Reklama

Reklama

Po událostech z minulého dílu malá Jamie oněměla, ovšem zjistila, že je telekiniticky poutána ke svému strýci - vrahovi Michaelu Myersovi. A ten se vrací i na letošní Halloween. I tentokrát mu v cestě stojí jeho nemesis - Dr. Loomis, který má plán jak Michaela porazit. (Opsha)

Videa (1)

Trailer

Recenze (176)

Joker Punx 

všechny recenze uživatele

Halloween 5: Pomsta Michaela Myerse - Pátý díl navazuje na předchozí čtvrtý. Michael Myers to přežil a jde opět po svojí neteři Jamie (Danielle Harris). Donald Pleasence zase jako doktor Loomis. Michaela Myerse si tu pro změnu zase zahrál Don Shanks. Tenhle díl se mi líbil mnohem víc než čtvrtý. Konečně sem dali nějaký to gore a lepší provedení vražd, je tam víc akce a atmosféru to má taky dobrou. Co mě trochu zklamalo je maska Michaela Myerse, ta vypadala jinak a divně než v prvních dílech. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Z mého pohledu se jednalo o jeden z lepších dílů. Vraždiček pár bylo. Nevraždilo se pouze tou trapnou a malou kudličkou, nýbrž občas přišly na scénu i zajímavé vidle, či netradiční kosa. Do toho všeho všude pobíhá ohořelý doktor Loomis, který si v tomto díle hraje na vrcholového psychologa, takže kromě popálení přidá na svůj seznam zranění i rozpárané bříško. Trošku mi vadila ta ubulená dívka, který prakticky celou stopáž nedělala nic jiného. Vlastně mi vadila hodně. Pevně doufám, že v příštím díle konečně zdechne. Celkově to vidím lepší hvězdu. ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

V rámci dosavadní série celkem slabý díl. Místo aby po vzoru 1., 2. a 4. Halloweenu budoval atmosféru, soustředí se na nadpřirozené vlastnosti hlavní hrdinky, která je od posledního setkání s Michaelem sice němá, ale na druhou stranu je s ním v telepatickém kontaktu(!) Prostě mi v souvislosti s Halloweenem vadí jakýkoliv nadpřirozený prvek, stejně tak dítě (i když celkem nadané) v hlavní roli. Donald Pleasence je ještě více bláznivý dědek než dříve, tomu se nic vytýkat nedá. Filmu podráží nohy i zdánlivé drobnosti... například pár nedomyšleností, nebo Michael pronásledující svojí oběť autem - v lese:D Ale nakonec, přes všechny předešlé zápory to není v celku tak špatný film - 4/10. (jo a P.S.; konec je narozdíl od - ještě proti mému očekávání celkem dobře vymyšlenému začátku - naprosto debilní) (historie série) ()

petero 

všechny recenze uživatele

Michael je policajným komandom postrelený, padá do jamy tá je následne pre istotu odstrelená dynamitom. Michael sa však kanálom dostáva k rieke až do príbytku bezdomovca kde na rok upadne do kómy. Na Halloween sa preberá a vydáva sa zabiť Jamie ... Tejto časti hodne chýba atmosféra a tvorcovia sa rozhodli že do toho zakomponujú komediálnu vložku v podobe dvoch hlúpych policajtov, takže keď sú na scéne signalizujú to pískania ako z nejakej grotesky. Veľmi zlý ťah. Ďalej tu nie je rozvinutý skvelí koniec H4, kde sa Michaelov vražedný syndróm preniesol na Jamie – bolo by veľmi zaujímavé rozvinutie tohto nápadu, ale tvorcovia sa rozhodnú úplne opačne a tak začiatok je veľmi šikovne pozmenený a na rad prichádza telepatické prepojenie malej Jamie s Michaelom čo má za následok že Jamie vie kedy a kde Michael útočí vďaka tomu že sa dostáva do tranzu, no záhadou ostáva prečo to neúčinkuje keď Michael útočí na Jamie. Ďalej počas celého filmu tu vidíme obšmietať sa nejakého tajomného muža o ktorom sa nič nedozvieme len to aké nosí čižmy. H5 disponuje okrem veľmi otvoreného konca aj tým že tu máme možnosť vidieť MM bez masky. Tvár zahalená rúškom tmy nám však ostáva skrytá. ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Docela už začínám chápat, proč se rozhodl letošní Halloween ignorovat všech předchozích devět pokračování. Pomsta Michaela Myerse byla skutečně zbytečným pokračováním na čtyřku. Myerse opět přežil (jak jinak, začínám si říkat) a znovu se po roce vrací do oblíbeného domova. Jeho neteř mezitím ztratí hlas a je s ním psychicky propojena. Takže když po hodině má konečně možnost jí zabít (což chce), tak si najednou uvědomí, že stačí, aby promluvila, a on si hned sundává masku. Navíc režisér zabijí téměř okamžitě postavy z minulých dílů a Myersův nůž tentokrát zvládne dveře i plech. No jediné, co mi přišlo mysteriózní, byl chlap v černé bundě v klobouku, který Myerse zachránil. Doufám, že se dozvím jeho identitu v dalším díle. Jinak série jde pomalu do kytek. (40 %) ()

Galerie (69)

Zajímavosti (25)

  • Severoamerické tržby byly 11,6 milionu amerických dolarů. (NIRO)
  • Film měl původně začínat scénou, v níž muž najde tělo Michaela Myerse (Don Shanks), sundá mu masku a vyděsí se jeho vzhledem. (HellFire)

Reklama

Reklama