Reklama

Reklama

Mělčiny

  • USA The Shallows (více)
Trailer 4

V napínavém thrilleru Mělčiny se Nancy (Blake Lively) vydává osamoceně surfovat na odlehlé pláži. V průběhu surfování je napadena velkým bílým žralokem a zůstane uvězněna na moři jen nedaleko od břehu. Ačkoliv ji od přežití dělí pouhých 200 metrů, jejich překonání se ukáže být otázkou souboje dvou vůlí. (Falcon)

Videa (6)

Trailer 4

Recenze (685)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Teda byl to drsťák jak prase a holčina měla asi tak trojitej výcvik u zelených baretů, poněvadž já bych tam zařval už tak po deseti minutách. Viděl jsem druhou žralokovku a musím říct, že dobrý, asi nejpodstatnější je tempo, že se na tak malým prostoru pořád něco děje a že tvůrce byl soudnej a nedělal z toho F.L Věka na 20 dílů. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Shallows je pecka a konečně změna od Serra, bál jsem se že 90 minut dlouhý film kde ženská je na kameni, bude pěkná nuda, ale nestalo se. Shallows je zábavný film kde se sice čeká asi půl hodiny než se začne něco dít, ale poté co se film rozjede tak člověk pomalu nedýchá. Žralok je pěkná svině a dokáže sežrat cokoliv. Hlavní herečka hraje standartně, nic světobornýho ale ani nic špatného. Co mě ale přišlo divný byl konec(spoiler) do čeho a jak vůbec se zapíchl(konec spoileru). Velmi dobře natočený a zatraceně nervy drásající. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,JESTLI TO NĚKDO NAJDETE, POŠLETE MI POMOC. NAPADL MĚ ŽRALOK.“... /// Osamělá žraločárna (len ty a vrah…), vyzývavá (v bikinách) Lively a vyzývavej žralok (furt čumí z vody a říká „pojď se vykoupat!“). Hlavně ty bikiny jsou fajn, taky úžasnej oceán…, strach nemám, ale soucítím, což značí, že na další Čelisti si ještě počkáme. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistím, že neopren se blbě trhá (teda pokuď nejsu žralok). 2.) Chystám se usadit na bóji. 3.) Thx za titule „mark82“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

To jsme jednoho krásného odpoledne viděli s frajerkou nadějně vypadající trailer na tento filmový skvost, který jsme zkrátka museli vidět. Mimochodem bylo to ten den to jediné, co jsme si po filmové stránce z kina odnesli. Poté už následovaly pouze nepublikovatelné záležitosti. Na úvod snímku čeká na diváka troška toho amatérského surfování na mexických μvlnách. Po surfařském úvodu následuje několik dojemných telefonátů domů, abychom si k hrdince vytvořili nějakou citovou vazbu, což se mi ani vzdáleně nepodařilo. Zde bych velmi pohanil zpracování náhledů telefonu, které na mě působilo maximálně rušivě. Jakmile se dopovídá s rodinnou, tak samozřejmě následuje to, na co všichni horlivě čekali - střet s nejhrůzostrašnějším predátorem přírody, který v průměru za rok, věřte nebo ne, zabije neuvěřitelného 1 a 1⁄2 člověka. V tomhle filmu je naštěstí rybička při chuti, takže jich rozcupuje hned několik. Prudce inteligentní blondýnku naštěstí jen zraní, a tak se kámen po kamínku snaží dostat na břeh, přičemž svádí se žralokem taktickou bitvu o každičký metr. Úplně mě dostal epický závěr, který raději ani nebudu vyzrazovat, jak byl šílený. Nerad bych někomu zkazil tento velkolepý okamžik. Odpad nedávám proto, protože hlavní hrdinka nebyla vyloženě zrůda. Jinak je to ovšem opravdu dost nezajímavý počin. Pokud jste retard, nebo se nacházíte v alkoholickém opojení, tak se vám to snad malinko zalíbit může. Jinak doporučuji utíkat. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Spíše než o animal horor, se jedná o psychologický thriller, ve kterém jde o souboj odvahy a inteligence (Nancy), proti instinktu a nenasytné žravosti (žralok). A i když byla scéna mezi medůzami děsivá, byla mrazivě krásná, stejně jako hodina a půl strávená s tímto promáčeným příběhem. Napínavý, obrovsky povzbuzující film, který se dá, i díky Beltramiho hudbě a působivé kameře - dokonale procítit. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (32)

  • Blake Lively si s čajkou vytvorila reálny vzťah. Scéna, kde ju vták pohryzie, je skutočná, pričom producent Matti Leshem poznamenal: "Povedal by som, že vzťah bol komplexný v tom zmysle, že tam bola veľa lásky a skutočne sa spriatelili, ale boli okamihy, keď ste mohli vidieť, že Sully (vták) skutočne vzdoruje. Samozrejme, snažila sa mu pomôcť, ale myslím si, že komplexita a hlboká emocionálna väzba, ktorú medzi sebou majú, robí tento film skvelým."  (Arsenal83)
  • Blake Lively sa čiastočne inšpirovala prácou svojho manžela Ryana Reynoldsa v podobne minimalistickom filme Pochovaný (2010), pričom uviedla, že „to bol jeden z dôvodov, prečo som sa chcel ujať tohto filmu toľko, pretože viem, aké ťažké to pre neho bolo a aké to bolo obohacujúce". (Arsenal83)
  • Krabi na skále u Nancy (Blake Lively) byli praví. Byli nasbíráni na pláži, kde před tím přirozeně umřeli. (applause)

Reklama

Reklama