Reklama

Reklama

Love, Death & Robots

(seriál)
Trailer 1
USA, (2019–2022), 7 h 45 min (Minutáž: 6–21 min)

Kamera:

Ken Seng

Hrají:

Stefan Kapičič, Elaine Tan, Time Winters, Omid Abtahi, Christine Adams, Hakeem Kae-Kazim, Josh Brener, Gary Anthony Williams, Chris Parnell, Emily O'Brien (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(35)

Tim Miller a David Fincher sestavili antologii animovaných filmů, kde není nouze o děsivá stvoření, ďábelská překvapení a černý humor. (Netflix)

Recenze uživatele husokachna k tomuto seriálu (4)

Love, Death & Robots (2019) 

Mám pár dílů do konce první série, ale už teď se chci vypsat z toho, jakou radost mi LDR udělalo. Přes všechny výtky, které můžu mít k jednotlivým povídkám, mě to vrátilo do mládí, kdy jsem hltal sci-fi a fantasy povídky a měl přesně stejný pocit. Někdy jsem dostal parádní nálož, jindy si říkal, že to vypadá zajímavě, ale něco tomu chybí, někdy byl prostě rád, že můžu strávit chvilku v jiné realitě, i když vyznění mě úplně nechytlo. A LDR je parádní koncentrát povídek s proměnlivou kvalitou, výřezů ze zajímavých realit a světů, někdy s pointou, jindy úplně bez pointy, mix všech možných žánrů a přístupů. A tak jak už jsem řekl, jakkoliv můžu mít výhrady k jednotlivým dílům, jako celej je to pecka a už teď vím, že si některý věci pustím znovu. Přispívá tomu i nekompromisní stopáž, většinou do 15 minut, která je tak akorát, u horších povídek vás dlouho netrápí, u lepších zanechá s pocitem - ježíš, to je super, toho bych si dal nášup. Paráda, opět v krátké době musím poděkovat Netflixu za to, že se nebojí a zkouší. Roboticky silné a solidní čtyři hvězdice. EDIT: Dokoukáno a až snad na jeden či dva díly je to všechno dobrý až moc dobrý, takže se těším na další sérii. ()

2. svazek (2021) (S02) 

Wow, tak to byl neskutečnej kvalitativní sešup. To, co se přidalo za animátory, to se šetřilo na scénáristech. První díl už jsem ohodnotil sólo, hloupej, nevtipnej, ostatní těsnej podprůměr, kdy neuvěřitelnej lazy writing (ano, všude kolem nás jsou krvelačné zrůdy, já o tom moc dobře vím, a proto vás nechám venku vyhulovat - Vysoká tráva) střídá čistá nuda (Azyl, Utonulý obr) a nebo přinejlepším průměrná jednohubka (Duch Vánoc).  Opravdu dobré pak pro mě zůstávají pouze Zakázané ovoce, které přes slabý příběh, kouzlí silnou atmosférou, a Sníh na poušti, který mi udělal radost tím, že si na nic nehraje. A to je bohužel hodně málo. Budu si muset zopakovat první sérii, abych se přesvědčil, jestli jsem byl ovlivněn kouzlem nového a byl víc shovívavý. Nebo se přesvědčím, že je první série opravdu o tolik lepší a spravím si chuť. Dva porouchaní roboti. ()

Automatická hlasová služba (2021) (S02E01) 

Normálně mi to skoro vzalo chuť na další díly. Neskutečně mě sere ta nesmyslná a hloupá premisa, nehledě na to, že to není vtipný ani zábavný. Nic, jdu koukat dál, ale tohle se nepovedlo natolik, že jsem to musel ventilovat. ()

3. svazek (2022) (S03) 

Rozhodně jsem si spravil chuť po druhé sérii (svazku). Dospělejší, děsuplnější a smysluplnější. Nejlepší je, když Láskomrtvíroboti nic moc nevymýšlí, nechytračí a jdou rovnou na věc a odvypráví jednoduchý příběh ze zajímavého světa. Kromě Fincherovi Děsivé výpravy mi velikou radost udělalo podceňované Jibaro, které přes šílenou (otravnou) kameru, servíruje neskutečně atmosférický příběh, který mě přikoval do sedačky. Hned bych si dal nášup. Čtyři čerstvé pokousané jazyky. ()

Související novinky

Režisér Deadpoola chystá fantasy o pomstě

Režisér Deadpoola chystá fantasy o pomstě

03.06.2023

Herečka Rebecca Ferguson (Mission: Impossible – Národ grázlů, Doktor Spánek) se rozhodně nebojí střídat žánry. Vedle akčních blockbusterů si tak střihla i hororového záporáka, nyní vede sci-fi seriál… (více)

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (více)

Fincher oznámil nový film

Fincher oznámil nový film

11.07.2019

Režisér David Fincher (The Social Network, Zodiac) natočil svůj poslední film v roce 2014. Nějakou dobu koketoval s myšlenkou režie sequelu Světové války Z, jenže z toho pak sešlo, a tak jedinou věcí… (více)

Reklama

Reklama