Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drsná kriminálka z Los Angeles sleduje životy členů elitní policejní jednotky, která se postaví do cesty nejúspěšnějším zlodějům v zemi. Ti mají v plánu zdánlivě nemožný cíl – vyloupit losangeleskou pobočku Centrální banky Spojených států amerických. (Magic Box)

Videa (7)

Trailer 2

Recenze (450)

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Fakt, že Gerald Butler působí celou dobu až zbytečně moc afektovaně je asi největší mínus. Zbytek je poctivá, pouze chlapská jízda, plná testosteronu, kde se nehraje na žádné policejní oficiality, ale jde se rovnou na věc. Drsní policajti proti drsným zločincům v honbě za pořádaným balíkem dolarů. A jak to tak většinou bývá, když se dva samci perou, přijde nakonec někdo, kdo se pobaví na jejích účet. Ale to až po (ne)čekaném konci. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Normálně bych asi tuhle „novinkové“ krimi prozatím minul bez povšimnutí, ale celkem pozitivní ohlasy, zajímavé herecké obsazení a vysoké hodnocení zapříčinili, že když už to dávali večer na Primě, tak jsem na to mrknul. Žádné „galapředstavení“ se sice nekonalo, ale Christian Gudegast natočil opravdu vcelku snesitelný film. Skloubením hned několika prvků – akčnosti, vtipnosti, mazanosti a drsnosti, jsem se na to dokázal dívat až dokonce bez toho, abych se u toho nudil. Reklamy jsem využil k cigáru, mělo to místy opravdu povedené grády i zajímavé charakteristiky postav, takže ve finále to vidím na lepší průměr. Jen škoda, že některé věci tam byly dost přehnané a ani samotný závěr se mi zas až tolik nelíbil…60% ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Vypadáme snad jako týpci, co tě zatknou? Nasaděj ti klepeta a odvezou tě na stanici? Na něco jsem se tě kurva zeptal!“ - „Ne.“ - „Správně. Přesně. Prostě tě zastřelíme. Je to míň papírování.“ Tvrdí chlápci na obou stranách, všichni sehraní profesionálové, kdo však koho nakonec trumfne (nebo spíš „přechčije“)? Hned úvodní (ne)podařená loupež měla říz a navnadila. Pak sice tempo polevilo, ale za prvé měl divák za úkol trochu poznat postavy (v případě Velkého Nicka i soukromí…bez čehož bych se výměnou za kratší stopáž klidně obešel, to „zlidšťování“ jistě nemuselo být tak dlouhé), za druhé se vše připravovalo na hlavní chod. A ten byl opravdu chutný, i když si na něj člověk musí nějakou tu chvíli počkat. Zinscenované „představení“ na odvedení pozornosti a pak hlavní akce. Pořádný kus filmařiny a napínavé k tomu. A přestože samotný konec se snaží být možná až příliš „chytrý“ a na efekt, čím víc o něm přemýšlím, tím jsem vlastně radši, že to nedopadlo jinak (jakože jsem se obával dávky patosu). Slušné 4* jsou pro Dokonalou loupež tak akorát. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Vysokooktanová akční "no-brain" záležitost, která i navzdory průhlednému ději nabízí skvělou akci a svižný spád. Den of Thieves se může kromě skvělého hereckého obsazení rovněž pochlubit i perfektně zvládnutými přestřelkami, na něž je ve výsledku radost pohledět. Ve finále tedy zamrzí jenom lehce "přestřelená" stopáž, avšak i přesto jakožto nenáročná akční jednohubka funguje Den of Thieves více než dobře. Skvělá práce! „That's ok. I don't bring my cuffs anyway.“ ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Na další variaci mého oblíbeného "Nelítostného souboje" jsem se docela těšil a přestože výsledek není takový, jak jsem čekal, akční klasice vyloženou ostudu nedělá. Již zmíněný film je připomenut hned na začátku, kdy dojde k přepadení transportu a film se po celou dobu pokouší o reálnější pojetí filmu o policajtech a zlodějích, ale ve výsledku se mu to daří pouze v tom minimu akčních scén, které nabízí. Zbytek filmu už kladné body nezískává, ať už se jedná o nevýrazný příběh, postavy bez špetky charizmatu (i Butler je pouze klasickou figurkou macho policajta) nebo přepálenou stopáž okusující dvě a půl hodiny. ()

Galerie (110)

Zajímavosti (20)

  • Bez ohledu na obsazení herců zůstala většina postav stejná. Pouze postava Donnieho Wilsona (O'Shea Jackson) musela být kvůli věkovému rozdílu trochu přepsána, protože představitel Donnieho byl mladší než skutečný Donnie. (griph)
  • Velká většina natáčení probíhala v Atlantě, aby se využily státní daňové úlevy. (ČSFD)

Související novinky

Gerard Butler chce zachránit svět

Gerard Butler chce zachránit svět

27.06.2020

Herec Gerard Butler patří v Hollywoodu už řadu let k akčním jistotám. Nehraje sice v těch největších blockbusterech a jeho filmy v kinech čas od času šeredně vyhoří, hvězda snímků 300 nebo Pád Bílého… (více)

Reklama

Reklama