Reklama

Reklama

Žár

(neoficiální název)
  • USA The Burning (více)
Trailer

Obsahy(1)

Neoblíbený táborový správce se stane obětí kanadského žertíku, který se však nečekaně změní v tragédii. O pět let později se hrůzně znetvořený muž vrátí na místo tragédie a mezi novými táborníky, kteří jeho příběh znají jen coby zábavně děsivou historku od táboráku, rozpoutá svými ostře nabroušenými zahradnickými nůžkami hrůzostrašný masakr. (nash.)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (98)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Snímek zařazený na listině Video Nasty a další kvalitní slasher z roku 1981 ve kterým měl prsty Tom Savini. Tudíž se neubráním menšímu srovnávání právě se snímkem The Prowler ( Vrah Rosemary ). The Burning je sice oproti Prowler(ovi) bohatější na vraždy, ale gore není na takové úrovni. V The Prowler(ovi) se Savini vyřádil daleko víc. Mínusem je taky pomalej rozjezd. Jinak se ale jedná o hodně dobrou vybíjenou. Slabší 4 hvězdy. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Já už mám prostě problém dneska - nedokážu tyhle staré Horory natolik ocenit. Přišlo mi to strašně komický, záběr z kamery, jakože z pohledu vraha úplně tragický, žádný poutavý soundtrack, Gore a triky strašně amatérský, střih občas úplně mimo, dvoje cecky a finále nebylo žádným překvapením. Ten, kdo tohle viděl v dětství, chápu, že to mohl být Hororový zážitek, já ale takový stěstí bohužel neměl. ()

Reklama

matestlust 

všechny recenze uživatele

Old schoolový slasher,který si myslím zasluhuje přinejmenším stejné ovace jako například legendární Friday 13th.Klasický námět vraha,s posranou minulostí(v tomto případě jde o bývalého správce tábora,který díky vtípku mladých praktikantů téměř uhoří),versus parta teenagerů(v tomto případě jde o celý letní tábor).Možná maličko zbytečně zdlouhavý začátek záhy vystřídá opravdu excelentní slasherovská podívaná s celou řadu luxusního gore,parádní atmosfery a to vše korunuje husí kůži nahánějící hudba(v některé chvíli nám zazní i country,což ale nemám zrovna na mysli:)).Jen se divím,že takové dílo se nedočkalo ani žádného pokračování. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Ako jeden dosť nepodarený žart, môže skončiť tragicky alebo ako saskoro z normálneho človeka môže stať vraždiaca mašina. Krváčik to bol parádny a vyvážený bol dobrým napätím. V každom filme sa nájde debil a tu bol dvojitý a inteligenčný kvocient mal na úrovni hojdacieho koníka. Takýchto podobných filmov je mnoho a aj pred týmto snímkom. Dialógy patrili k tým sprostejším. Videl som veľa campových vyvraždovačiek a tento je z tých lepších. Lebo je tu dosť prítomné gore, strašidelnosť a v niektorých momentoch aj silné napätie a atmosféru dobre doplnili mrazivé zvuky. Ale jedna novinka tu aj tak bola a to vraždy záhradnými nožnicami. Ale film dopláca na predvídavosť v príbehu a nie moc sympatické postavy. Ale hlavne je to, že som sa bavil. Malo to pomalí rozjazd, ale asi po 50 minútach to začalo mať poriadne grády. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Presná kópia PIATKU 13teho. Niekoľko podarených gore scén však situáciu nezachráni, ale pravdepodobne keby film vyšiel skôr ako PIATOK 13teho, bol by to práve on, ktorý by sa stal milovaným kultom. Fakt je tu rozdiel len medzi hlavným mäsiarom. Pre fandov však povinnosť, meno Tom Savini im určite niečo povie. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (20)

  • Režisér Tony Maylam vybral vražednou zbraň (zahradnické nůžky) pro Cropsyho. (Chatterer)
  • Ve Francii film vyšel pod názvem Carnage. (Chatterer)

Reklama

Reklama