Reklama

Reklama

Existuje jedna zajímavá teorie - teorie chaosu neboli efekt motýlích křídel... Napínavý thriller odehrávající se mezi minulostí, přítomností a budoucností. Mladý fyzik Evan Treborn (Ashton Kutcher) se vydává díky svým zápiskům z dětství na riskantní cestu do minulosti, aby ji změnil, napravil své chyby a setkal se s láskou svého života. Nebezpečný experiment se mu však vymkne z ruky a následky jsou hrůzostrašné... (Bontonfilm)

(více)

Diskuze

Sevee

Sevee (hodnocení, recenze)

Začátek byl tak trochu zmatený, pak se začalo vyjasňovat. Jakmile začal cestovat časem a měnit realitu, měl jsem pocit, jako bych se opět koukal na starý dobrý Návrat do budoucnosti. Zkrátka tento film se dostal mezi moje nejlepší filmy.

Quendi

Quendi (hodnocení, recenze)

Protože vládne dojem, že diváci jsou idioti a nevědí, co je to efekt motýlích křídel. (V případě průměrného českého "Ordinace v růžové zahradě/Rodinná pouta" diváctva by to možná byla i pravda. Bohužel)

Falconica

Falconica (hodnocení, recenze)

proč pro všechny bohy vždycky českej překlad dělá takový neuvěřitelný stupidity, jako je změna z "motýlího efektu" na "osudový dotek"? vždyť to je úplně mimoňský! pak podle názvů nerozliší člověk jeden film od druhýho, poněvadž se všechny jmenujou na jedno brdo!

Maslord

Maslord (hodnocení, recenze)

Neuveriteľné prepletené, krásne haluzne spracované, toľko som od toho neočakával, každopádne ja by som sa na ňu nevykašlal, a asi by to ten moj kamos uz nerozchodil. Dobré na zamyslenie, ostal som po dopozeraní dosť mimonek.

DDr

DDr (hodnocení, recenze)

167.místo, tak to už teda ...............................................................................neřikám nic. No to je teda LOLec.

Rorix

Rorix (hodnocení, recenze)

Tak Ashton Kutcher me celkem prijemne prekvapil, naposledny jsem ho videl s A lot like love(Neco jako laska) a tady hral teda lip. Jinak jak uz bylo receno napad doopravdy za milion, zvlast se mi libil maly Ashton :) . I kdyz ke konci uz film mlel trochu z posledniho a ja uz cekal ten hapik, tak me celkem prekvapilo prijmne reseni.

Stallone

Stallone (hodnocení, recenze)

Tohle je opravdu jeden z nejlepších filmů co jsem kdy viděl.Patří mezi mé TOP 5.Ashton Kutcher hraje fantasticky. Za poslední tři dny jsem ho viděl třikrát.Zítra si ho pustím zase...BRAVO

A. Murray

A. Murray (hodnocení, recenze)

Tento film je na prvním místě v mích nejoblíbenějších filmech. Dost se s tímto filmem ztotožňuji a podobně jako u filmu Matrix vypráví o věcech o kterých uvažuji již velmi dlouho.

P-puma-

P-puma- (hodnocení, recenze)

Tenhle film mě ohromil svou propracovaností. Nutí nás přemýšlet po celou dobu filmu, jinak se v něm stratíte a nakonec nás nutí přemýšlet i po svém skončení.

chuancarlo

chuancarlo (hodnocení, recenze)

Jeden z mála filmů, na který jsem musel koukat několikrát.Mrazení na zádech bylo u mě při tomto filmu téměř běžnou záležitostí.Opravdu skvělý film.

Curlyman

Curlyman (hodnocení, recenze)

Nieco uzasne, takyto film som este nevidel a dlho asi ani neuvidim... Fakt dobre davam 6 hviezdiciek :)

Kornela01

Kornela01 (hodnocení, recenze)

Úžasnej film..to se musí vidět...je napínavej od začátku až do konce a je to prostě jeden z nejlepších filmů, co sem kdy viděla...

 (hodnocení, recenze)

Jeden z mnoha prefabrikovaných příběhů typu " What if..." Přesně tip filmu, co přes svojí náladu a atmosféru - kterou nepochybně má, nedotáhne vyprávěný děj k důstojné pointě. Zbytečná pointilizace děje, přímočarost, nelogičnosti, které se těžko odpouštějí...a už vůbec se tady nebavíme o sci-fi. Pokud měl film ambice psychologického dramatu, tak jich nedostál. Paralela s motýlým efektem se nepovedla, lidské vztahy, traumata a život vůbec mají k fyzikálním zákonům docela daleko. Takže se vlastně ptám, co to mělo být?

skocan

skocan (hodnocení, recenze)

Tak tenhle film....................u me dopadl nadocekavani dobre.behem filmu sem se bavil cim dal tim vic.David Lynch by se moh z tohohle filmu naucit jak tocit zdanlive nesmysly,aby davali aspon trochu smysl

Tsunami_X

Tsunami_X (hodnocení, recenze)

berg.12 : Beru film tak jak predklada sam sebe a zde absolutne zadny naznak ironie, sebeshazovani ci pomrkavani neni.

berg.12

berg.12 (hodnocení, recenze)

Tsunami_X, Maftík: Vtip je právě v tom nebrat tuhle věc vážně, stejně jako třeba "Lola Rennt". Pak není problém si tuhle v zásadě nesmyslnou hru s osudem vcelku užít.

Hal_Moore

Hal_Moore (hodnocení, recenze)

Musím vidět alternativní konec!! Podle zahraničních ohlasů je to silný kafe.

karlosko

karlosko (hodnocení, recenze)

tento film ma na konci pomaly rozplakal...strhujuci dej,uzasny namet,a genialny koniec...tento film by som dokazal pozerat stale dokola

 (hodnocení, recenze)

Tak tento film fakt nemá chybu a patří mezi mé oblíbene.Velmi vynikajíci příběh a užasné obsazeni v hlavní roli s Ashtonem Kutcherem,konečně dokázal ze umí hrát perfektne i jiné žánry nez komedie,takových filmu by měl točit vic.

 (hodnocení, recenze)

Jeeee, takové filmy mám děsně rád.... Když se mi dostal do ruky, vůbec jsem netušil o cogoou...během děje jsem netušil vo co goou a ani teď mi není úplně jasné proč jsem ho neviděl už dávno. Právě ten otevřený děj, to, jak mě spaluje ta myšlenka "jak to jen dopadne" dělá z toho filmu vyjímečnou záležitost. P.S.: ach ta Amy...

Frantas

Frantas (hodnocení, recenze)

Vynikající časovka. Velmi mi připoměla starou povídku od Raye Bradburryho, v které pořádali výlety do minulosti na lov dinosaurů a zašlápnutím motýla změnili budoucnost Námět pro sci-fisty otřepaný, pro nescifisty originální. Výborně zpracováno, dětské herce bych osobně hodnotil lépe než ty dospělé, super atmosféra. Občas z filmu dýchá feenagerovský lookl hlavně tím situováním do školního prostředí. Trochu vic noir atmosféry a drsnější konec (třeba ten z Directors cut) by filmu slušel o malinko víc a bylo by na kult zaděláno. Nebo kdyby to skončilo rozhovorem u doktora, kdy seděl na kolečkovém křesle a zkoumali poškození jeho mozku :-)

 (hodnocení, recenze)

Prave jsem dal ctyri hvezdicky a trochu toho lituju, ze jsem nedal vsech pet.. Necitim se byt zadnym znalcem, a tak filmy hodnotim fakt jenom podle pocitu, ktery ve me zanecha... Jestli nekomu pripada, ze se za vizualnim kabatem neskryva nic zajimaveho, mozna by mel zkusit pustit si jej nekolikrat znovu.. Me teda pripada, ze myslenek tam je docela dost..ale pokud ani potom neshleda na tomhle filmu nic zajimaveho, mozna to jenom neni v jeho stylu. Asi ne kazdemu se bude butterfly effect libit, ale me se libil. Velmi. Hodne dobra hlavni idea a dobry konec.

ttchor

ttchor (hodnocení, recenze)

Po formalnej stranke ok, ale to co nam chce film zdelit, je zalostne malo, tipicky produkt sucastneho hollywoodskeho filmu, v ktorom je forma v porovnani s obsahom jasne dominantna a ostatne uz niako dopadne...

Tsunami_X

Tsunami_X (hodnocení, recenze)

Priserne preceneny film. Nechapu kde se v lidech bere vule brat tuhle kycovitou smes hovadin vazne...

Pampeliška

Pampeliška (hodnocení, recenze)

Po shlédnutí jsem se já sama musela hledat v proudu času!:) Kdo jsem,kde jsem,kolik je hodin.Z první části mráz po zádech,a dále těžká neorientace.. .Ale nemůžu říct,že by se mi to nelíbilo.

Související novinky

Nejlepší filmy desetiletí dle ČSFD.cz

Nejlepší filmy desetiletí dle ČSFD.cz

28.12.2010

Byl by hřích opomenout při příležitosti končícího prvního desetiletí nového milénia souhrn nejlepších filmů daného období. Zde vám přinášíme žebříček třiceti nejlepších celovečerních filmů dle… (více)

Další dotek osudu

Další dotek osudu

17.01.2006

Efekt motýlích křídel časové smyčky v nízkorozpočtovém (13 mil. dolarů) snímku Osudový dotek vzbudil před dvěma lety velmi kladné reakce publika a celosvětové tržby 96 mil. byly pro producenty více… (více)

Reklama

Reklama