Reklama

Reklama

Star Wars: Epizoda I - Skrytá hrozba

  • Česko Hvězdné války: Epizoda I - Skrytá hrozba (více)
Trailer 2

V Galaktické republice přibývají neshody ohledně zdanění obchodních cest k odlehlým hvězdným soustavám. Chamtivá Obchodní federace doufá, že záležitost vyřeší její armáda bojových droidů, která zcela zablokuje mírumilovnou planetu Naboo. Zatímco kongres vede o těchto dramatických událostech zdlouhavé rozhovory, nejvyšší kancelář tajně vyšle dva rytíře Jedi, aby konflikt zažehnali. Na pomoc ohroženým se vydávají mistr Qui-Gon Jinn a jeho mladý chráněnec Obi-Wan Kenobi. Poté, co muži zachrání mladou královnu Amidalu, ztroskotají na pusté planetě Tatooine. Tam objeví devítiletého Anakina Skywalkera, mladého otroka, který vládne neobyčejnou silou. Anakin zvítězí v napínavém závodě kluzáků, tím získá svobodu a stane se učedníkem řádu Jedi. Všichni se pak vrací do Naboo, kde musí Anakin s královnou čelit masivní invazi, zatímco oba Jediové se střetnou se zákeřným nepřítelem jménem Darth Maul. (TV Nova)

(více)

Videa (8)

Trailer 2

Recenze (1 298)

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: George Lucas | Hudba: John Williams | Produkcia: Rick McCallum | Distribúcia: 20th Century Fox | Štúdio: Lucasfilm | Rozpočet: 115 miliónov $ | Tržby: 1,027,044,677 $ || Lucas to mal nepopierateľne ťažké, znovunaštartovať megaúspešnú ságu, ale vlastne zase od začiatku. Padol do pasti modernej techniky, keĎ sa sústredil omnoho viac na výpravu a vymoženosti novej doby, než na herecké akcie, ktoré pôsobia umelosťou, bez prirodzených reakcií. Ono i staré 3 časti disponovali určitou infantilnosťou hereckej stránky, ale v Skrytej hrozbe je tento faktor na maximu. Príbeh i akcia samozrejme zaujme. Zelené pláne vyzerajú jak zo starej dobrej počítačovej adventúry Neverhood :) ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

To, co bylo v původních epizodách roztomilé, je tady infantilní, to, co bylo v původních epizodách napínavé, je tady infantilní, to, co bylo v původních epizodách okouzlující, je tady infantilní. Jiřík Lucasů prostě sešil plyšového medvídka za velké prachy, napatlal do něj spoustu přihlouploučkých epizůdek, které se pekelně rozcapují, dementního ušatého plaza, který mě vytáčí více než jakýkoli jiný hrdina a jakoby mimochodem rozprostřel po filmu okamžiky, které jsou hodné Hvězdných válek. Těší mě jen obsazení (avšak ne herecké výkony) a výtečný souboj s Darth Maulem. Jako celek ale takřka dokonalý propadák, s Epizodami IV a V raději neporovnávat, jinak hrozí nebezpečí zástavy srdeční... ()

Reklama

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Musím dať 4* už len z jediného dôvodu - túto Epizódu som videla už asi tri krát, ale stále sa na ňu dalo pozerať a div sa svete, nenudila som sa. Ale zároveň ju mám z celej ságy najmenej rada. Či je to tým, že sa vyhýbam filmom o deťoch a s deťmi, neviem. Každopádne malý Anakin ma nijako extra nedojíma. Ale inak je to fajn akčná oddychovka, plná fantázie a správneho scifizmu. No vadil mi napr. gumový Yoda (vzhľadom na rok výroby) alebo prehnane nemotorný Jar-Jar (vzhľadom na infantilný humor), z ktorého sa tvorcovia snažili vyžmýkať groteskový fórik v každej scéne, až mi to nakoniec riadne išlo na nervy. Čoho by som naopak prijala viac, to by boli zábery Amidaliných kostýmov, najmä škoda posledného kratučkého záberu na bielu róbu :-) ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Ten pocit si vybavuju dodnes. Okouzlen světem Star Wars už během jejich československé premiéry, sedím o deset let později pln očekávání kině, s nostalgickou vzpomínkou na vzdálenou galaxii, rebely, zlé Impérium, princeznu, Hvězdu smrti, ..... úvodní titulky a ..... zdanění obchodních cest? blokáda? republikový kongres? chamtivá Obchodní federace? WTF?!? Co se odehrávalo potom, kvůli čemu je první díl tolik nenáviděn, už nemohlo překonat amputaci toho podstatného, co pro mě Star Wars znamenaly a já se prostě jen smířil s jejich novou podobou. Netušíc, že na ten kýžený pocit si počkám dalších skoro dvacet let. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Po deseti letech od vzniku Epizody I., kdy jsem jí viděl poprvé, jsem se na ní znovu podíval. A Jar Jar Binks je skutečně postava, která ničí ten film. Jedna jediná postava, která filmové dílo naprosto degraduje, no kde jinde tohle uvidíte? Ale dovedu si představit sestřih, kde by byla většina scén s ním vystříhána a on sám by byl předabován, hned by se úroveň snímku zvedla asi o 1000%.... __________________ EDIT leden 2011: Dočkal jsem se!!! Našel jsem na internetu hned několik téměř profesionálních sestřihů Epizody I, jejichž cílem je především potlačit Jar Jarovu přítomnost, ale celkově odstraňují všechny nejzávažnější chyby tohoto filmu. V sestřihu Attack of the Federation například droidi nemluví, odstraněn je i dvouhlavý komentátor závodu kluzáků. V sestřihu nazvaném Shadow of the Sith jsou zase vynechány všechny zmínky o "zdanění obchodních cest". Skoro ze všech nových sestřihů zmizely dětinskosti, nadbytečnosti, hlouposti, průlet skrz zemské jádro, midichloriany... a najednou je to docela koukatelný film!!! Samozřejmě už nemá 136 minut, ale spíš tak 90 :) ()

Galerie (291)

Zajímavosti (170)

  • Obi-Wan Kenobi (Ewan McGregor) měl být původně již plnohodnotným rytířem Jedi a měl mít mnohem větší prostor. Naopak postava Qui-Gon Jinna (Liam Neeson) měla být jen jednou z menších rolí a měla se objevit až na Coruscantu. (Beer Ceps)
  • George Lucas čekal 20 let na to, až se technologie filmových triků dostanou na takovou úroveň, aby mohl realizovat svou vizi. Prvním impulsem k natáčení byla scéna s T-Rexem útočícím na Jeep v Jurském parku (1993). Lucas okamžitě volal producentovi Ricku McCallumovi (který byl zrovna v Praze) a za čtyři týdny začala předprodukce Epizody I. (Krasus)
  • Veľa detailov pretekov podracerov pripomína nórsku animátorskú klasiku Flaklypa Grand Prix (1975). Sabotáž, porucha motoru, neférové triky a dokonca aj práca kamery. A obidva pripomínajú otváraciu scénu z Grand Prix (1966). (klayman)

Související novinky

Druhé Já, legenda se hýbe kupředu

Druhé Já, legenda se hýbe kupředu

03.12.2023

Já, legenda bylo hitem, zejména na domácí půdě. Postapokalyptický snímek, v němž se Will Smith jako vědec a domnělý poslední člověk na světě snaží vypořádat s následky nákazy, jež zdecimovala lidstvo… (více)

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

18.09.2021

Druhý ročník festivalu Comic-Con Prague proběhne v termínu 15. – 17. října 2021 v pražském O₂ universu. Comic-Con Prague 2021 nabídne fanouškům sci-fi, fantasy a hororu velmi pestrý a bohatý program… (více)

Jar Jar Binks dostane vlastní seriál

Jar Jar Binks dostane vlastní seriál

01.04.2021

Jen pár dní poté, co studio Lucasfilm odhalilo kompletní obsazení nadcházejícího seriálu s Obi-Wanem Kenobim, přichází ze světa Star Wars další zpráva. Nového seriálu na streamovací službě Disney+ se… (více)

Liam Neeson odchází do akčního důchodu

Liam Neeson odchází do akčního důchodu

18.01.2021

Herec Liam Neeson (96 hodin, Schindlerův seznam) minulý týden oznámil, že se nadobro loučí s akčními rolemi. 68letý herec má před sebou údajně ještě asi dva akční snímky, a posléze si prý hodlá dát… (více)

Reklama

Reklama