Reklama

Reklama

Pach krve

  • USA Wrong Turn (více)
Trailer 1

Parta kamarádů vyrazí na výlet do hor. Zpočátku jde všechno podle plánu, po sletu děsivých událostí však skupinka zjišťuje, že v lese nejsou sami. Opět... (Matared)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (261)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Obával jsem se, že se film ponese v duchu předchozích Wrong Turn, což se naštěstí nestalo! Kvituji, že se scénárista původního snímku neopakoval a pojal jej zcela jinak. Nářek tedy nad chybějícími souvislostmi je falešný a ubohý. Samozřejmě omladina je otravná, huláká v lese, neposlouchá rady moudrých (nescházet ze stezky), zbytečně provokuje místní, na každém kroku si dělá selfie (tedy někteří, jedna...) a v přírodě se chová jako slon v porcelánu. A v momentě ohrožení se většina rozlítne, jako když do vrabců střelí, a myslí jen na sebe. Místo mutantů je tu jakási nadace, no spíše sekta v duchu Vesnice, která se sice uzavřela před okolním světem, ale pohybovat se v něm jí nedělá problém. Báječný les, skvělé, i když nijak inovativní pasti, kopa mrtvol, byť otevřeným gore se poněkud šetří. Nejhezčí je samozřejmě scénka s kládou. Sice tedy dědek s baterkou běhající mezi skálami se choval stejně, jako hulákající omladina, ale nechť. Asi bych dal 3*, ale čtvrtou dávám za konec s dodávkou a také proto, že na jednu hvězdu to fakt není, jak si kdejaký pseudoexpert myslí. A samozřejmě už dávno je mi v tomto žánru jasné, že filmaři chtějí ukázat, jak se v přírodě nechovat, proto jsou postavy tak hovadské. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Když se řekne Wrong Turn, většina lidí si samozřejmě hned vybaví dnes již profláknutou sérii o zdegenerovaných kanibalských buranech s Three Fingerem v čele. A i já sám jsem si myslel, že jde o další pokračování, zvláště když se scénáře chopil sám Alan B. McElroy. Šlo však především o chytrý tvůrčí tah, protože tento film má jen stejný název, ovšem jeho příběh se vydal úplně jinou cestou a s původním Pachem krve nemá společného vůbec nic.  Těm co se líbil takový Slunovrat, budou však nejspíš spokojení.   I zde máme podivnou komunitu lidí, kteří mají zvláštní zvyky a rituály – jenž se těm z „normálního světa“ moc zamlouvat nebudou. Na jejich obranu je však potřeba říci, že nezvaní hosté byli několikrát varováni a les plný varovných či smrtících pastí je toho důkazem. A je úplně jedno, jestli se do ní chytí zvěř či nezvaný vetřelec. Alespoň tedy pro lidi z Nadace. Psychologická stránka příběhu byla sice zajímavá, ale první polovina filmu se na můj vkus dost vlekla. Postavy mi zrovna dvakrát sympatické nebyly, ale herci podali jakžtakž slušné výkony, to je potřeba říci na jejich obranu.   Můj zájem vzrostl ve chvíli, kdy padla první past a počet obětí začal narůstat. Speciální efekty ušli, objevilo se i nějaké to gore, ale kdo očekává pořádnou porci brutality, ten nakonec odejde zklamán. Tento film byl totiž ve svém finálním výsledku o něčem jiném. Nešlo jen o další tuctový buranský slasher, nebo xté pokračování již tolikrát viděného. Řada emočních zvratů a několik překvapivých obratů v ději, mi rovněž zvedlo náladu, jen s tím závěrem jsem měl poněkud problém. Z logického hlediska mi to nepřišlo zrovna košer, ale tak to jen můj problém.60% ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Reboot Wrong Turnu má společného s původním Wrong Turnem jen název a možná pasti v lese, takže zarputilí fanoušci série budou zklamáni a s němi i lokální odpad ČSFD vedený Antiexpertem a jeho přivrženci ( Doslova Foundation!!!) Který se v hororech vyzná asi jako já v botanice a ještě sleduje mizerný cam rip kdo ví jestli né i na mobilu. Už z traileru bylo celkem očividné, že na mutanty tentokrát nedojde ( až tak nevadí, jelikož nejlepší byli stejně v Hory mají oči ) a tenhle nový směr dost možná přidal čerstvý závan větru. Vlastně jediné, co mě trochu mrzí, že většina vražd je Off screen, ale naštěstí většinou ukážou alespoň "co zbylo". Skupina teenagerů je celkem ok, blondýnka je sympatická kočka, která na konci působí jako Tomb Raider a rozhodně musím pochválit slušné řemeslo, přírodu, pěkné masky lebek zvířat a velmi dobře dolované napětí ( Pád ze svahu před rolující kládou byl super) a že zde bude jedna atmosférická creepy scéna, to asi nečekal nikdo ( Chodba slepců je skvostně nepříjemná). Finální 20minutovka je poměrně slušná divočina vrcholící ostrým a zajímavým koncem. Mohlo to být sice ještě brutálnější a špinavější, na jednu stranu pořád je to víc brutální než většina hororů, která za poslední dobu vyšla. Já jsem spokojen, pro lesní vyvražďovačky mám slabost a už dlouho žádná pořádná nevyšla a nejspíš ani nevyjde. Těch 49% je zatím k smíchu a mimo. Příběh***, Akce****, Humor>Ne, Násilí****, Zábavnost****, Hudba***, Vizuál****, Atmosféra****, Napětí****. 7.5/10. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Jaká úleva. Pouštěl jsem si to ze zvědavosti, jak se dá rebootovat šestidílná série o průměrných vidláckých jatkářích, a k mému potěšení udělali tvůrci opravdu výrazný krok stranou a nebáli se fanoušky napálit. Úvod naznačuje klasický hixploitation v duchu série a pobíhání po lese mezi pastičkami a stíny pronásledovatelů je sice ohrané, ale kupodivu celkem dynamické a místy napínavé. Zlom v polovině filmu pak mnohým jistě nesedne, ale mně přišel jako super ozvláštnění i přesto, že také vydatně vykrádal odjinud a v součtu působil poněkud nedomyšleně. O postavy se daří vyvolat starost, poměrně nahlé a krátké výbuchy násilí fungují lépe než nesmyslně přepálené gore, a když už si v závěru myslíte, že to dopadne přesně tak, jak jste v polovině filmu předpověděli, přijde bizarní a svým způsobem hrozně zábavný hřebíček celé té satiry o nevšedním americkém sousedství - škoda jen, že v průběhu se to vůbec jako satira neprodává a atmosféra je kvůli tomu nevyvážená. Každopádně fajn překvápko s několika skvělými hororovými nápady (slepci v temnotě) a příjemnými herci. 70% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Kedysi si to rozdávali v lesoch mešťania s redneckmi, dnes hipsterskí liberáli spoločne s konzervatívnymi redneckmi idú proti kultu. Okrem hlavnej hrdinky sú všetky postavy mladíkov vchádzajúcich do teritória tak nesympatickí, že im okamžite prajete čo najhnusnejšiu smrť. Našťastie McElroy s Nelsonom vám tento pôžitok poskytnú. Ako najväčšie negatívum vidím fakt, že dej v istom momente skočí nečakane vpred a tým pádom som príliš neveril postavám ich, aspoň čiastočný, prerod. V tomto prípade by to elegantne vyriešil formát minisérie. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (10)

  • Filmovalo sa v meste Cincinnati a štátnom parku Hocking Hills v americkom štáte Ohio. Natáčacie obdobie trvalo od 9. septembra do 2. novembra 2019. (MikaelSVK)
  • Ke konci filmu, když se Jennifer (Charlotte Vega) s otcem baví o filmovém večeru, tak zmíní, že synové půjčili „nějaký horor s kanibaly“. Jedná se o zjevnou narážku na původní Pach krve (2003) a jeho pokračování. (Guilemot)

Reklama

Reklama