Reklama

Reklama

Narcos: Mexiko

(seriál)
  • USA Narcos: Mexico
Trailer 1
USA, (2018–2021), 29 h 25 min (Minutáž: 46–70 min)

Předloha:

Terrence E. Poppa (kniha)

Hrají:

Diego Luna, Scoot McNairy (vypravěč), José María Yazpik, Fermín Martínez, Michael Peña, Alejandro Edda, Alfonso Dosal, Fernanda Urrejola, Alyssa Diaz (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(30)

Obsahy(1)

Nová ostrá sága Narcos zachycuje skutečný příběh vzestupu kartelu ve městě Guadalajara a zrod války proti drogám v Mexiku osmdesátých let. (Netflix)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (137)

alchac 

všechny recenze uživatele

První lajna o dovozu lajnovacího materiálu do USA skrzevá Mexiko poněkud trpěla oproti svému staršímu sourozenci tím, že od počátku postrádala podobného všehoschopného ústředního magora, jakým byl El Padron Pablo, neb Felix byl na začátku jen takový naivní skautík, který zformováním farmaceutického koncernu sledoval toliko zvýšení zisku a omezení násilí, a který až postupně přicházel na to, co vše je nezbytné za účelem provozování velkoobchodu s alternativními léčivy vykonat a obětovat a jak opojně chutná mamutí dávka peněz a moci. A krom toho se možná děj s přílišnou dávkou amerického patriotismu zaobíral tragédií jednoho agenta. A byť očekávání vzhledem ke druhé sérii byla značná, pak musím dát za pravdu kulykovi, jehož charakteristiku hlavního šmejda po sjetí jmenované lajny shledávám naprosto přesnou, pročež považuji za velké štěstí, že zkratkou v posledních dvou dílech jsme se přenesli až k jeho nevyhnutelnému přesunu do výkonu trestu (tedy hlavního šmejda, ne kulyka). Ovšem Acosta byl docela fajn. Fandil jsem mu, klukovi kníratýmu. El Chapův nasupený pohled v závěru pak sice vzbudil určité naděje, ovšem jmenovaný jim ve třetí dostál jen tak napůl, pročež, byť šlo zatím asi o nejlepší sérii, pořád čekám, kdy Guzmán do toho Pavla plně doroste. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Mali by ste mi dať medailu za to, že som tie zvieratá držal na uzde..." Dlhšie som Mexico Narcos odkladal, hodnotenia neboli tak super presvedčivé ako u Narcosa, ale skúsil som a už po prvom diely som vedel, že to bude ok. Po ďalších 2-3 dieloch som už bol závislý jak pravý "narko" a môžem smelo vyhlásiť , že Mexico Narcos je minimálne rovnako kvalitný ako prvý Narcos. Sám za seba poviem, že ani neviem rozhodnúť ktorý narcos je lepší. Mal som svoje obľúbené postavy aj tam aj tu. Veľmi, ale naozaj veľmi ma potešilo, že sa dej odohráva takmer v rovnakom období ako prvý Narcos a mnohé postavy sa vrátili. Nekonečne vďačný som bol za návrat Pacha, ale v jednej scéne sa objaví i Pablo Escobar so svojími banditos. Hlavná postava je tak trochu v pozadí, taký samotár , naoko bez ochranky, no sicarios , no banditos, ale veľmi zaujímavé postavy boli Don Neto, Rafa , Amando, Chico... Možno nie je tak akčný a krvavý ako prvý Narkos, ale príbeh a postavy sú rovnako prepracované a ja sa fakt nemám na čo sťažovať. Niektoré priemerné hodnotenia ma trochu udivujú, ale u mňa maximálna spokojnosť a jeden z naj seriálov aké som kedy videl. 100%. ()

Reklama

Luk Skywalker 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nabízí se srovnání s kolumbijským Narcosem. V Kolumbii nejsou politici přímo v obchodě s drogami zapojení jako v Mexiku. Mexiko je více úplatné než Kolumbie. Nikdy tam nepojedu, bezpečnost není, v Kolumbii bych to čekal, ale Mexiku ne až tak moc, když Američané tam jezdí třeba na ryby. Kolumbijský Narcos je lepší hlavně 1. a 2. série. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nová destinace, úplně nové herecké tváře, nový podtitul. Na nejnovější přírůstek do rodiny Narcos se sosutředila veliká pozornost, zaznamenal jsem, že mnoho kritiků zprvu usuzovalo, že to na své starší úspěšné bratříčky (tím myslím samozřejmě první tři série) mít nebude a ta špetka dokonalosti tomu jednoduše bude chybět. Malinko možná chápu, co tím mysleli, ale suma sumárum, Narcos Mexico je prvotřídní počin s jen málo kosmetickými nedostatky. Tím nejdůležitějším atributem jednoznačně bylo sehnat charismatického herce, jenž by dokázal unést celý seriál a diváci by si jeho počínání na obrazovce užívali plnými doušky. Zpočátku jsem sice choval k Diegu Lunovi a jeho postavě menší pochyby a k spekticismu tudíž chyběl doopravdy malý kousek, ale jak čas plynul, tak jsem pochopil jeho osobnost. Na Pabla sice nemá, ale kdo z ostatních taky, že ? Trochu mě zarazilo, že příběh se rozjížděl docela pomalým tempem, ale ke konci to nabralo slušné otáčky, kde o přestřelky a příběhové zvraty nebylo nuze. Skvělý soundtrack, výborné vygradování, natěšenost na druhou sérii zde tudíž panuje. Teď si asi říkáte:,, Tak proč tomu ten ignorant napálil jen čtyři hvězdy?" Chyběla mi zde lepší a propracovanější postava na druhé strany barikády, postava agenta Peňy totiž "Kikiho" převálcovala na plné čáře. Za mě dávám 84 % ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Solidní, ale zřejmě nejslabší Narcos. Prostředí Mexika je určitě lákavé, ovšem postavy nezajmou tak, jak předtím. Michael Peňa není Pedro Pascal a Diego Luna nemá charisma Escobara ani Kmotrů z Cali Cartelu a to je docela problém. Jediná šílená postava, která fakt baví je Rafa. Akce je spíše komorní než velkolepá a není ji bohužel moc, protože nikdo proti sobě pořádně neválčí jsou zde spíš osobité vraždy, které jsou sice detailně brutální, ale očekával jsem daleko víc. Mírné zklamání, ale na 4 to pořád je. 75% ()

Galerie (301)

Zajímavosti (46)

  • V epizodě zazní píseň „Contigo En La Distancia“ od Cheo Feliciano a po ní následuje „No Me Hables De Ese Amor“ od Maria Alma. Při zatčení Félixe hraje „Tonada De Luna Llena“ od Simóna Díaze. Při rozdělování plaz hraje „Cielo Rojo“ od Davida Zaizara. (Duoscop)
  • Písnička, která hraje ve 17. minutě, je „Tiahuanaco“ od Alfredita Linarese. Ve 26. minutě hraje „Amor De Mis Amores“ od Agustina Lara. Ve 41. minutě hraje „Mamá Ven A Sentarte Aquí“ od Diega Verdaguera. V 62. minutě hraje „Corrido A Felix Gallardo“ od Los Jilgueros Del Pico Real. (Duoscop)
  • Na začátku epizody hraje píseň „Taxi ¡Solo Como en el Cielo! los Chicos No Lloran“ od Los Shains. Během přestřelky na oslavě hraje „Enjoy The Silence“ od Depeche Mode. (Duoscop)

Reklama

Reklama