Reklama

Reklama

Koruna - Série 3

(série)
Trailer 1
Velká Británie, 2019, 8 h 53 min (Minutáž: 47–60 min)

Tvůrci:

Peter Morgan

Hudba:

Martin Phipps

Hrají:

Olivia Colman, Helena Bonham Carter, Tobias Menzies, Josh O'Connor, Emerald Fennell, Ben Daniels, Jason Watkins, Michail Gorevoj, Marion Bailey (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Královská rodina se v 60. a 70. letech musí vypořádávat s konflikty a zradou, ale zároveň se snaží udržovat tradice v rychle se proměňujícím světě. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (60)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

pro mě osobně nejlepší ze všech tří sérií.Pryč je telenovelacké řešení rodinných vztahů a trablů,které mě ve druhé řadě místy dost nebavilo a nastoupila politika a mapování událostí o kterých jsem třeba neměl ani tušení.Rozhodně oceňuji krok tvůrců jít cestou přeobsazení a ne zestaršování "původních" herců.Olivia Coleman je skvělá a není v tom sama.Víc než zdatně jí sekundují Tobias Menzies,Helena Bonham Carter a další a další.Vlastně celé to obsazení je skvělé a naprosto přesné...90% ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Změna osazenstva seriálu ani trochu neuškodila, naopak mám dojem, že ještě posílila. Olivia Colman je opět naprosto neskutečně dokonalá, HBC má prokatě málo prostoru a kromě této výtky už nemám absolutně nic, co bych vytknul, protože i třetí série Koruny je opět naprosto strhující, dechberoucí a naprosto špičková. A takovým dokonalým příkladem je například třetí epizoda z Aberfanu, která se může hrdě zařadit po bok epizody z Charlesovy internátní školy z minulé série a patří k tomu nejlepšímu, co dosud seriál předvedl. Churchill umírá, do života královské rodiny se dostává lady Diana (a Camilla), Alžběta a trestuhodně upozaděná Margaret (což ale dává smysl) mají opět napjaté vztahy... A víte co? Já bych se tuhle sériie vůbec nebál označit za tu doposud nejlepší. A nejen díky již jmenovaným epizodám, ale také díky epizodě s Derekem Jacobim a Geraldine Chaplin a všem ostatním. Dialogy jsou opět v každém díle naprosto špičkové, filmová kvalita je mnohonásobně výše, prostor dostává mnohem víc členů královské rodiny, kteří jsou všichni extrémně zajímaví, hudba je skvostná. Já vím, píšu asi nesouvisle, ale můj sled myšlenek je opravdu divoký. Koruna je pořád bezkonkurenčně nejlepší seriál současnosti. 100%. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trojka lehce klopýtá za prvními dvěma sériemi. Ne že by snad vybroušená umělecká hodnota předešlých sérii byla vyšší, ale výměna hereckého ansámblu udělala specielně ze začátku nepříjemnou trhlinu, kterou se sice podařilo stabilizovat, ale nemohu se ubránit pocitu, že bych raději ocenil původní herce pod rukou maskérů, či trikařů, ale s původním hereckým apetitem a stylem. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Normálně to nedělám, abych komentoval jednotlivé série, ale po shlédnutí třetí série Koruny mám pocit, že něco připsat musím. Už jenom proto, že od třetí série se rozjíždí v podstatě nový příběh s novými herci, čímž tvůrci naznačují, že se jedná o další období Královské rodiny. Pravda ale že Olivia Colman mi dlouho neseděla. To Tobias Menzies v roli Filipa od začátku seděl líp. Postupem času jsem si ale na ně zvykl a začal si tuto sérii užívat stejně tak, jako předchozí dvě. Na podobná historická královská dramata úplně nejsem, ale Koruna má v sobě něco, co Vás prostě přiková do sedačky. Hudba samozřejmě stále skvělá, i když na Zimmera spíš už jenom odkazuje. Nicméně některé díly jsou scénáristicky na hranici geniality. Mluvím především o celé první půlce seriálu, druhá už se spíš veze. Nejzajímavější postavou této série ale jednoznačně premiér Wilson. Postava, která mi absolutně přirostla k srdci stejně jako Winston Churchill. ()

Galerie (179)

Zajímavosti (2)

  • John Lithgow (Winston Churchill), Pip Torrens (Tommy Lascelles) a Leonie Benesch (princezna Cecile) jsou jediní tři herci, jejichž postavy nebyly ve třetí sérii přeobsazeny staršími herci (nepočítáme-li dětské herce, hrající některé postavy ve flashbacích). (hansel97)

Reklama

Reklama