Reklama

Reklama

Sabrinina děsivá dobrodružství

(seriál)
  • USA Chilling Adventures of Sabrina
Trailer
USA, (2018–2020), 34 h 52 min (Minutáž: 50–64 min)

Hudba:

Adam Taylor

Hrají:

Kiernan Shipka, Ross Lynch, Lucy Davis, Miranda Otto, Chance Perdomo, Michelle Gomez, Richard Coyle, Jaz Sinclair, Tati Gabrielle, Gavin Leatherwood (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(36)

Napůl člověk a napůl čarodějka Sabrina se pohybuje mezi dvěma světy, svoji pozornost dělí mezi vylomeniny náctileté smrtelnice a kouzelnický rodinný odkaz – Církev noci. (Netflix)

Recenze uživatele zdepapepa k tomuto seriálu (1)

Sabrinina děsivá dobrodružství (2018) 

Společně s tímto, Scottem Pilgrimem a Walking Dead je to jasný důkaz toho, že komiksové adaptace zřejmě rád mám, jen mě nezajímají superhrdinové. Na první pohled moc krásně udělaná adaptace, kde se z tradičně karikaturně ztvárněných satanistů stávájí fully fleshed-out lidé se sny a problémy (Addams Family, anyone?). Vizuály zmáknuty na jedničku, jak už jsem u seriálů z produkce Netflixu zvyklý, dokonce odstranili i klasický neduh v podobě toho, že ze seriálů se stávají dlouhé filmy. Zde je sice seasonal story arc přítomný, ale epizody jsou skutečně epizodní a určitou narativní strukturu dodržují. Klasickou televizní Sabrinu mám nakoukanou, byť už jsem stihl většinu zapomenout, ale casting oproti staré verzi je skvělý, i včetně Richarda Coyla, kterého jsem dosud znal z role úplně opačného typu postavy Jeffa Murdocka z Párování. Sabrina obsazená i zahraná na jedničku se všemi pubertálními negativními stránkami a (ne)zdravou dávkou sebevědomí a la "Why must you always insist that the universe grant you special privileges?" (zmínil bych i jednu vynikající scénu z 10. epizody, ale to by byl velký spoiler). Na jednu stranu mi chybí ta nebojácná a kouzlící Sabrina z pilotu, na druhou stranu tropa "zlomit hororem člověka, který je nebojácný a plný sebevědomí" je jedna z mých oblíbených, takže to mě až tak netrápí. Dokonce mě ani netrápilo "girl power" poselství. Co mě však trápilo a trápit bude pořád je nekončící infodump od postav postavám, které by dané informace měly dávno znát. A není to proto, že by to tvůrci nevěděli, o čemž svědčí jasný lampshade hanging v podobě věty: "Thank you for stating the obvious, Hilda." ()

Reklama

Reklama