Reklama

Reklama

Sabrinina děsivá dobrodružství

(seriál)
  • USA Chilling Adventures of Sabrina
Trailer 2
USA, (2018–2020), 34 h 52 min (Minutáž: 50–64 min)

Hudba:

Adam Taylor

Hrají:

Kiernan Shipka, Ross Lynch, Lucy Davis, Miranda Otto, Chance Perdomo, Michelle Gomez, Richard Coyle, Jaz Sinclair, Tati Gabrielle, Gavin Leatherwood (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(36)

Napůl člověk a napůl čarodějka Sabrina se pohybuje mezi dvěma světy, svoji pozornost dělí mezi vylomeniny náctileté smrtelnice a kouzelnický rodinný odkaz – Církev noci. (Netflix)

Recenze uživatele Sharpooter k tomuto seriálu (3)

Sabrinina děsivá dobrodružství (2018) 

Tento seriál jsem si určitě užil. První dvě série mají takový jemný nádech tajemna a jsou nejlepší. Tyto první série se zabývají jednoduchými zápletkami a mají dobře napsaný konec. Také mají jednoduše vysvětlený svět, který je následně v třetí a čtvrté sérii okořeněn více a více informacemi a já osobně v seriálovém vesmíru měl celkem bordel. Jelikož následně k nebi a peklu scénáristi přidaly smyšlené bohy, nebo řeckou mytologii, což moc nedává smysl, ale dobře. Měl jsem pocit, že scénáristi měly dobře promyšlený scénář, ale když přišlo na udělání třetí řady, tak trochu brain off. Co mi trochu vadí je, že seriál nebude mít pátou řadu a je ukončen, jak je ukončen. Sabrinina děsivá dobrodružství budou pokračovat v komiksu, který doufám, vyjde i u nás v Česku. Teoreticky když si nebudete chtít komiks přečíst tak nezoufejte, jelikož konec čtvrté řady se dá považovat za úplný konec. I přesto je seriál super a já doporučuji zkouknout – 8/10. ()

Série 3 (2020) (S03) 

Třetí série je už o poznání slabší než první dvě a to hlavně kvůly myšlence scénáristů přidat do tohoto světa i jiné mithologie než jen tu z bible. Pvní dvě série měli základ z bible, ale zde už scénáristi přidaly například řeckou mythologii a do ni vložily další smyšlenou (říkám smyšlenou, protože jsem o pár věcech ze seriálu nikde nenašel ani slovo). V seriálovém světě jsem začal mít bordel a kvůly tomu se mi už seriál tolik nelíbí. Jako příklad zde zmíním bohyni Hékaté. V prvních dvou sériích jsme se dozvěděly, že existuje země, peklo a nebe, ale bohyně Hékaté má žít v podsvětí s Hádesem... To mi jako chcete říct, že kromě pekla existuje ještě podsvětí???. Další věc která mi vadila bylo, že seriál už v podstatě není tolik o každodením životě čarodějek a o řešení malých Sabrininých problémů, ale je o nových záporácích z již zmíněných mythologiích a hlavní záporáci zde vůbec nejsou tak sympatičtí jako Lucifer z prvních sérií. Doporučuji - 6/10 ()

Série 4 (2020) (S04) 

Tato série byla nejslabší. Po zhlédnutí mám opravdu smíšené pocity, jelikož všechny díly mě bavily a poslední díl byl velmi dojemný, ale to, co tam scénáristi vymýšleli bylo už trochu moc. Stejně jak ve třetí sérii i zde přidaly do seriálové "mytologie" nové bytosti a nepřátelé byly strašně nesympatičtí, a hlavně nešlo o osoby ale o "nadpozemské hrůzy", takže žádná neměla téměř žádný prostor a nebylo o nich co vyprávět. Každá hrůza měla svůj vlastní díl což bylo super, ale nakonec se z toho stala předvídatelná "show", kdy je 8 dílů a 8 hrůz, takže jste už věděli, že v každém díle vyřeší jednu hrůzu. Konec každého dílu vás nenabudil k puštění dalšího tak, jak to bylo u předešlých sérií. Tato série měla zajímavý a dojemný konec, na který bude navazovat komiks. Je mi trochu líto, že nebude pátá série, ale teoreticky když si nebudete chtít komiks přečíst, tak se se čtvrtou sérií dá smířit jako ukončení série. Doporučuji - 7/10. ()

Reklama

Reklama