Reklama

Reklama

Tři mušketýři

  • Španělsko Los tres mosqueteros (Los diamantes de la reina) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jeden za všechny, všichni za jednoho! Adaptace slavného románu Alexandra Dumase natočená v rozsáhlé koprodukci. Oč by bylo chudší dětství každého z nás, kdyby nepoznal věrné přátele na život a na smrt Athose, Porthose, Aramise a d'Artagnana. Neustále bude Alexander Dumas udílet lekci všem, kdo chtějí psát dobrodružnou literaturu či bavit celou rodinu. Tři mušketýři vyprávějí příběh o odvaze, cti, přátelství, věrné lásce, ale zároveň o zradě, intrikách a podlosti. A tak se nám vždy znovu a znovu zatají dech, když mladý gaskoňský šlechtic d'Artagnan, vybaven několika tolary, mečem, matčiným balzámem na rány a otcovým dopisem pro pana de Tréville, starého přítele rodiny, potká na jedné ze svých zastávek Rocheforta a v okénku zahlédne krásnou tvář Milady de Winter. Příběh začíná a my víme, že se máme nač těšit! Filmová verze z roku 1973 v režii Richarda Lestera nazírá příběh Tří mušketýrů s lehkým odstupem, který mnohé pobavil a některé pobouřil. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (263)

PogoJoe 

všechny recenze uživatele

Příběh/zápletka je opravdu hloupá, ovšem herecké obsazení je přímo skvělé a některé nápady a scény opravdu vtipné - třeba "zvířecí šachy", "středověký tenis" nebo postavy starého domácího a jeho roztržité mladé ženušky v podání překrásné Raquel W. Postavy tří mušketýrů jsou zde spíše pro smích, než že by vykazovaly nějakou chrabrost, čestnost či vysokou morálku, což může pro někoho být dobře, pro někoho naopak. Film jsem viděl naposledy jako malý asi před 20 lety a mám na něj pozitivní vzpomínky, nyní mi ta celková nelogičnost až stupidita docela vadily. ()

daEmoNickY 

všechny recenze uživatele

Koktejl. Humor, akce a romantika ... v jednom. ______ ODKAZY ______ Kniha, podle které byli napsány - Paměti Pana z Artagne http://www.archive.org/stream/pt1memoirsofmons00couruoft (anglicky). ______ CO SE DEJE V POZADI JE NAJEDNOU VELICE ZAJIMAVE ______ Jojo. Všechny ty drobnosti, posměšky sluhů, trhání zubů a vyhazování splašků na ulici ... _____ DOPORUCENO _____ Podobně namixovaný film (je to horror) http://www.csfd.cz/film/77083-chinese-ghost-story-a-sinnui-yauman/ . Další podobně nabouchané filmy http://www.csfd.cz/film/134187-kung-fu-hustle-kung-fu/ , http://www.csfd.cz/film/36516-chinese-odyssey-a-xi-you-ji-di-yi-bai-ling-yi-hui-zhi-yue-guang-bao-he/ ... ()

Reklama

WolfR 

všechny recenze uživatele

Tato Lesterova verze je podle mě nejlepším filmovým zpracováním slavných Tří mušketýrů. Celé je to pojato velice dobrodružně, svižně, scénář je v celku chytrý a pěkně to doplňuje lehký humor. Ovšem co by byl film bez dobrého obsazení. A tento film se jím může chlubit. Navíc celé to má své typické kouzlo. 4 hvězdy. ()

gabin(a) 

všechny recenze uživatele

Tohle jsem viděla jako dítě v kině a čuměla jsem! A bavila jsem se. Jako velká jsem to pak viděla v televizi, už jsem tolik nečuměla, nešikovná Constance v podání Raquel Welchové mě dokonce dost iritovala, ale bavila jsem se opět. Dobrodružná komedie. Ovšem pokud jde o Tři mušketýry, nejradši mám ty čtyři s Les Charlots (mimochodem tam taky hraje jedna Chaplinová, tuším Josephine?) ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Dumasův slavný román jsem četl ve 13 letech a už tehdy, v chlapeckém věku, kdy jsem měl jen pramalý přehled o historických faktech, mi přišel nadmíru naivní a příliš romantizující. Šlo zkrátka o dobové konzumní čtivo pro tehdejší čtenáře a přes nepopiratelnou Dumasovu řemeslnou zručnost a schopnost vytvářet sympatické postavy bych literární kvality oné éry hledal úplně jinde. Už tehdy jsem cítil, že vnímám Dumasovo dílo jinak než klasik zamýšlel. Bezkonkurenčně nejsympatičtější postavou mi byl kardinál Richelieu, který se mezi těmi nezodpovědnými floutky, sukničkáři, pijáky a neukázněnými žoldnéry, stejně jako přihlouplými zamilovanými slečinkami, snažil jako bezmála jediný o správu věcí veřejných, o politiku a ochranu národních zájmů. V průběhu let jsem měl postupně možnost zhlédnout čtyři filmové verze, mezi kterými Lesterova vyčnívá svou výpravností a typově zdařilým obsazením. S brakovostí předlohy se vyrovnává ironií a parodickým zpracováním. Ale i tak ji považuju jen za snesitelnou ve stylu jednooký mezi slepými králem a tím, co mi nejvíc vadí, je, jak už jsem zmínil, sama předloha. Přiznám se, že Michaela Yorka jsem si až do zhlédnutí jako d'Artagnana představit nedokázal, ale popral se s tím skvěle. Humorná nadsázka mi ne vždy seděla, šermířská střetnutí bych přece jen pojal víc v dobrodružně romantickém duchu. Celkový dojem: 50 %. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (16)

  • Přestože by měl mít d´Artagnan (Michael York) na konci filmu několikahodinový náskok před svými přáteli a sluhou, jeho sluha je na radnici, kde se koná ples, dokonce dříve než on a jeho přátelé jen o chvíli později. (tzv)
  • Během natáčení byl Oliver Reed těžce zraněn. Poté, co byl bodnut během bojové scény u mlýna do krku, téměř zemřel. (reich)

Související novinky

Zemřela herečka Raquel Welch

Zemřela herečka Raquel Welch

15.02.2023

Ve věku dvaaosmdesáti let zemřela v kalifornském Los Angeles po krátké nemoci americká herečka, modelka a sexsymbol přelomu šedesátých a sedmdesátých let minulého století, Raquel Welch. Smutnou… (více)

Christopher Lee 1922 - 2015

Christopher Lee 1922 - 2015

11.06.2015

Kdekdo si možná myslel, že tu s námi Christopher Lee bude věčně, ale tahle přání se bohužel nevyplní. Britská herecká legenda totiž zemřela v neděli 7. června v londýnské nemocnici Chelsea and… (více)

Reklama

Reklama