Reklama

Reklama

Útok z hlubin 2

Trailer 1

Mořská bioložka Misty Calhounová je pozvána na výzkumnou stanici Akhelios, umístěnou na volném moři. Miliardář Carl Durant tady provádí pokusy se žraloky. Předvede Misty, jak je ovládá pomocí speciálního zařízení, a prozradí, že jim geneticky upravil mozky, aby byli chytřejší. Jeden ze žraloků se ale chová podivně, což je důvod, proč ji pozval. Misty odhalí příčinu, žraločí samice je březí. Testy to nezjistily a ona se domnívá, že se to samici daří skrývat právě pomocí oné genetické změny. Žraloci začínají být agresivnější. Způsobí zkrat elektrického ovládání stanice a zaútočí na posádku laboratoře. Stanice se potápí a ti, co ještě zůstali naživu, se rozhodnou zachránit na motorovém člunu. Jeden z nich pak pomocí dálkového zařízení vyhodí stanici do povětří. O tři týdny později se geneticky modifikovaný žralok objeví poblíž pláže... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (65)

Trevor 

všechny recenze uživatele

O tom, že sa experimenty so žralokmi nevyplácajú sa presvedčí hneď niekoľko vedcov. Po tom, ako v malom morskom stredisku podávajú žralokom drogu, za pomoci ktorej ich chcú ovládať sa ako vedľajší účinok žralokom zvýši inteligencia ale aj dravosť. A samozrejme nebezpečnejší sú aj Bellini potomkovia. Na celom príbehu je najsmutnejšie to, že po jeho konci som si menom pamätal iba žraločiu samicu Bellu. Inak film nepriniesol žiadnu sympatickú postavu, herecké výkony sú priemerné rovnako ako dej a nakoľko ani efekty nijako neoslnia filmu sa je lepšie vyhnúť. Pár scén celkom pobavilo ale to je na tak dlhý a nezaujímavý príbeh žalostne málo. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Jednička je právem považována spolu s Čelistmi za jeden z nejlepších žraločích hororů a ani dvojka nedělá ostudu. Jen místo vraždících žraloků zde máme převážně vraždící mladé žraloky + občas vraždící starší žraloky což tak moc děsivé není. Když pominu takové blbosti jako to, že ten černoch říkal, že mají v sobě něco zabudované co je může usmrtit a oni to nepoužijou nebo, že chlápek zde žije i přesto, že mu chybí půlka těla tak se to dá. Když to porovnám s konkurencí tak je to nadprůměr.Z posledních žraločích hororů co vycházejí je lepší snad jen 47 metrů pod vodou a Mělčiny na druhou stranu zde není moc konkurence. 60 procent za film 20 za to, že je to tak podhodnocené, ()

Reklama

herr_carter odpad!

všechny recenze uživatele

28 procent se vzalo jako kde? Číslo zřejmě vynalezli místní “vědci” - neurochirurg, neurolog, neuron a ostatní dementi s IQ 30-45 v čele s blonďatou doktorkou s kozama číslo 4, kteří mají zálusk podmanit si geneticky upravené žraloky, za jejichž vizualizaci by se museli stydět i kluci v Cestě do pravěku.... ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Jednotku radím medzi Top filmy, ak by sme to brali čisto iba s hľadiska žraločích filmov. Je bežné, že dnes ma všetko pokračovanie a tak neostal dlho späť ani tento film o inteligentných žralokoch. Dvojka je béčko, ktoré kopíruje jednotku skoro vo všetkom a pri tom sa tvári, že je to iný film. Uznávam, že výprava a kulisy nevyzerali najhoršie, ale dialogy, herci, scenár, réžia a efekty stoja za prd. Niektoré scény nevyzerajú zle, v prvej polke, kde sú žraloci ešte nenažraní to nie je zlé a ma to ešte akú takú záhadnú atmosféru. Potom už iba nasleduje masaker a tupé správanie postav, ktoré samozrejme nemôže chýbať. Je to našťastie krátke, takže pozrieť sa to dalo.  Je to zbytočný film, ale bol zvedavý, kam sa posunul druhý diel od prvého. Bohužiaľ nikam. 40% - 2* ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Jasně nejslabší díl celé volné trilogie. Ani by mi tak nevadila obdobná dějová linie jako u předchozího snímku, jako spíše celkové provedení. Řemeslně nejpovedenější je úvodní scéna s pytláky lovícími žraloky. Pak už je to jen mizérie, kdy nejhorší je část po útoku. Postavy se brodí chodbami, napětí je značně kolísavé, žraloky se šetřilo a vizuálně je tenhle úsek ošklivě televizní. Postavy moc sympatické nejsou (většina tedy není vůbec), což by nevadilo, mají-li je sežrat žraloci. To však vyjma úvodní scény a jedné ukousnuté hlavy zůstalo v podobě rudě bublající vody. Divák se ani nedočká záběrů podmořského života a těch pár, co zabírají stanici pod vodou, si jeden ani neužije. V celém tom marasmu pak nešokuje nic, ba ani polovina těla s visícími vnitřnostmi. p.s. asi nebylo šťastné napsat sem obsah celého filmu, byť za moc nestojí... ()

Galerie (15)

Zajímavosti (2)

  • Když Trent (Rob Mayes) opravuje plot a umisťuje elektrické kruhy, hlásí na centrálu, aby to sputili. Když však vyplave v bazénu, vyndavá si z pusy klasickej dýchací přístroj, tudíž nemohl volat na centrálu vysílačkou. (Ace.A.T.L.)

Reklama

Reklama