Reklama

Reklama

Sabrinina děsivá dobrodružství

(seriál)
  • USA Chilling Adventures of Sabrina
Trailer 1
USA, (2018–2020), 34 h 52 min (Minutáž: 50–64 min)

Hudba:

Adam Taylor

Hrají:

Kiernan Shipka, Ross Lynch, Lucy Davis, Miranda Otto, Chance Perdomo, Michelle Gomez, Richard Coyle, Jaz Sinclair, Tati Gabrielle, Gavin Leatherwood (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(36)

Napůl člověk a napůl čarodějka Sabrina se pohybuje mezi dvěma světy, svoji pozornost dělí mezi vylomeniny náctileté smrtelnice a kouzelnický rodinný odkaz – Církev noci. (Netflix)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (107)

viperDavid 

všechny recenze uživatele

Vůbec netuším proč podlední dvě série byli oproti prvních dvou špatné. Na sabrinu se celkově dobře koukalo, ale prostě ten začátek nasadil vysoko laťku, že to asi už nešlo překonat. Trošku škoda, protože zvlášt poslední série byla více méně o ničem až na ten závěrečný díl. Ale je dobře, že to skončilo. Pro mě za mě by to mohli zakončit i po druhé, ale fajn proč ne. Obecně ale musím říct, že se mi tato verze líbila víc, než ta původní. ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Původní Sabrinu jsem nikdy pravidelně nesledoval, i když jsem samozřejmě viděl několik náhodných epizod. Jediné, co si z nich však pamatuju, je to, že tam byl mluvící kocour a že to byla taková světlá a pozitivní zábava. Ale už podle traileru mi bylo jasné, že tentokrát to bude něco jiného. A ve stejném duchu to pokračuje hned od úvodních titulků, které jen utvrzují v tom, že to bude temnější a komiksovější než předtím. Obsazení mi docela sedlo, Kiernan Shipka vyrostla z malé Sally Draper do pěkné polo-čarodějnice a potěšilo i pár povědomých tváří jako Michelle Gomez nebo Lucy Davis. První série tak trochu testuje, kam chce seriál vlastně patřit. A rozhoduje se mezi temným čarodějnickým světem, kde se nebojí zobrazit různé nechutnosti (líbil se mi snový netvor) a hloupým středoškolským životem, kde dělají postavy stupidní rozhodnutí (nebavilo mě oživování). A pokud chcete, aby vás to bavilo, tak musíte přijmout obojí, protože právě Sabrina je přebornicí v těch podivných rozhodnutích. Pro mě je Sabrina jako výplň času, když zrovna na Netflixu nenajdu něco zajímavějšího. Ale pokud bude stejná jako v první řadě, tak určitě nikdy nebudu nedočkavě očekávat kdy vyjdou další epizody. Já jsem osobně doufal, že to nebude tolik teenagerovské... ()

Reklama

Klajondr 

všechny recenze uživatele

Sabrina Spellman, již toto jméno by mělo naznačovat, o co v tomto "roztomilém" seriálu půjde. Avšak ne tak docela. Příběh nás zavádí do městečka Greendale, které jakoby celý rok slavilo Halloween. Ne nadarmo se totiž jedná o doupě všerůzných čarodějnic, které za sebou (ale hlavně před sebou) mají nevídaná dobrodružství. No, abych to neprotahoval, seriál vás absolutně pohltí do svého výborného světa, který se s každou sérií o něco rozroste, až vlastně na konci nevíte, kde jste se nacházeli v první sérii. Skvělá práce scénáristů a hlavně herců vám rozhodně zpříjemní napínavé koukání, od kterého se jen tak neodtrhnete. Kiernan Shipka si na, do této chvíle skoro neznámou herečku, vede obdivuhodně a celému světu dodává krásné kouzlo (inside joke). Škoda jen té 3. série. A konce. Pobrečel jsem. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nějak mi ta Sabrina Spellmanová vlezla pod kůži, to se musím přiznat. Nemastný, neslaný začátek, ale jak se blížil poslední díl, přistihl jsem se při něčem hrozném. Že totiž nepoužívám rychloposun, při některých nudnějších scénách a sleduju pěkně od začátku, až do konce. Přesně ta situace, kdy se z ošklivého kačátka vyklube solidní káča a Vám je pak líto dát si ji se zelím a knedlíkem. Vůbec mi nevadila lehká překombinovanost a dva palce nahoru zvedám za obě tety. Jedním slovem rozkošné, což platí hlavně o "Eowyn", která sice zestárla a přibrala, ale jiskru a smysl pro opravdu černý humor má pořád, což se mi asi líbilo úplně nejvíc. Takže jo, čistě za sebe můžu doporučit, není to určitě top pecka, ale solidní věcička, která tu a tam, jednou za čas rozhodně neuškodí. Sláva Satanovi! ()

Untentrauer 

všechny recenze uživatele

Původní Sabrinu jsem měl moc rád. Ze zajímavosti jsem si pustil pár dílů této verze a bohužel mě to nijak nezaujalo. Je to snaha napodobit původní seriál, ale opravdu hororovým vážným stylem. Možná, kdybych neznal původní seriál, tak bych hodnotil jinak, ale takhle mi to prostě nejde vůbec překousnout. ()

Galerie (400)

Zajímavosti (25)

  • V původní komiksové verzi „Archie Comics“ je Hilda (Lucy Davis) tou přísnější z obou tet, ovšem v seriálu jsou tyto povahy prohozené a přísnější je teta Zelda (Miranda Otto). (hansel97)
  • Divné sestry jsou trio čarodějnic, které se objevuje i v divadelní hře „Macbeth“ od Williama Shakespeara. Zaklínadlo, které Sabrina (Kiernan Shipka) použije k jejich svolání, je přímo vzaté ze skutečné repliky pronesené čarodějnicemi v „Macbethovi“. (oli009)
  • Bytost zvaná Podivnost je inspirovaná povídkami Howarda Phillipse Lovecrafta (jehož příběhy byly i inspirací celé 4. série). Konkrétně jeho vzhled je inspirován hlavami bytostí zvaní Prastaří z povídky „V horách šílenství“. (Hlavonozec)

Reklama

Reklama