Reklama

Reklama

Godzilla - Útok z neznáma

  • Československo Útok z neznáma (více)
Trailer

Obsahy(1)

Godzilla se opět musí utkat se zlem. A to s tříhlavým monstrem, kterého chce využít pro své plány na ovládnutí planety - mimozemská civilizace. V pořadí šestý film s Godzillou. Jedna z hlavních inspirací pro ''Mars útočí'' Tima Burtona. (Chupacabre)

Videa (1)

Trailer

Recenze (60)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Z Godzilly se sice stala tancující a boxující karikatura, ale kromě ní nám tento výborný béčkový barevný invazní náklep nabídne ještě další dvě monstra, krásně se pohybující a létající na špagátech, mimozemšťany a kosmické lety. Chyběl mi tam už jen James Bond, i když svým způsobem tam vlastně byl. Vidět to ve dvanácti-třinácti letech, byl bych z toho v sedmém nebi. Ono je to tak hloupé, nenáročné a naivní, až je to vlastně dobré. ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Na tomhle zábavném zábavném béčkovém dílku mě asi nejvíc překvapily propracované a často i mechanické kulisy a rekvizity a záběry letu lodi vesmírem vypadaly kupodivu velmi realisticky. Příběh je neuvěřitelně překombinovanej, herci toporní a nějaký hlášky naprosto stupidní, ale jako celek to překvapivě funguje. Naprosto mě odrovnal vtípek(?) s obrácením lodi o 180 ° ve stavu beztíže při prvním letu na planetu X :-D No a pak ten ochránce dam, svíjející se Xané, geniální monstra v čele s Gojirou a jejich bránici cupující bitky… Perfektní! ()

Reklama

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Lahůdka, škoda že v ní nebyla i Mothra, pak by to bylo dokonalé. Samotná zápletka mi přišla značně vynalézavější než obvyklé Godzilly (kde je normálně taková, že se prostě někde vynoří a začne blbnout). Akorát mě prudilo zrecyklování několika scén bitvy z prvního filmu s Radonem, které jsem už v něm komentoval jako vrcholně špatné z vojenského hlediska. ()

-Bomba- 

všechny recenze uživatele

Celkem dobré několikáté pokračování Godzilly, tentokrát z planety X. Mimozemšťani samozřejmě maximálně trapní a s rádoby “nejlepší technikou”, přitom mají místnost všeho řízení úplně prázdnou :). Setkání tří monster ale dopadlo zábavně, fighty mezi nimi byly docela svěží a rozhodně nejlepší byl vítězný taneček Godzilly, ten neměl chybu :). SPOILER: Jako v každém správném sci-fi se tu objevily nějaké hovadiny, například ta největší: Xany (obyvatelé planety X) se dalo porazit pouhým zvukem, to by ještě takový průser nebyl ale lidé nepoužili žádný vysokofrekvenční přístroj nebo tak. Oni použili vynález přítele jedné z hrdinek, který měl údajně chránit dámy (před čím, to už se neví, nejspíš před krádeží kabelky atd. To ale nechápu, jak by fungoval, asi by ho ten zloděj vždycky sám zapnul) a vydával vysoké zvuky. Když ho následně použijí na stráže a jasně vidí, že je účinný, tak nesmyslně další Xany likvidují pěstmi. Prostě debilotina :). ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Pro šesté pokračování se režisér Ishiro Honda rozhodl spolupracovat s americkými kolegy, kteří měli dopomoci Japoncům vylepšit již „zastaralé“ triky a povznést tuto „Gojira sérii“ na lepší úroveň. No záleží na úhlu pohledu, ale já si myslím, že mělo zůstat raději všechno při starém i vzhledem k tomu jakým směrem se následující pokračování začali ubírat. Po trikové stránce se sice dostavilo mírné zlepšení (hlavně tedy po té vizuální), ale naštěstí ani tentokrát nechyběli různé modely vojenské i jiné techniky, ani papundeklové baráčky a mosty. Zábava se tak mohla rozběhnout naplno, i když tentokrát v dosti odlišném hávu. Mimozemská zápletka mi totiž není zrovna dvakrát pochuti, ale vzhledem k dalším dílům jsem si musel začít zvykat. Již v minulém díle mi přišlo, že z mé oblíbené monster série začali tvůrci dělat jakousi variaci na komedii a ani tady s tím nepřestali. Především pak moje oblíbená Gojira již vůbec nepůsobila zlověstným dojmem (tak jako tomu bylo v prvních dvou dílech), ale spíše se tu chovala jak cvičená opička. Někoho to možná rozesměje, ale já se popravdě moc nebavil. Japonci jsou však na podobné blbosti přímo vysazení a tak se hororová podstata začala díl od dílu pomalu vytrácet stále víc a víc. Naštěstí to tvůrci celé zachránili povedeným závěrem, který probíhal pěkně postaru. 55% ()

Galerie (45)

Zajímavosti (7)

  • S výnimkou Mothry má tento film rovnaké obsadenie monštier ako predošlý. Taktiež ich hrajú rovnakí herci. (MerlinPolcic)
  • Tento film je v chronologickom poradí šiestym filmom s tematikou Godzilly. (dyfur)

Reklama

Reklama