Reklama

Reklama

Love, Death & Robots

(seriál)
Trailer 2
USA, (2019–2022), 7 h 45 min (Minutáž: 6–21 min)

Kamera:

Ken Seng

Hrají:

Stefan Kapičič, Elaine Tan, Time Winters, Omid Abtahi, Christine Adams, Hakeem Kae-Kazim, Josh Brener, Gary Anthony Williams, Chris Parnell, Emily O'Brien (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(35)

Tim Miller a David Fincher sestavili antologii animovaných filmů, kde není nouze o děsivá stvoření, ďábelská překvapení a černý humor. (Netflix)

Recenze uživatele dan4815 k tomuto seriálu (3)

Love, Death & Robots (2019) 

Grandiózní. Budoucnost je téma, které nutí člověka ke kreativnímu a filosofickému myšlení. Za mě osobně je téma budoucnosti velmi obtížné. Vyvstávají existenciální otázky, budoucnost koketuje s lehkým závanem deprese z uvědomění, že se ji buď nedožijeme nebo právě naopak dožijeme. Tíhne budoucnost k destrukci individualismu? Bude kolektivní chování natolik silné, že bude vzácností a přítěží pro jedince, s alternativním myšlením, uvažovat? Téma budoucnost zraňuje naše city - při představě mezihvězdného cestování, úrovně medicíny a techniky, možného kontaktu s jinou inteligentní civilizací, lidé tuší, že se toho nejspíše nedožijí. Co když něco takového nastane brzy po jejich smrti? Co když budou očekávat na nový pohled na fyziku, ale nedožijí se toho? Po smrti je nekonečná nicota. Tento skvělý počin je od všeho trochu. Musím uznat, že mě některé díly zasáhly mnohem více než Black Mirror. Krátkometrážní díly by si možná zasloužily delší stopáž. Témata jsou někdy tak obtížná a zajímavá, že po každém dílu si divák dá pauzu na přemýšlení a rozsáhlejší fantazírování. Možná je seriál zajímavý pro své umělecké vyobrazení, já si jej cením za to, co následuje po jeho konci. Nicota lidského bytí, štěstí nebo nedosažitelnost budoucnosti z něj dělá něco tak mimořádného. Musím také podotknout, že některé díly jsou slabší, u jednoho jsem ani nedával pozor. Vizuál je super, jsem rád, že jsem se nakonec po dvou letech donutil na seriál kouknout. ()

Alternativní historie (2019) (S01E17) 

Solidně zničený potenciál tématu, které mohlo tolik nabídnout. Humor je v rozmezí u žáka druhé až šesté třídy a u inkluzivního žáka v rozsahu první až střední. Díl nenabídl žádnou zajímavou zápletku ani myšlenku, a ve spojitosti s bídným humer jsem docela blízko odpadu. Nevím, je vidět, že díl komponovaný pro diváky ze základních škol, nebo pro lidi na tripu. Nejsem si však jist, zdali by neměli pak solidní badtrip. ()

3. svazek (2022) (S03) 

Všichni jsme dlouze čekali, těšejíce o to více, že se nechali autoři slyšet, že do toho mají dát vše. Kvůli třetí sérii jsem i věděl, že přijdu pozdě do práce, neboť jsem se nedokázal odtrhnout od televize. Nedokázal jsem odejít spíše kvůli očekávání, že přijde něco, z čeho se posadím na prdel a nebudu schopen další chvíle přemýšlet nad něčím jiným. Bohužel. Po vizuální stránce není vůbec co vytknout. Nosné děje byly silné a jasně pochopitelné. Nicméně robotí úvod vůbec neměl existovat. Tak zbytečný díl jsem za celý projekt neviděl. Náměty se začnou po dvou sériích jednoduše opakovat, a divák pomalu začíná předvídat. Některé epizody čerpají z jistých klasik, a svým způsobem diváka nikdy nemohou urazit ani omrzet. Vlastní invence je chvályhodná, ale divák se místy již zajídá stereotypem. Někdy selhává dobře našlápnutá myšlenka - třeba díl z měsíce Io. Halucinogenní přemítání nad smyslem života a svého bytí je velmi těžce zasažena "nadpřirozenem". Ani malým kouskem se tato rovina nedá aplikovat do prvotních minut, které plynuly v duchu racionálna s příchutí abstraktního myšlení. Díl s názvem "Tým zabijáků" je zbytečný a do této myšlenkové show jednoduše nepatří. Jediné, co spojuje obsah dílu s konceptem seriálu, je technologický mutant. Nesnesitelné množství minut se odehrává jenom v boji... v boji plné krve, sprosté mluvy pro lidové vrstvy a... to je vše. Chápu, že ten díl měl být oddechovkou, ale já si pod tímto pojmem představím díl "Masonovy krysy", u kterého divák nemusí hluboce přemýšlet, zároveň však žasne nad dějem. Jestli autoři chtějí střílení, tak vnímám díl "V klenutých sálech pohřbený" jako ideální ukázkou toho, jak to má vypadat. Žádný přehršel střílení, krve a tupých pohledů. Díl Jibaro ukázal, že kamera, střih a zvuky dokáží hodně. Naprosto nepříjemná podívaná, zároveň však tak provokativní, že je sledovatel vtažen do děje, a jeho tep se přibližuje rychlosti srdce hluchého rytíře. Děj je zcela pochopitelný. Celkově si třetí série drží kvalitu, byť místy velmi vybočuje. Co mě mrzí je skutečnost, že jsem neviděl mindfuck zápletku. Pokračování přišlo s lehce podbízivým tónem, ale už tak netlačila na myšlenkové pochody diváka. Osobně jsem se bavil, v kritickém pohledu jsem však vnímal nedostatky. Nicméně rád kouknu na vybrané kousky znova. ()

Související novinky

Režisér Deadpoola chystá fantasy o pomstě

Režisér Deadpoola chystá fantasy o pomstě

03.06.2023

Herečka Rebecca Ferguson (Mission: Impossible – Národ grázlů, Doktor Spánek) se rozhodně nebojí střídat žánry. Vedle akčních blockbusterů si tak střihla i hororového záporáka, nyní vede sci-fi seriál… (více)

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (více)

Fincher oznámil nový film

Fincher oznámil nový film

11.07.2019

Režisér David Fincher (The Social Network, Zodiac) natočil svůj poslední film v roce 2014. Nějakou dobu koketoval s myšlenkou režie sequelu Světové války Z, jenže z toho pak sešlo, a tak jedinou věcí… (více)

Reklama

Reklama