Reklama

Reklama

Pevnost Boyard

(pořad)
  • Velká Británie Fort Boyard
Soutěžní / Dobrodružný
Česko, 2016, 18x72-74 min

Režie:

Michael Čech

Hudba:

Paul Koulak

Účinkují:

Libor Bouček (moderátor), Jan Rosák, Anthony Laborde, André Bouchet, Monique Angeon, Agáta Hanychová, Jakub Prachař, Leona Machálková (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Legendární a ikonická soutěžní show poprvé s českými celebritami v roli bojovníků o poklad Otce Fouras. Show plná extrémních soutěží, lidských překonání a známých osobností v situacích, které jinde jen tak neuvidíte. (TV Prima)

Recenze (109)

Zeck 

všechny recenze uživatele

Zcela příznačný obrázek pro tuzemské parodie na televizní stanice. Místo, aby se vyvíjely a sázely na vlastní tvorbu, inovovaly a snažily se dostat lidi k obrazovkám pomocí nového nápadu a kvality, raději recyklují francouzskou dobrodružnou soutěž z počátků 90. let, kdy i podělané Polsko vzdalo svojí mutaci snad před deseti lety a Slovensko skoro před dvaceti. Pokud bych byl stálý divák české televizní (zpackaně přebrané) tvorby, tedy absolutně nenáročný člověk bez elementárního přehledu, pak bych se možná dvě minuty bavil a honil si ho nad těmi vzpomínkami na dětství, ve kterém jsem sledoval originál na Nově. Bohužel mi jsou všechny ty béčkové selebrity z portfolia tragické Primy naprosto u prdele a žiju v 21. století, ve kterém jaksi existuje vynález jménem internet, který mi naservíruje libovolnou nostalgii během deseti vteřin, ne během třiceti reklamních bloků, které vyplňují křečovité pokusy "soutěžících" o pobavení diváků. Nabídnout Boyard v roce 2016 jako exkluzivní zboží, to chce fakt odvahu, kterou bulvární Prima bezesporu disponuje. S hodnocením půjdu o hvězdičku výše jen za předpokladu, že si tam nechali jako potravu pro tygry toho neskutečně zoufalého Koháka, který na mě zřejmě hodlá zírat snad i z hajzlu, pokud by za to od někoho dostal zaplaceno. 20% ()

Clark_Kent 

všechny recenze uživatele

Boyarda jsem vždycky sledoval s nadčením. Byla tam cítit i určitá motivace i chuť. Ovšem když přišla na řadu tahle česká rádoby nezáživná verze, chuť mě rázem přešla. Bože takhle zprznit legendu a navíc když nastrčej do věže nahoru Rosáka??? No ty vole, to už bylo vážně moc. Přehled pseudocelebrit v čele s Boučkem. Snad možná jen ten paklíč to trochu vyvažoval. ()

Reklama

ForGump 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemné překvapení. Nečekal bych, že se budu u primáckého pořadu docela bavit. Pozorovat celebrity mezi hady, mouchami a dalšími hezkými zvířátky nebo jak se snaží prolézat všelijakými klaustrofobními místy je velice škodolibá zábava, ale k popukání. Původní Pevnost Boyard příliš neznám, ale vím, že se mi nelíbila už jen tím, jakou stopáž měla. Tady kdyby nebyly opět a stále reklamy a všelijaké kecy v kleci kolem a neustále úchylné záběry na plazi či pavouky, tak je to příjemná hodinka a čtvrt s docela příjemnými lidmi - soutěžícími, kteří sice vřískají a chovají se jako děti ve školce, ale neměl bych jim to za zlé. Připomínku bych měl zase k Liboru Boučkovi, k němuž se lépe vyjádří někdo povolanější https://www.stream.cz/porad-ludka-stanka/10010050-nejotravnejsi-postavy-televiznich-obrazovek . Opravdu tu žádný jiný moderátor není? A pak ještě Jan Rosák jako otec Fouras. Musím říct, že mi to přišlo jako taková verze Riskuj na cestách, ale zase Rosák je známý svým velmi spořádaným projevem a to je dobře, ale vadily mi nepříliš náročné otázky - hádanky na úrovni první třídy. Každopádně s potěšením musím říct, že očekávání na bodu mrazu naprosto přebila realita, která není vůbec hrozná. 60% ()

Sidonka 

všechny recenze uživatele

Ženské měly podstatně těžší disciplíny. Ono jen boxovat do boxovacího pytle jako Prachař nebo stát v kukani jako Leichtová, kde jsou nejdřív jen mraky masařek, pak na Vás každou chvilku ze stropu sypou exotické brouky a ve vlasech se promenáduje kdovíjaké hmyzí obří monstrum, do toho tělem šlehá had a ještě musíte luštit zakódovanou otázku a odpovídat do telefonu jak se vám daří, když vám přitom mouchy lezou do úst, to byl docela mazec,masakr, ani sem se té pitomosti nestačila zasmát. Klobouk dolů před statečnou herečkou, já bych to nedala. -Fanoušek tohohle soutěžního pořadu jsem nikdy nebyla, naposledy jsem se dívala na show asi před dvaceti lety, přesto jsem se tentokrát celkem poklesle bavila. Dokoukala jsem do konce prvního dílu s chvilkami pobaveného napětí. Není to můj šálek kafe, nicméně show není nezdařilá. ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

A opět tu máme další "soutěž" (je jasné, že minimálně sto tisíc na charitu dostane každý tým), kde nevidíme normální lidi, ale televizní celebritky. To se toho české televize tak bojí? V devadesátých letech to nebyl problém (i původní francouzská Pevnost Boyard byla postavená na soutěžení týmů složených z obyčejných lidí), ale poslední roky to je samý Prachař, Agáta, Žilková, kdejaká hvězdička z u uslintané mýdlové opery... a Bouček. Bože, lidi, co se dívají na televizi pravidelně, musejí mít pocit, že na ně Bouček vyskočí i z poza hajzlíku. Je nesympatický, mluví jako moderátorský robot, nevyzařuje žádné emoce, není vtipný, často působí falešně. A přesto je v každé druhé televizní show. Ostuda. Jinak soutěž o klíče a indície je hoooodně zkrácená a prokládaná přemírou reklam, takže nějaké napětí se nekoná. Znovu říkám, nějaké prachy vyhraje každý tým, takže ve své podstatě se jedná jen o další pořad, kde exhibují známé tváře - a ne o soutěž. Vtípky, glosy, pokusy o vtipy, zákeřná radost, když má někdo hysterák o hadů/pavouků/myší... Mimochodem, neodvolávejte se na nostalgii. Stačí si pustit některý ze starých dílů a uvidíte, že ta úroveň tam byla o několik levelů vyšší. ()

Galerie (106)

Zajímavosti (6)

  • Minimální částka, kterou soutěžící mohou vyhrát, je 100 000 Kč. Maximální je 300 000 Kč. (CANNIBAL)
  • Všechny soutěžící celebrity za svoje vystoupení v Pevnosti Boyard neobdrží honorář přímo, ale je poskytnut dané charitě, za kterou soutěží. Částka je vždy stanovena na 10 000 Kč. (CANNIBAL)

Reklama

Reklama