Reklama

Reklama

Halloween 4: Návrat Michaela Myerse

  • USA Halloween 4: The Return of Michael Myers (více)
Trailer

Obsahy(1)

Je 10 let po otřesný událostech v Haddonfieldu. A Michael je pod dozorem nemocnice (celý spálený z Halloweenu II), odvážen v komátu, do nemocnice s vyšší ostrahou, ale cestou... V Haddonfieldu zbyla z jeho rodiny pouze jedna osoba, a to malá Jamie - neteř Michaela Myerse. Po nehodě sanitky, která Myerse převážela, se na plátno vrací ostřílený veterán Dr. Loomis (Donald Pleasence), který nehce aby se neteř setkala s nožem svého strýce. A tak začíná tichý a krvavý boj s typickou hudbou, ale s velmi netypickým koncem. Film dostal 2 studenské ocenění a řadí se mezi klasické vyvraždovačky 80. let. (Empire)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (225)

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Nejslavnější haddonfieldský rodák se vrátil domů - a je to návrat ve velkém stylu. Žije jenom jedinej Michaelův příbuznej, a jelikož náš šampion, kterýmu by neutekl ani Usain Bolt, ačkoli sám nikdy neběhá, výzvu přijímá, budou se dít věci. Na svý cestě za sebou nechá 15 mrtvol (i když možná víc, po masakru policejní stanice kdo ví...) a ve způsobu vraždění je tradičně nápaditý. Vrátil se i doktor Loomis, jenž už v tomto díle začíná být lehce hysterickej (což do extrému dotáhne v H5), ale strejdovi malé Jamie je důstojným soupeřem. Kupodivu malá Danielle Harrisová není klasické uřvané dítě, naopak - její herecký výkon tady a v následujícím pokračování (a vlastně i v Zombieho spektáklech) stojí nejen za zmínku, ale vyloženě za pozornost. Majkl definitivně přestal být člověkem, ale stal se nezničitelným robotem na zabíjení, což mi ale v nejmenším nevadí: vždyť k čemu je hrdina, kterýmu celou dobu fandíte, kdyby na něj někdo vytáhl bouchačku, jednou vystřelil a bylo by hned po něm? Bohužel se postupem času z filmu nenápadně, ale zato vytrvale ztrácí atmosféra. Naprosto lahůdkový závěr to ale vynahradil. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Ten začiatok ako ušiel Michael to bolo inač dementné.Pozabíjal veľa ludi a oni ho prevážali v sanitke za doprovodu 2 zdravotníkov a bavili sa o nom ako o zlatíčku.Lakačky boli parádne a par krát som sa dosť ľakol.Príbeh je neskutočne predvídateľný a všetky okolnosti ako ušiel boli jeden veľký scenáristicky trapas.Bolo tu veľa klišé i náhod.Atmosféra niekedy slušná a mrazivá ale film je bez náznaku originality.Bolo tu aj veľa nezmyslov.Tento film ma inač vytáčal svojou neskutočnou nelogickosťou,čo sa tyká postav,scenára aj spracovaním.Pointa bola slušná ale celkový dobrý zážitok z filmu my to nenapravilo. ()

Reklama

PKD 

všechny recenze uživatele

Supr!!! Po 1+2, jednoznačně nejlepší zářez do této právem slavné série. Parádní úvodní titulky a hudba od, po jistou dobu, častého spolupracovníka Johna Carpentera, která zde rozhodně nedělá této frančíze ostudu a nekopíruje jen otrocky staré známé Carpenterovy motivy ale přidává i něco svého. Palec nahoru pane Howarthe. Absolutní záhul jest ovšem závěr, který pak 5, totálně pohřbila.:-/ ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Ale jo, po shitózní trojce, která měla se značkou Halloween společný jen název, se vrací regulérní slasher master Michael Myers. Čtverka je na svou dobu jen zlehýnka nadprůměrným slasherem, který je ke svému účelu, tedy jednoduché hororové zábavě, v pohodě použitelný, ale na čtyři hvězdy jít nehodlám, protože mi tento díl přišel přeci je až moc při zdi se držící a některé vraždy hodně nenápadité. 65% ()

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Jeden z najlepších 80s slasherov, ktorý si číslicu 4 v názve vôbec nevšíma a nedochádza mu dych, práve naopak. Úžasná jesenná halloweenska atmosféra, skvelé naháňačky a perfektná Danielle Harris v hlavnej úlohe, ako jedna z naj detských herečiek v horrorovom filme vôbec. Čerešňou na torte je tu mrazivý záver. Jednoducho ak máte 80s horrory pod kožou, tento vás nesklame. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (27)

  • V původním scénáři narazí Rachel Carruthers (Ellie Cornell) autem do Michaela Myerse (George P. Wilbur) celkem pětkrát. Při natáčení filmu byl počet snížen na tři zásahy a po konečném sestříhání zbyl jeden jediný. (Stocki)
  • Po zhlédnutí hrubého sestřihu bylo rozhodnuto, že bude do filmu přidáno více krve. Na plac se dostavil tvůrce speciálních efektů John Carl Buechler a vytvořil scénu se zarytím palce do hlavy a ukroucením hlavy. (HellFire)
  • Původně měli být Jamie (Danielle Harris) a doktor Loomis (Donald Pleasence) uvězněni ve škole, kde by se Jamie schovala ve třídě pod lavicí, načež by se Michael dostal dovnitř a ve snaze ji najít začal lavice odhazovat. Na natočení této scény již nezbyl čas, ale výkonný producent Moustapha Akkad ji později zařadil do pokračování Halloween: H20 (1998) (HellFire)

Reklama

Reklama