Reklama

Reklama

Cesta zpátky

  • USA The Way Back (více)
Trailer 2

Jack Cunningham (Ben Affleck) byl ve své době nejlepším hráčem basketbalu na střední škole. O roky později propadl alkoholu a jeho závislost ho stála manželství. Zvládne se vypořádat s démony minulosti a trénovat tým školy, kde kdysi sám hrál? (Magic Box)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (139)

Johnny.ARN odpad!

všechny recenze uživatele

No čo no, aj OConor niekedy šlápne vedľa na natočí nezáživnú píčovinu o basketbale s alkoholikom Affleckom, od ktorého sa v jeho postave ani nečakalo, žeby prejavil nejaké emócie. Tvárová obrna teda zachovaná. Subjektívne to malo 3 hodiny a dopozeral som to len s vypätím všetkých síl. Zlý šport, zlý žáner, zlý herec. Žiaľ, ODPAD! ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Ben Affleck sa v súčasnosti predbieha s Bradom Pittom v tom, kto je väčší alkoholik. Zrejme aj to je dôvod, prečo bol obsadený do tohto filmu a to celkom seriózne - Affleck tu naozaj vyzerá presne tak ako má, ako chlap, čo sa reálne vrátil z odvykačky. O'Connor sa orientuje na filmy zo športového prostredia, tentokrát zamiesil do basketbalu a opäť nezabúdol primiešať závislosť, nešťastie, frustráciu , zármutok, snahu o seba-vykúpenie. Affleckov osobný život a skutočnosť, že vlastne tu nemusel až toľko hrať, ho priviedla k jednému z jeho najlepších hereckých výkonov. Miestami silná hudba celkom dobre dotvára tie emotívnejšie pasáže. Ľudsko-vzťahová rovina podaná veľmi dobre. Źiaľ tá športová ma vôbec nebavila a úplne by som ju obmedzil. Pre mňa silnejšie tri hviezdy. ()

Reklama

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele

Od režiséra Gavina O'Connora jsem viděl pouze Warriora a Zúčtování...... a zatím mě ještě nezklamal. Už u Warriora předvedl, že umí skvěle natočit sportovní drama. Cesta zpátky je vydařený film o Jacku Cunninghamovi, který byl ve své době nejlepším basketbalovým hráčem na střední škole. Bohužel propadnul závislosti alkoholu a během filmu zjišťujeme, o co ve svém životě přišel. Silné drama, který mě opět jako u většiny sportovních filmů dokáže napumpovat a držet u obrazovky a fandit hlavním postavám. Ben Affleck tady hraje naprosto skvěle a žral jsem mu každou scénu. Velké doporučení. 7,5/10 ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Já zas dostanu od křesťanů v poště strašný kázání ale, jak říkáme my ateisti, "S boží pomocí do toho" (myslím do komentáře). Takže v tomto filmu je krásně ukázáno, jak drtivá většina pánbíčkářů v sutaně jsou pěkný svině. Když měl velebníček basketbalovej tým kolosálně na píču, tak to si náhle vzpomněl, že před čtvrt stoletím za ně hrál nějakej Jack Cunningham, kterej je dotáhl do play-off a tak proč by je tam nemohl dostat znovu, že? Akorát tentokrát místo z pozice hráče to bude z pozice trenéra a čert vem, že Jack má tunu osobních problémů a plné právo do sebe klopit jedno pivo za druhým a zakončovat to tvrdým. To je velebníčkovi u prdele, jen ať Jack projeví lásku k bližnímu a pomůže, však o tom je křesťanství, no ne? Pomáhej blízkým a těm v nouzi, pyčo! A tak Jack zahodí s velkým sebezapřením flašku, ponoří se do trénování, z bandy lůzrů udělá drým tým a pak, když se po čtvrt století tým dostane do plej a of k tomu, tak se stane co? Jack dostane další bombu od osudu, vyleje se, zcela po právu, jak váza a dovolí si tak přijít na jeden posranej trénink s kocovinou o něco později. A tramtadadáááá náš milej velebníček ho za prokázané služby okamžitě vyhodí a odmítá se s ním o tom vůbec bavit. Kde je to odpuštění? Kde je ta boží láska? Co na tom, že z bandy kluků, co byli k hovnu, udělal úplně nové osoby, co si věřili a kterým se rapidně zlepšil život i mimo basketbalové hřiště. Co na tom, že kluci ho zbožňují a co na tom, že sám bůh kdyby mohl, tak sestoupí z nebe, kopne velebníčka do koulí, sebere mu kolárek a pošle ho do pekla. Kdepak, Jack je tuze zlej, bumbal a tak minimálně na sto let do očistce. Nemám nic proti normálním křesťanům, ale svině jako byl tenhle, bych střílela. A ještě má tu odvahu mluvit JEHO jménem. Kokot starej! Jinak film se mi velmi líbil, Jacka sem plně chápala, na jeho místě bych také lila první ligu a Beník to zahrál skvěle. Jasně, že mu pomohlo, že má s chlastem tunu zkušeností, ale to je mi u prdele a na jeho výronu to nic nemění, prostě byl skvělej. A, jak konec naznačil, možná nakonec nebylo vše tak posraný jak se zdálo. Takže (k)ámen a Buddha s váma! ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

Basketbalových filmů není nikdy dost, a těch dobrých ještě míň. Proto jsem nadšený, že i přes velká očekávání jsem z výsledku více než spokojený. Affleck je nařachanej řízek v nejlepší fyzické i herecké formě (snad to tak má i v životě) a je radost se na jeho herectví dívat. Příběh je velmi dobře napsán, a i když se nejedná o kdovíjak originální sript, má dost svých vlastních myšlenek. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (4)

  • Ben Affleck pred týmto filmom tiež bojoval s alkoholizmom. Affleck sa pred natáčaním vrátil do rehabilitácie a svoj program dokončil práve včas. Režisér Gavin O'Connor spomenul: "Ben sa doslova dostal z rehabilitácie v deň, keď sme začali nakrúcať film." Ben Affleck uviedol, že prešiel podobnou cestou ako postava, ktorú stvárňoval, a že si myslel, že mu táto rola pomohla zlepšiť jeho vlastný život. (Pat.Ko)
  • Filmovanie snímky prebiehalo v americkom štáte Kalifornia, predovšetkým v meste Los Angeles. (MikaelSVK)

Související novinky

Vynechá Wonder Woman komplet kina?

Vynechá Wonder Woman komplet kina?

21.03.2020

Podle interních zdrojů to vypadá, že studio Warner Bros. seriózně zvažuje, jestli by nebylo lepší vynechat kina, a poslat snímek Wonder Woman 1984 rovnou na domácí nosiče a k digitální koupi. Důvodem… (více)

Frčíme v kinech zaostává

Frčíme v kinech zaostává

09.03.2020

Ještě před víkendem panovala jistá obava ohledně toho, jakým způsobem si povede nejnovější pixarovka Frčíme ve chvíli, kdy světová panika z koronaviru víceméně vrcholí. I napříč pár děsivým odhadům… (více)

Reklama

Reklama