Reklama

Reklama

Drtivý dopad

  • USA Deep Impact (více)
Trailer

Obsahy(1)

K Zemi se blíží Wolf-Biedermanova kometa, větší než Mount Everest. Ke srážce, jež bude znamenat konec planety Země, má dojít za necelý rok. Zatímco se chystá vesmírná expedice, jež se má pokusit rozstřílet kometu jadernými zbraněmi, na Zemi se rychle chystají podzemní kryty, jakési archy záchrany. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (417)

Falko 

všechny recenze uživatele

V roku 1998 vznikli dva filmy o niceni Zeme. V akcnejsom a zabavnejsom podani nam ho ukazal Michael Bay v ARMAGEDDONE (1998) a v tomto pre zmenu reziserka Mimi Leder, ktora ma za sebou PEACEMAKER (1997) alebo POSLI TO DAL (2000). Mozno je tento film brany az prilis vazne, skor sa tu jednalo o rodinne problemy redaktorky Tei Leony a jej rodicov a hlavne o tom, co by asi robili ostatne rodiny posledne tyzdne zivota pred dopadom nicivej komety, pricom este stale dufali, ze by vesmirna expedicia dokazala kometu znicit. Mne osobne sa film velmi pacil a vobec mi nevadilo, ze sa takmer cely film vobec nic nenicilo, pretoze mi stacilo bohate hviezdne obsadenie, nadherna hudba Jamesa Hornera a produkcia Stevena Spielberga... 28.12.2009 ______ Téa Leoni - (Jenny Lerner) +++ Elijah Wood - (Leo Biederman) +++ Morgan Freeman - (Prezident Beck) +++ Robert Duvall - (Spurgeon Tanner) +++ Maximillian Schell - (Jason Lerner) +++ Vanessa Redgrave - (Robin Lerner) +++ James Cromwell - (Alan Rittenhouse) +++ Leelee Sobieski - (Sarah Hotchner) +++ Blair Underwood - (Mark Simon) +++ Produkcia: Steven Spielberg +++ Hudba: James Horner +++ ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Vážnější bráška Armageddonu, z něhož se na harddisku většiny populace dochovala patrně jen CGI vlna a předLOTRovský Frodo. Ale jinak je to pokus docela sympatický, kór když si chcete v neděli po obídku dopřát nějaký ten decentnější konec světa. A taky je po dvaceti letech fajn pozorovat, jak pozoruhodná herecká směska se tu sešla. ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Armageddon zničil tuhle křehkou alternativu v roce 1998 s naprostým přehledem. Jak by také ne, suverenita Baye v akčních scénách i v luxusním marketingu a vypipiplaném vizuálu - proti tomu nemá komorněji střižený a citlivější Drtivý dopad v globálním měřítku šanci. Přesto však své kvality má. Výtečně vykreslené charaktery, uvěřitelné momentky chaosu, zmatku a davové histerie a v neposlední řadě to jistí ze zadních řad velkolepý i příjemně dojímavý James Horner a jeho typicky rozmáchlá hudební kompozice se silným hlavním motivem. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem nic a ani člověk ať nic nečeká je to katastrofická krása a ve směs se nic neděje ale tady prostě nevadí tady jsem žral příběh a danou situaci jednání, romantika nechyběla napětí akce a drama taky ne finální ukončení je velkolepé a rychle je dobře že i dříve dokázaly filmy nesmírně dobře potěšit mít skvělé efekty dodat mrazivé scény, herci na svém začátku a pak se s úsměvem koukám na nebezpečí. ()

MM11 

všechny recenze uživatele

Tak tímhle stylem určitě ne ! Lederová chtěla evidentně rozplakat celou Ameriku bez ohledu na následky. Tak trapný scénář bych očekával u seriálu Tak jde čas, ale katastrofický film? Nechutné postavy (snad jen Morgan Freeman v roli prezidenta je spolehlivý) dokreslují scénáristickou impotenci. Michael Bay si může gratulovat, jeho Armageddon má bezesporu lepší scénář. I přes dobré triky nemůžu dát víc kvůli filmu jako celek. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (21)

  • Natáčení probíhalo od 16. června 1997 do 24. října 1997 ve Virginii, Washingtonu, Californii a New Yorku. (ČSFD)

Související novinky

Hezký den Vám všem!

Hezký den Vám všem!

17.04.2005

Spielbergova stejnojmenného hitu z roku 1951. Trochu ovšem zaráží jméno scenáristy a režiséra, který má projekt na starosti. Je jím totiž Stephen Sommers. Snímek protentokrát neprodukují Sommersovi… (více)

Reklama

Reklama