Reklama

Reklama

Narcos: Mexiko

(seriál)
  • USA Narcos: Mexico
Trailer 2
USA, (2018–2021), 29 h 25 min (Minutáž: 46–70 min)

Předloha:

Terrence E. Poppa (kniha)

Hrají:

Diego Luna, Scoot McNairy (vypravěč), José María Yazpik, Fermín Martínez, Michael Peña, Alejandro Edda, Alfonso Dosal, Fernanda Urrejola, Alyssa Diaz (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(30)

Obsahy(1)

Nová ostrá sága Narcos zachycuje skutečný příběh vzestupu kartelu ve městě Guadalajara a zrod války proti drogám v Mexiku osmdesátých let. (Netflix)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (136)

Vavča 

všechny recenze uživatele

Miguel Ángel Félix Gallardo byl původně policistou, než se vrhl na velkoobchod s trávou, v porovnání s Kolumbijci může působit jako chudý příbuzný, ale i on za to uměl pořádně vzít. Diego Luna v hlavní roli exceluje, zakřknutý tichošlápek, který je nenápadný, dovede sakra dobře kalkulovat a osnovat nitky mocenského boje a i přes všechny problémy mu většina plánů vychází. Rozporný charakter zahrál Diego Luna naprosto skvěle, vdechnul mu typické hlášky, odpovědi, gesta, tak plasticky zahranou postavu nevidíte každý den. Ale i ostatní herci byli dobře vybráni do svých rolí, charaktery jako Rafa, don Neto, aj. vás chytnou za srdce, nemluvě o hlavním hrdinovi z DEA, Michale Peňa, jeho Kiki Kamarena nehodlá ustoupit ani o krok ze svého úkolu potřít obchod s drogami. Výpravná a stylová retro jízda do let 80.tých nabízí mnohé, nejen setkání s dobře známými OSVČ z Cali:)) Na další dvě sezóny napětí neopadá, byť se změní hlavní aktéři příběhu. Série dobře zachycuje bídu Mexika minulého a to, že systémové problémy nemůže řešit jakkoliv heroická akce jedince, velmi závažné a vypovídající k současnému stavu. ()

Gulde 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Musím říci, že jsem se přesunu z tropické Kolumbie do podstatně vyschlejšího Mexika v rámci série Narcos docela obával. Z části se ty obavy nakonec vyplnily, ale nakonec se přeci jen podařilo navázat dost kvalitně. U původních Narcos mi více vyhovovalo to zasazení a ta atmosféra (holt mám radši tu zeleň). Hlavní devizou ale bylo to, že děj se u původních Narcos soustředil na podstatně méně ústředních postav, především pak první dvě série. U Narcos: Mexico to, vzhledem k povaze tehdejšího trhu s drogami, ale dost dobře udělat jinak nešlo, než rozšířit plejádu ústředních postav. To se ale ve své podstatě musí nutně promítnout i v samotném celku. U původních Narcos jsem se se všemi ústředními postavami mohl seznámit dost blízko, protože prostoru tam měli všichni tak akorát. Tady už to ale tak nejde, protože postav je mnoho a času na to je blíže poznat logicky tolik není. Ale musí se smeknout, že z toho tvůrci vytřískali maximum v tomto směru. Za mě nicméně v Narcos: Mexico nebylo moc postav, které by mi nějak vyloženě přirostly k srdci, a tedy o to více mě u seriálu zajímal jejich osud a tím více i seriál samotný. Ale počkejme na další série, protože závěrečný díl té druhé naznačuje, že by to mohlo být od teď ještě zajímavější. Za mě tedy původní kolumbijský Narcos před svým novějším mexickým bráchou vede, ale jsou si dost rovni. Jinak další devizou obou Narcosů je to, že člověka to nutí si hledat informace o tom, jak to vlastně ve skutečnosti přesně bylo. Nevýhodou ale je to, že s tím musí člověk být opatrný, jinak sám sebe nemile vyspoiluje. A to tady člověk fakt nechce. ()

Reklama

cpt.Lynch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Laťka je stále na vrcholu. Námět není už tak atraktivní jako u Escobara (to už ale nebude žádný námět z prostředí narcos), ale stále je to precizní, realistické a co alespoň dokážu posoudit, tak faktograficky správné. Mám tušení, že mexická série bude mít vzestupnou tendenci (na rozdíl od té Kolumbijské). Tedy těším se na další… ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak dlouho jsem čekal na čtvrtou sérku Narcos...až ji zrušili a místo toho udělali nový seriál (a smlouvy s tantiémy mohou začít nanovo). A ačkoliv mi trvalo skoro rok se prokousat na konec (těch super seriálů pořád přibývá a přibývá), jsem s novým směřováním seriálu velice spokojen a za pár měsíců si rád vpálím druhou sérii. Ihned po ohlášení castingu jsem si nějak nedovedl představit Michaela Peñu v takto vážné roli a nutno říct, že až do konce jsem si na to nezvykl, nicméně Diego Luna je naprosto skvělý a přeji mu zářivou budoucnost (a že ho díky Star Wars Rogue One seriálu čeká). Sečteno a podtrženo, seriál si drží svou velkou kvalitu, jde pouze o to, jak vám sedne dějově. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S1 4/5. Lunův Felix sice není Mourův Escobar a parta z Cali byla taky jinde, ale pořád jsou to Narcos s tím svým vtahujícím doku-stylem vyprávěním a že vyprávět je teda co. Takže hodně fain spin-off..prequel..(nebo možná něco ještě jiného?) s vrcholem v pátém díle. U toho jezírka s hrochy mi bylo hodně fain. ()

Galerie (301)

Zajímavosti (46)

  • Písnička, která hraje na začátku epizody, je „No Se Ha Dado Cuenta“ od Roberto Jordana. Ve 34. minutě hraje „La Calandria“ od Pedra Infanteho. (Duoscop)
  • V této epizodě si zahrál roli dealera rapper Quavo. (Punisher)
  • Písnička, která hraje na začátku epizody, je „Duelo De Valientes“ od Conjunto Hermanos Flores. V 7. minutě hraje „White Lines“ od Grandmaster Flash & Melle Me. Ve 12. minutě hraje „Que Me Toquen Las Golondrinas“ od Loli beltrán. V 17. minutě hraje „Take Me Up“ od Matrix. V 53. minutě hraje „Imposible“ od Agustina Lara. V 58 minutě hraje „Se Perdio El Pescador“ od Benjamina Caussora. (Duoscop)

Reklama

Reklama