Reklama

Reklama

Za sklem

(seriál)
  • Slovensko Za sklom
Trailer
Slovensko, (2016–2019), 25 h 56 min (Minutáž: 54–64 min)

Kamera:

Martin Rau

Hrají:

Ján Koleník, Tomáš Maštalír, Juraj Loj, Kamila Magálová, Milan Ondrík, Rebeka Poláková, Jiří Bartoška, Ľuboš Kostelný, Adam Jančina, Jaroslav Mottl (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(26)

Obsahy(1)

Príbeh elitných policajtov Tibora Maxovského a Norberta Višvádera, ktorých boj za spravodlivosť nakoniec postaví proti sebe. Po brutálnej vražde kolegu sľubujú vdove, že nájdu a usvedčia jeho vrahov. Vyšetrovanie postupne odhaľuje pozadie organizovaného zločinu, ktorý siaha od drog, cez pašovanie utečencov až k únosom a vraždám. Snahu elitných policajtov usvedčiť páchateľov komplikujú neobmedzené financie a prepojenia organizovaného zločinu až na najvyššie miesta. Na začiatku je dôvera, no neskôr pravdu nahradí strach, zákon vystrieda sila a spravodlivosť je kúpená. Nie je jasné, kto stojí na strane zákona a kto nakoniec zradí. (TV JOJ)

(více)

Recenze uživatele vyfuk k tomuto seriálu (3)

Za sklem (2016) 

1. série: Seriál, který je ve výsledku brán asi jako jeden z nejlepších ze slovenské produkce po roce 89 a v podstatě od osamostatnění. To vše v pozlátku kriminálního příběhu s korupcí a konspirací ve všem. A ono to funguje. Ne na úrovni nejlepší seriálové zábavy světového rozměru, ale i tak se nacházíme na výšinách česko-slovenského počinu. Sice je někdy otravná repetice postav a jejich rozhodnutí na úrovni "radši se nechám vyhodit a být za debila". K tomu problémy s postavami, které ne vždy najdou logiku. Ale stále zde máme něco, co se jen tak na českých poměrech nevidí. A proto je zajímavější, že to ani není český poměr, ale slovenský. K tomu všemu se dokážete jednoduše a efektivně bavit, když neřešíte každou kravinu, kterou můžete nalézt. 2. série: Druhá série přislíbila určitý zvrat v oblasti postav a vyvrcholení děje. To samozřejmě i tak nějak nastalo. Taky je zde fakt, kdy se díváte a už máte sympatie vůči postavám, to taky samo o sobě pomůže. Jenže on zde je jeden nepříjemný fakt, který se táhne od začátku do konce. A to, že linky se začnou prolínat mezi sebou jako puberťáci v 60. letech na Woodstocku a vy se už ani nevyznáte pomalu kdo je kdo, kdo s kým co a podobně. Což poté začne být problém, protože vy asi nějak víte o co komu jde, ale je to už zahaleno takovou nadbytečností postav a ztraceností, že to jednoduše začne člověka nudit. Zůstává stále super, že tvůrci se nebojí si s postavami pohrát na vyšší úrovni i v tom, že je nechají zabít. A i to dělá dojem autentičnosti, jelikož toto vše je možné. Nejen na Slovensku. Za sklom celé nějak neurazí. Jde o dobrý seriál na tuzemsko-sousedské poměry. Za tím si stále stojím. Na prdel si nicméně nesednete. Zvlášť když na vás občas dýchne zbytečná technická chyba a nebo díry ve scénáři, které dělají z postav zbytečně idioty. ()

Série 1 (2016) (S01) 

Seriál, který je ve výsledku brán asi jako jeden z nejlepších ze slovenské produkce po roce 89 a v podstatě od osamostatnění. To vše v pozlátku kriminálního příběhu s korupcí a konspirací ve všem. A ono to funguje. Ne na úrovni nejlepší seriálové zábavy světového rozměru, ale i tak se nacházíme na výšinách česko-slovenského počinu. Sice je někdy otravná repetice postav a jejich rozhodnutí na úrovni "radši se nechám vyhodit a být za debila". K tomu problémy s postavami, které ne vždy najdou logiku. Ale stále zde máme něco, co se jen tak na českých poměrech nevidí. A proto je zajímavější, že to ani není český poměr, ale slovenský. K tomu všemu se dokážete jednoduše a efektivně bavit, když neřešíte každou kravinu, kterou můžete nalézt. ()

Série 2 (2017) (S02) 

Druhá série přislíbila určitý zvrat v oblasti postav a vyvrcholení děje. To samozřejmě i tak nějak nastalo. Taky je zde fakt, kdy se díváte a už máte sympatie vůči postavám, to taky samo o sobě pomůže. Jenže on zde je jeden nepříjemný fakt, který se táhne od začátku do konce. A to, že linky se začnou prolínat mezi sebou jako puberťáci v 60. letech na Woodstocku a vy se už ani nevyznáte pomalu kdo je kdo, kdo s kým co a podobně. Což poté začne být problém, protože vy asi nějak víte o co komu jde, ale je to už zahaleno takovou nadbytečností postav a ztraceností, že to jednoduše začne člověka nudit. Zůstává stále super, že tvůrci se nebojí si s postavami pohrát na vyšší úrovni i v tom, že je nechají zabít. A i to dělá dojem autentičnosti, jelikož toto vše je možné. Nejen na Slovensku. Za sklom celé nějak neurazí. Jde o dobrý seriál na tuzemsko-sousedské poměry. Za tím si stále stojím. Na prdel si nicméně nesednete. Zvlášť když na vás občas dýchne zbytečná technická chyba a nebo díry ve scénáři, které dělají z postav zbytečně idioty. ()

Reklama

Reklama