi z toho vyšiel len priemerný, resp. ľahko nadpriemerný klon Votrelca. Dejová originalita 0 bodov, slávni herci sú tu vlastne zbytoční pretože nemajú moc čo hrať a potešia teda iba efekty s nepriateľskou mimozemskou formou života a na horor nadštandardná technická stránka. Nebolo to zlé, ale za daných podmienok som čakal (a aj som podľa mňa mal dostať) viac. 60% ()

bloodline 

všechny recenze uživatele

Pútavá výprava Gravity, slabý vývar fóbií zo skulptúry Alien a neuveriteľne graficky sprasená forma života, ľahko kopírujúca The Thing s otužilými schopnosťami Chucka Norrisa. Life posplietal hitparádu z kultových veličín, ale zlyhal v ich súhre do jednej organicky fungujúcej zápletky, počas ktorej žili očakávania, že vedci (v podstate elita vo svojich odboroch) občas použijú aj zdravý sedliacky rozum. Nič z toho sa nedeje a popri empirickom filozofovaní a v hre na schovávačku, prestane baviť aj to vesmírne kúzlo. V polovici začnete chrliť dejové predpovede ako doktor Iľko počasie na minulú zimu a po štyristotridsiatomôsmom pukanci definitívne zlomíte palicu nad ďalším (pod)priemerne zbytočným sci-fi bijákom. ()

MatejNosal 

všechny recenze uživatele

Ďalší z tých filmov, pri ktorom buď vypnete rozum a uzijete si film naplno alebo budete premýšľať a hľadať chyby a akurát ostanete nahnevaný koľko nezmyslov ste našli. Ja som zvolil prvú variantu a tak som sa super pobavil aj keď ku koncu snímok stracal dych tak skvelý záver to zachránil. Príjemné predjedlo pred dlhoočakávaným ALIEN C. (70%) ()

Zmrv 

všechny recenze uživatele

Slabší Vetřelec, ale pro mě pořád celkem dobrý zástupce žánru. Nahoru Espinosův film vynáší herci, kteří ve spolupráci se scénářem ztvárnili své postavy natolik sympaticky, že mi jejich osud nebyl lhostejný, obzvláště mě zaujal Šo Hirojukiho Sanady. Druhým hlavním kladem je pak perfektní audiovizuální stránka. Příběh ovšem bohužel nic nového nepřinese a je značně průměrný. Největším problémem filmu je marťan Calvin, který se na rozdíl od xenomorpha z Vetřelce do paměti diváků nijak zvlášť nezaryje. To co fungovalo v kině bohužel, napodruhé na obrazovce počítače už tolik ne, pořád jde ale o kvlaitní sci-fi horor. 70% ()

jakeer 

všechny recenze uživatele

V zásade si nič pred návštevou kina o danom filme neštudujem. Už to nebudem považovať na cnosť, ale za zlozvyk. Totiž, očakával som kvalitne obsadené scifi, no nakoniec sa z toho stala bezduchá vyvražďovačka. Navyše pomerne neoriginálna a predvídateľná. Ostatní komentujúci už vymenovali všetky tie filmy, ktorými sa Život "nechal inšpirovať". Ten prvý dlhý neprerušovný záber opajcnutý z Gravitácie aspoň pôsobí civilne - ukazuje nám, ako asi vyzerá pracovný život astronautov v kozme. No akonáhle sa spustí ten surrvival, tak sa z filmu stáva klasické béčko. A ešte keď sa to tvorcovia snažia opäť prerývať civilnými a dokonca hĺbavými pasážami, tak koniec. ()

divak84 

všechny recenze uživatele

nerozumíte survival hororům ve vesmíru.. opět zdejší pletené svetry a zhulené vodárny bydlící u maminky a ti z vás čekající na jakekoliv listky zadarmo, protože v životě nic neumíte (jen studovat výšku) promluvili :) . ano má to svoje chyby , ale je to fantastický scifi horror s perfektním prostředním dějem i koncem. ()

F.W.Colqhoun 

všechny recenze uživatele

Život je vzácně vyrovnaný film - to dost dobré uvádí do harmonie stejným počtem trestuhodně mizerných tvůrčích rozhodnutí. Na jedné straně neokázalý původ mimozemského zla, pokus o realistickou výpravu a design, kvalitní casting a množství dobrých jednotlivých nápadů sráží nedotažený scénář, zbytečně hloupé okamžiky, pofidérní práce s napětím a především, ale opravdu v první řadě dokonale ubohá a amatérská výtvarná stránka hlavního ývla Calvina. Každý sice není Giger, ale použité návrhy marťana, ne nepodobné chobotničkám ze třetího patra, měly skončit ve skartovačce již na první poradě. Calvin zabil kromě jiných i početnou posádku kina. ()

Corpsegrinder 

všechny recenze uživatele

Konečně zase sci-fi horor kterej funguje svojí jednoduchostí. Žádný vykecávání se a brečení, každá z postav aktivně od začátku řeší problém nasranýho ufona na palubě. Prakticky každá smrt je dost nehezká což mi připomínalo Horizont události. Calvin, jehož raná fáze vzrůstu připomíná vzhled mimiců z hry Prey, je celkem zmrd. ()

Junglista 

všechny recenze uživatele

Teda potěš koště, jestli jsou takový pometla na ISS. No zatím na nás ještě nezbuchla, takže asi ne. Je to typický neurazí nenadchne, dochází k postupný redukci osazenstva a chobotnička je docela dobrá. Ale jen do chvíle, než se přiblíží konec. Ten jsem fakt nečekal (nemám potřebu tady exhibovat, že jsem věděl, jak to dopadne ještě před začátkem filmu, jak je tu dobrým zvykem) a po dlouhý době se blaženě culil, jak jsem se nechal napálit. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Líbilo. Čekal jsem nějaké scifi o hledání života, Life je ale spíš x-tá variace na Vetřelce. Prostě banda kosmonautů proti hladovému Calvinovi. Parádní obsazení, stopáž tak akorát, nečekaný závěr. V tomhle žánru rozhodně to lepší na co se dá natrefit. ()

barlow 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem více, je to škoda, docela zábavné sci-fi s prvky děsu je roztahané spoustou zbytečných dialogů a nelogickým jednáním některých členů posádky. Průměrné béčko, které ovšem úplně nezklame. ()

Litvicek 

všechny recenze uživatele

Když přežiješ úvod a hloupost některých postav v úvodu, pak už tě čeká zhruba hodina čiré filmové zábavy, kdy Calvin Harris nahání všechny milovníky swingu a následně je usmrcuje. Jo, viděno v noci a bavilo jak se patří. Čtyři hvězdy adekvátní :) Btw: Jake Gyllenhaal jako vždy perfektní. Rebecca Ferguson by za svůj výkon nezasloužila ani poplácat penisem po obličeji. ()

Související novinky

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama