Reklama

Reklama

For All Mankind - Season 1

(série)
Trailer 2
USA, 2019, 10 h 9 min (Minutáž: 48–76 min)

Hudba:

Jeff Russo

Hrají:

Joel Kinnaman, Michael Dorman, Sarah Jones, Shantel VanSanten, Jodi Balfour, Wrenn Schmidt, Chris Bauer, Noah Harpster, Krys Marshall, Olivia Trujillo (více)
(další profese)

Epizody(10)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (25)

Slasher 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zajímavý alternativní scénář pro všechny, kdo si říkají, proč sakra vesmírná explorace tak velkolepě vyvrcholila v letech 1969-72, načež další čtyři dekády jsme na měsíc nepáchli jedinkrát... Ubral bych ta personální melodramata, ale chápu, pořád je to mainstreamová TV show. Naštěstí boduje po stránce herců a emocí, kladně hodnotím neotravné zasazení dnes i tehdá hojně propíraných sociálních issues, no a vyloženě radost jsem měl z pár alt-historických perliček; zde raketový konstruktér von Braun za nacistickou minulost zaplatí, pilotka Jerrie Cobb (jako Molly) se dočká své vesmírné mise, Ted Kennedy je prezident, NASA je na ocasu a nucena více riskovat, zazní výčitky z Nagasaki... Pro příště beru ještě větší fokus na vesmírný program samotný, i tak ale: spokojenost veliká - po technické stránce naprostý top, měsíční krajina je nádherná. Body i za správný retro šmrnc a výborný písničkový soundtrack. 85% ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vizuální zpracování zcela fenomenální. Prokládání filtivního děje (díky za tu myšlenku, dívat se na dokument by zdaleka tak nefungovalo) reálným pozadím (historické/dokumentární záběry z Ostravy nebo Prahy byly dost povedené) funguje dokonale. Občas ke to sice zbytečně užvněné, ale velmi v mezích. Nejvíc otravná/zbytečná mi přijde linie s imigranty. Opravdu jsem nepochopil proč tam vůbec byla. ()

Reklama

liuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nakonec velmi dobré. Je tam strašně věcí, které se dají vytýkat - ty alternativní dějiny jsou vlastně jen berličkou pozemských příběhů, které vlastně ani s dobýváním vesmíru nesouvisí. A dá se říct, že se děly i v těch pravých dějinách. Nebo je fakt škoda, že si tam nejdříve kontroverzně udělají legraci z Russiagate, aby se tomu už více nevěnovali, a místo toho dlouze řešili vynucený dvojí život homosexuálů. A jak jsou tyhle dnes ohrané příběhy takové telenovelové, tak z toho prvního zdvihání obočí vybruslí většinou skvěle, že se mi to nakonec vlastně líbí. Ostatně dokonalí Mad Men jsou taky takový stokrát promakanější Dallas, tak proč ne. V neposlední řadě je potřeba vyzdvihnout naprosté úžasné měsíční scény, na to je fakt radost koukat. Ale pořád si říkám, že kdyby to bylo vymyšleno ve Wire/Narcos stylu - pět minut pro Američany, pět minut pro Sověty, tak by to mohlo být lepší. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vynikajuca zalezitost spracovania jednej z moznych alternativ nedavnej reality. ;) Pocstiva a prepracovana filmarcina. Klobuk dolu. Premakane psychologie a pohnutky postav, autenticke herectvo. Ovplyvnovanie a vyvoj vesmirneho programu najvyssou politikou, "pociatky" a tazke rozhodnutia pri jednotlivych vesmirnych cestach a takmer bezchybne zaverecne diely. Nie je to len solovka vyborneho Kinnaman-a, ale takmer vsetky zucastnene postavy, i tie z vedlajsich linii, dostavaju dost priestoru a teda je to hodne vyvazene. Od dramy, cez psychologicke a vypate situacie v thrilleri. Od pathviezdia z mojej strany to bol fakt iba kusok. Niekto to napali bez zavahania. Odporucam vsetkymi desiatimi a tesim sa na druhu seriu. 85% ()

Helo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ron Moore je zpátky a opět ukazuje svojí šikovnost, kdy s pomocí alternativní historie nevtíravě a trefně nastavuje zrcadlo nejen tehdejší, ale i dnešní společnosti. Pro někoho, kdo nemá moc přehled o historii letů do vesmíru, bych ale nejdřív doporučil mrknout alespoň na From the Earth to the Moon a Fight for Space, který tomu dokážou dodat docela zajímavý perspektivy a kontexty - astronautický v prvním případě a byrokraticko-politický v tom druhým. ()

Galerie (158)

Zajímavosti (5)

  • Epizóda obsahuje potitulkovú scénu. (koba)
  • Během překonávání hranice mexickými uprchlíky je Měsíc ve špatné fázi. Kdyby A11 přistávalo během takové fáze, nebyly by vidět nerovnosti terénu během přistávání a navíc by byl povrch a okolí mnohem víc rozpáleno, což by si úplně nerozumnělo se skafandry. (Andy.)
  • Na začátku epizody jsou záběry z České republiky. Nejprve je vidět český nápis „Ostrava vítá první kosmonautku“ a následně jsou vidět záběry historické budovy Národního muzea a Václavského náměstí. (DonCarlos80)

Reklama

Reklama