Reklama

Reklama

47 metrů

  • Velká Británie 47 Meters Down (více)
Trailer 5

Dovolená je prý ideální čas k tomu, aby člověk vyzkoušel nové věci – zážitky na hony vzdálené těm, které zná z každodenního života. Takhle aspoň Kate (Claire Holt) přesvědčila svou sestru Lisu (Mandy Moore), aby se v chatrné kovové kleci ponořily pod hladinu oceánu a ocitly se tváří v tvář velkému bílému žralokovi. Na dovolenou v Mexiku se dvojice vydává jen chvíli poté, co si Lisa prošla bouřlivým rozchodem. Jedním z důvodů, proč ji bývalý partner opustil, byla i údajná Lisina nudná povaha, proto jí přijde celkem vhod, když se v baru seznámí s Benjaminem (Santiago Segura)‚ a Louisem (Yani Gellman), kteří obě dívky přemluví, aby se společně vydaly za životním zážitkem na moři. Když se ale jejich klec odtrhne od lodi a prudce míří ke dnu, sestry se ocitají v pasti obklopené zuřivými žraloky. A kyslík zatím rychle ubývá… (Bontonfilm)

(více)

Videa (6)

Trailer 5

Recenze (361)

lamps 

všechny recenze uživatele

Jak natočit dobrý horor se žraloky, když je scénář levnější než thajské společnice a nejsympatičtějšími postavami jsou právě žraloci? Johannes Roberts by o tom zvládl krátkou přednášku, protože jeho režie je dobré dvě třetiny filmu poměrně vynalézavá a zájem diváka o osudy dvou hysterických pipin uvězněných pod vodou drží zdařile nad vodou. Především ve chvílích, kdy holčiny vynuceně opouští pohodlí klece, je atmosféra díky intenzivní hudbě a zmáknutým lekačkám opravdu nepříjemná. Netradiční konec ale potěšil jen napůl a určitě mě jako lidumila mrzí nízký počet roztrhaných na kusy, byť se tím znásobuje uvěřitelnost instinktivního chování žraloků. Slabé 3*. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Místy dobré, místy horší. Vizuálně průměrné, herecky nevýrazné (protože mají na sobě celý film masky a zvuk pod vodou je dodabovaný) a scénáristicky ploché, mdlé a nepromyšlené. Většinu času pod vodou tvůrci přešlapujou na místě, jakoby nevěděli, jak zaujmout a jak v příběhu pokračovat. Plusové body za zajímavý konec, ale jinak jsem ve výsledku spíše zklamaný... ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Dobrých žraločích filmů je jako šafránu a proto každý chystaný film který z prvních ukázek vypadá slušně navnadí.In the Deep nemá ani setinu pozornosti jako prakticky stejně vydané Mělčiny s Blake Lively a to bude ten problém, In the Deep nemá Blake Lively.Začátek je typická seznamovačka a přiteplená venkovní párty s úděsnou muzikou, naštěstí se jde rychle pod moře, takže vás ty naprosto nesympatické postavy kolem a primitivní dialogy nestihnou ani moc štvát.Tvůrci udělají pár zbytečných chyb a těch všelijakých nehod a náhod je na jednu klec, několik žraloků (perfektní CGI) a 87 minut stopáže až příliš.Atmosféra místy je a místy není, záleží na aktuálním dění na plátně a pokud se na něm nevyskytují žraloci, film nemá čím bavit.Bohužel těch míst kde žraloci nejsou je víc, takže větší hodnocení ani nejde dát, ale když už se velká mrcha mihne kolem, vynoří se z temnoty nebo útočí, jedná se o precizní záběry s perfektními efekty a několik lekaček s váma hodně cukne.Na konci udělají tvůrci pár zajímavých vyústění, ale spíš mi to přišlo jako snaha za každou cenu příjít s něčím jiným.In the Deep se určitě může zařadit mezi tu vyvolenou skupinku těch lepších žraločích filmů, ale chybí jí větší tempo.Buď měli tvůrci přidat žraloků a krve, nebo sehnat lepší děj a herce, obojí v tomhle filmu téměř nejde od dob prvních Čelistí.Opravdu mnohem více sem zvědavý na Shallows s Blake Lively v upnutém neoprénu.Jednou za rok v neděli v létě si pouštím v jeden den všechny sledovatelné žraločí filmy, ale In the Deep v nich asi figurovat nebude. Jaws 1 - 100%, The Reef 90%, Jaws 2 80%, Deep Blue Sea 75%, In The Deep 65%, Bait 50%. Jediné filmy se žraloky hodné všeobecného zájmu. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

To by mě nenapadlo, že se dá v žraločím thrilleru/horroru přijít s něčím neotřelým. A přitom jen stačí něco tak triviálního, jako se vykašlat na všechny ty chytré, modifikované či prehistorické žraloky, ale použít ty úplně normální, kteří v kombinaci s dvojicí holek uvězněných v potápěčské kleci nenechají člověka vydechnout. Aby toho nebylo málo, tak přišel samotný závěr, který mi sice nevyrazil dech, ale rozhodně dokázal hodně překvapit. A tak jediné, co bych filmu vyčetl, je jen ta úvodní seznamovací půlhodinka, která je u podobných filmů takřka povinným zlem. 80% ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Myslel som si, že žraločí atak je v rámci natural hororu už vytuchnutá téma, ktorá ma nemá čím prekvapiť, no mýlil som sa... Pri sledovaní britského 47 Meters Down som opäť zažil pocity mrazenia, napätia a úzkosti podobné tým, aké som mal svojho času počas kino projekcie dnes už legendárnych Spielbergových Čeľustí. Keď si prezerám režijnú filmografiu Johannesa Robertsa, musím uznať, že tento ortodoxne hororový filmár mi hrá do noty ako málokto a na jeho tvorbu v najbližšej budúcnosti určite zameriam pozornosť. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (11)

  • Aby se napodobili organismy nalezené pod vodou, byla do nádrže přidána jemně nasekaná brokolice. Mandy Moore řekla, že po několika týdnech to bylo docela nepříjemné. Porovnávala to dokonce s natáčením uvnitř polévky. (ČSFD)
  • Žraločia klietka so žeriavom boli pre potreby filmu vyrobené v britskom Kente. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama